Bir Damla Bir Dua

Bu konu Hun tarafından 11 sene önce açıldı, 731 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce

UMMANDA BİR DAMLA… BİR DUA…




duaya başlarken 1. bölüm
Benim bitmez tükenmez ömrüm olsa da ben hiç durmadan CENABI ALLAH’A ibadet ve taat etsem
Benim bitmez tükenmez ömrüm olsa da ben hiç durmadan CENABI ALLAH’A ibadet ve taat etsem
Benim bitmez tükenmez ömrüm olsa da ben hiç durmadan CENABI ALLAH’A ibadet ve taat etsem

YA RABBİ
Bir hadisi kutsindebuyurdun.YA RABBİ MUHAMMED ümmetine bu lütfünden dolayı sana hamd ederiz.

KUR’ANI KERİM’inde buyurdunki; buyurdun.Peygamber SallALLAHü Aleyhisselam efendimizde şöyle buyurdular.buyurdular.YA RABBİ ne kadar büyük bir duanda olsa senin İlahi kudretinin yanında hiçtir ve verilmesinde senin için hiçbir zorluk yoktur.

YA RABBİ hadisi kutsinde buyurdunki;Bana şirk koşmasın >buyurmuştun.
Araf suresinin 14. ve 15. ayetlerinde;<şeytan;Bana kıyamete kadar mühlet ver demişti.Sende ona ; Sen mühlet verilenlerdensin demiştin. SAYFA 1
Zümer suresinin 53.ayetinde buyurdun.

Ey Lütfu sonsuz olan ALLAH’ım ,Biz senden nasıl ümit keselim nasıl tereddüte düşelim ,Zira sen GAFURU’R RAHİMSİN
Ey Lütfu sonsuz olan ALLAH’ım ,Biz senden nasıl ümit keselim nasıl tereddüte düşelim ,Zira sen GAFURU’R RAHİMSİN
Ey Lütfu sonsuz olan ALLAH’ım ,Biz senden nasıl ümit keselim nasıl tereddüte düşelim ,Zira sen GAFURU’R RAHİMSİN

Peygamber efendimiz SallALLAHu Aleyhi Vessellembuyurdular.
Dillerimizi sana dua etmekten bıktırma ALLAH’ım,

YA RABBİ;
İsra suresinin 11. ayetinde;buyuruyorsun. Bizleri ettiğimiz bedduaların helakından koru ALLAH’ım Dillerimizi şerre dua etmekten koru ALLAH’ım.Dillerimizin şerre dua etmesinden sana sığınırız,merhametine sığınırız bizleri koru ALLAH’ım.

Peygamber efendimiz bir gün bir hastayı ziyaret etmişti.Hasta olan zat dediki;< Ya ResullALLAH ben Cenabı ALLAH’ a dua ederek benim azabımı dünyada çektir Ahirete bırakma diye dua ettim.>Peygamber efendimiz ise hastaya bunun üzerine şöyle dedi;.
Bize dünyada ve ahirette iyilik et YA RABBİ,
Bize dünyada ve ahirette iyilik et YA RABBİ,
Bize dünyada ve ahirette iyilik et YA RABBİ,
Senden istenenin ve istemenin öneminibize malum eyle.Peygamber efendimiz SallALLAHu Aleyhi Vesselam ;< Dua Rahmetin anahtarıdır,Dua belayı def eder,Dua ibadetin ta kendisidir,Dua ibadetin beyni ve iliğidir,Dua müminin silahıdır> buyurdular. Bütün azalarım senin,bütün bedenler senin,Senden başkasına açılmasın bu ellerim ,


Dua . 2 bölüm

YA RABBİ;
Sıkıntıdan,üzüntüden,acizlikten,tembellikten borçlu ölmekten,insanların kahrından, çirkinlikten,fenalıktan,azdıran zenginlikten,doğru yoldan ayıran fakirlikten,zelil olmaktan, zülüm görmekten,dalalete düşmekten,bidat işlemekten,kaza ve kaderine halis olmayan amelden,kabul edilmeyen duadan,yararsız ilimden,yararsız işlerden,ağlamayan gözden,sızlamayan özden,kızarmayan yüzden,şirkten,kafirlikten kafirden, harama dayalı servetten,hak edilmemiş şöhretten, korkaklıktan, pısırılılıktan,kıskançlıktan,hasetten,fesattan, kesattan,nifaktan,fısktan, fücürdan,iftiradan,iftiraya uğramaktan,ihanetten, kincilikten,hasislikten,bunaklık derecesinde ihtiyarlıktan,şekten,şekavetten,su-i kazadan,cehd-i beladan,derk-i şekadan,şematet-ia’dadan,
SAYFA 2
taun-i vebadan,hasidlerin hasedinden,makirlerin mekrinden,zalimlerin
zülmünden,cemi dehriyye ve kevniyyeden,görünür görünmez kazalardan ve belalardan SANA sığınırız, bizleri koru YA RABBİ.
Bize Hakkı Hak olarak göster ve ona tabi olmayı bize merzuk kıl.Batılıda Batıl olarak göster ve ondan ictinab etmeyi bize merzuk kıl.Bizi Müslüman olduğumuz halde öldür ve Salihlere ilhak eyle,Bizden zalimlerin şerlerini def et,Müminlerin duasına da bizleri iştirak ettir.

Ey RABBİMİZ;
Hüküm ve kaza ettiğin şerlerden bizi muhafaza et.Bizi anamızı ,babamızı bütün müminleri hesaba durulacağı gün bağışla,Bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla, kalbimizde müminlere karşı kin bırakma ,RABBİMİZ Şüphesiz sen şefkatlisin,merhametlisin.

Ey RABBİMİZ;
Haram yemek bir isyankarlıktır bir günahkarlıktır,Zira Peygamber efendimiz SallALLAHu Aleyhi Vessellem buyurdular.Bizleri harama sürüklenmekten koru ALLAHIM.

Ey RABBİMİZ;
Yalancılık insanlığa yakışmayan bir hastalıktır.Yalan söyleyen kimse ne kötü bir haldedir. Peygamber efendimiz SallALLAHu Aleyhi Vesselam < Benim ümmetim her günahı işler fakat yalan söylemez>buyurdular,Bizleri duanın iki kanadı olan Helal lokma ve doğru sözden ayırma,Yine Peygamber efendimizbuyurdular.EY RABBİMİZ ,bizlere din kardeşlerimizin güçlük ve sıkıntılarını gidermeye heves duyan bir gönül arzusu ver,Bizlere mümin olmanın edeplerinden olan iyiliği her zaman nasip eyle.
Meryem suresini 3. ayetinde;buyuruyorsun.Bizi merhamet edenlerden eyle,Bizi merhametine muvaffak olanlardan eyle ALLAHIM.

Ey Kuvveti,Kudreti,Rahmeti,Merhameti,Cömertliği,,Adal eti,Azizliği,Yüceliği sonsuz olan ALLAHIM; sana yakışır kul olmak istiyoruz ,Gönderdiğin Resulune benzemek istiyoruz,KUR’AN_I KERİM’ ini yaşamak istiyoruz,sana şükrederek Hamd ederek ağlamak istiyoruz, Lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim;Bölücü değil, bağdaştırıcı olabilelim. Nefret olan yere sevgi,Yaralanma olan yere affedicilik,Kuşku olan yere inanç,Ümitsizlik olan yere ümit,Karanlık olan yere aydınlık Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet. ALLAH’ım, Kusurları görenlerden değil, örtenlerden; Teselli arayanlardan değil, teselli edenlerden;Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden;Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil,güneş gibi hiçbir şeyi ayırt etmeyip ışığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan,Gece gibi bütün ayıpları sarıp örtenlerden,Toprak gibi basıldığı halde hiçbir nimetini esirgemeyip nimetlerini herkese verenlerden olmayı bize lütfet ALLAHIM.Alan değil veren ellerin,Affedici olduğu için affedenlerin,Hak ile doğan Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların safına katılmayı bizlere nasip et,bizleri sana tevekkül edip gönül bağlayanlardan eyle,Bizler fakiriz sen bizi zengin kıl,Bizler zayıfız sen bizi kuvvetlendir,Bizler günahkarız sen bizi bağışla ALLAHIM.Dünyada ibadet etme imkanını,Günahlardan kaçma şuurunu,Ahirette ise cennetini ve cemalini görmeyi ve azabından selametli kalmayı diliyoruz.Ey her önemin sahibi,bizim hem dünyada hem ahirette dert ortağımız sensin,Bizi ıslah et,Dert ve şikayetlerden son durağa isteklerin gayesinde sensin,Sen şu isteklilerin gözyaşına merhamet et ,sen yegane sahip iken biz kime sığınalım.RABBİMİZ,Bize razı olduğun işleri yapmayı nasip et, sana olan ibadetlerimizle bizleri diri eyle,Duamızı reddetme,bizi kendi gücümüze ve kendi
SAYFA 3
kuvvetimize terk etme,Acizliğimize merhamet et,Fakirlik ve perişanlığımıza acı,Bize layık olduğumuz şekilde muamele etme,Yüzümüzü senden başkasına secde etmekten koruduğun gibi Ellerimizi senden başkasına açmaktan koru,EY RABBİMİZ,Azabından rızana affına, Senden yine sana sığınıyoruz,Sen kendini yücelttiğin gibi biz seni yüceltemeyiz.Doğuyla batıyı birbirinden uzak tuttuğun gibi bizide günahlardan uzak tut.Sonunda küfür olmayan iman ve azim dünya ve ahirette şerefini kazandıracak bir rahmet ihsan et.Bize bizim ve günahlarımız arasında bir engel meydana getiren bir korku Cennetine ulaştıracak bir itaat Dünyada nusubetlerini kolaylaştıracak bir inanç ver ALLAHIM.Hayatımızı her türlü aydınlanmaya, Ölümümüzü her türlü kötülükten kurtulmaya vesile kıl,Bizleri hidayete olan ve hidayete ulaştıranlardan eyle,Sana ibadet,sana şükür ve seni zikretmede bizlere yardımcı ol. RABBİMİZ;Sen affedicisin,affetmeyi seversin bizleri de affet ,senden istemeye yüzümüz yok ama sen yüce kitabında Affının ,rahmetinin ve ikramının çok bol olduğunu söylüyorsun.İndirdiğin bütün kitaplara , gönderdiğin bütün peygamberlere inandık ,iman ettik.
Kıyamete kadar okunan KUR’AN’ lar hürmetine Seni hamd ile tesbih ve takdir edenlerin hürmetine,Seni zikreden diller hürmetine ,gözyaşları içinde dudaklardan fışkıran kelime-i tevhid hürmetine ,Bizleri Ahirette Resullullahın yanında cennette onun komşusu olmaktan mahrum etme.Sevdiklerin,sıdıkların,evliyaların ve Salihlerin sohbetinden bizleri yoksun eyleme.Acılarımızı , hepimizin acılarını hafiflet,Alemi İslamı amaçlarına ve gayelerine ulaştır,Günlerimizi,aylarımızı ,yıllarımızı,ömrümüzü mübarek kıl.
Seni mahlukatının Adedince ,kelimelerin sayısınca,arşın ağırlığınca,hamd ile tesbih ederim.
Ey Evvellerin evveli, Ey ahirlerin ahiri,Ey sağlam kuvvet ve güç sahibi,Ey yardım talep edenlerin Rahmanı,Ey merhametlilerin merhametlisi,Ey semaların ve göklerin benzersiz mucidi,Ey Celal ve İkram sahibi,EY AZİM,EY KERİM ,RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH’ım ; Seni mahlukatının adedince,kelimelerin sayısınca ,arşın ağırlığınca hamd ile tesbih ederim,Bizi şiddetli azabından koru,bizi ateşten koru.Seni mahlukatının Adedince kelimelerin sayısınca ,arşın ağırlığınca hamd ile tesbih ederim,bizi şiddetli azabından koru,bizi ateşten koru.
Ey RABBİMİZ;
Cömertlik ve yardım etmekte akarsu gibi olmayı ,Şefkat ve merhamette Güneş gibi olmayı , başkalarının kusurunu örtmede gece gibi olmayı ,hiddet ve asabiyette ölü gibi olmayı,tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi olmayı ,hoşgörülülükte deniz gibi olmayı,ya olduğumuz gibi görünmeyi yada göründüğümüz gibi olmayı bize nasip et.Kimsenin yüzüne karşı söyleyemediğimiz sözü arkasından da söyletme,Dil yarası bıçak yarasından daha vahim daha derin bizi muhafaza eyle,kimsenin cahilliğini yüze vurmayı bize nasip etme,Ey RABBİMİZ; yalan söyletme,verdiğimiz sözden vazgeçirtme,kimseye karşı kin tutmayıp kimseyi kıskanmayalım,Ey RABBİMİZ Salih insanlardan başkalarına imrendirme bizi, şu kısacık hayatımızda cömert olalım,senin dostluğunu kazandıracak dostlar nasip et ,ahlakımızı güzelleştirmek için kapılar aç,Ey RABBİMİZ büyüklerimize hürmet etmeyi ve küçüklerimizden hürmet görmeyi nasip et,Büyüklerimize şefkat göstermeyi ve küçüklerimizden şefkat görmeyi nasip et, insanlığın anası olan kadınlarımıza karşı erkeklerimizi her zaman hürmetkar et,ana baba ahını almayı bize nasip etme ,Ey RABBİMİZ; Yaşlılarımızı gençlerimize tecrübe kapısı yap,sonunda pişmanlık olan bir işi başından iyi düşünmemizde yaşlılarımızı vesile kıl,Hakikatın sevgisi insan için sevgilerin en yükseğidir,hakikatı arat,hakikatı sevdir ya RAB.
EY RABBİMİZ ; Kusurlarımızı başkasına söyletme,kendi kusurumuzu bize görmeyi nasip et, her an bizi cesur eyle,başkasının kanaat ve inancına hürmet etmekten bizi mahrum kılma,kendimize yapılmamasını istediğimiz şeyi başkasına kendi ellerimizle yaptırma,Ey RABBİMİZ; İyilik ibadettir kötülükle hesaplaşmaz,iyiliğe karşı iyilik adalettir,iyiliğe karşı kötülük cinayettir,kötülüğü karşı iyilik ihsan ve atifettir,insanlığın en yüksek derecesi olan iyiliği bize nefes almak gibi mecnunluk kıl,Ey RABBİMİZ; İşinde doğru,dürüst,çalışkan,sözü
SAYFA 4

tatlı,tavırları zarif,alçak gönüllü,mütavizi, meyve ağacına benzeyen ,pırlanta gibi imrenilen müminler yap bizi, Ey RABBİMİZ İsabetsiz bir karar verip ömrümüz boyunca pişmanlık duyabiliriz bu yüzden tutacağımız yol hakkında tereddüde ve kararsızlığa düşüp bir ışık aradığımızda fikrini ve reyini soracağımız bir iyi kimse Salih bir kulunu yanımızda hep bulundur.
EY RAHMAN ve RAHİM ;
Bizi senden başkasına kul eyleme ,Bize nasip ettiğin nimetlerine nefislerimizi razı kıl ,bizim ahvalimizi düzelt ef’alimizi güzel eyle,bizi fakirlik ve hakirlik eleminden kurtar,fenalıkta emreden nefislerimizin şerrinden bizi muhafaza eyle,Bizi kulluk hukukuyla kaim olan Salihlerin ilahi nimetlerine şükreden Ganilerin sırasına kat,Dünyadaki işlerimizde bize her şeyin hayırlısını nasip et,bizim muradımızı hayırlısı ile hasıl eyle,Büyük küçük günahlardan , şerden,isyandan bizi uzaklaştır,Bizi Salih amallere doğruluk ve masumluğa yaklaştır,bizi Salih kullarından eyle.Büyük olan ALLAH’tan başka ALLAH yoktur.,Büyük olan arşın sahibi olan ALLAH ne kadar yücedir,Acizlikten dolayı her hangi bir yardımcıya muhtaç olmayan ALLAH’a mahsustur Hamd!,bizler senin Rahmetini umuyoruz,Bir göz açıp yumuncaya kadar da olsa bizleri nefsimize bırakma;HUVALLAHULLEZİ LAİLAHE İLLAHU YA HAYYU YA KAYYUM,Rahmetinle kurtulmak istiyoruz;LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHU,

YA RABBİ;
Biz nefsimize zulmedenlerden de olmayalım,bizlere mağfiretine eriştirecek olan amelleri nasip eyle,Affetmediğin hiçbir günahı ,Gidermediğin hiçbir üzüntüyü,senin kaza etmediğin hiçbir günahı bize nasip etme.Bize verdiğin belalarla düşmanlarımızı sevindirme Ey MÜ’MİN.
KUR’ANI AZİMÜŞŞANI bize deva ve şifa eyle.Biz Rab olarak ALLAH’I, din olarak İSLAM’I,peygamber olarak MUHAMMED MUSTAFA’ yı kabul ettik.Zulmedenlerin zulmünden bizi koru YA RABBİ.Bizleri bozuk itikaldı kimselerin fasid itikadlarından muhafaza eyle YA RABBİ.

YA İLAHİ;
Ümidimiz sendedir korkumuzda sendedir,senden başka sığınacak biri varsa oda yine sensin,Senden kurtulacak bir yer varsa o yer yine sensin,Gönderdiğin kitaba,gönderdiğin peygambere iman ettik,bizi ayırma.

YA ERHAMURRAHİMİN
Ya merhamet edenlerin en merhametlisi,zayıfların bi çarelerin RABBİ sensin,zulme uğrayan kimse kafir bile olsa bedduasının şerrinden sana sığınırız.

YA RAHMAN-RAHİM olan ALLAHIM
Ya rahmet ve irade buyuran ALLAHIM,Hesap zuhura geleceği gün beni ,annemi,babamı ve bütün müminleri mağfiretine nail eyle.

YA MALİK-ÜL MÜLK
Ya mülkün ebedi sahibi ALLAHIMIZ,Yıldızlar batar , gözler uyur, diri olansa HAYYÜM olansa yalnız sensin ,Gecelerimizi sakin kıl

YA AHKAM-ÜL HAKİMİN
Ya hüküm verenlerin hakimi ALLAHIMIZ , Güneş doğar,sabah olur,mülk yine senin hamd yine sana mahsus,İstiyoruz ki biz yine İslam fıtratı,İhlas kelimesi,Peygamberimiz MUHAMMED sallALLAHu aleyhı vessellemin dini batıl dinlerden ayrılmış,tertemiz bir din
SAYFA 5
üzere olan ve asla müşriklerden olmayan İBRAHİM Aleyhisselamın milleti üzere sabahlayalım.Bize nimetini ,sıhhat ve afiyetini hıfz ve himayeni hem dünyada hem ahirette tamamla RABBİMİZ.

YA MALİK-İ YEVMİD-DİN
Ey Din günün sahibi olan ALLAHIMIZ ,Kıyamet koptuğunda huzuruna eli boş gelenlerden olmayalım,Ölülerimizi defnederken onları o daracık çukura koyarken bizlere de ibret almayı nasip eyle, Bizleri üzerimize nazil olan nusubetlere karşı koru , Maddi manevi ,dünyevi uhrevi her türlü kötülükten Rahmetinle bizleri koru YA RABBİ.


EY DA’İ EY ÇAÐIRAN
Denizler tutuşturulduğunda,Dağlar yürütüldüğünde, O ses geldiği zaman ,Gök kubbe yarıldığı zaman , Yıldızlar semadan döküldüğünde üzerimize,Güneşle Ay bir araya getirildiği zaman, Yer başka gök başka olduğunda, Sallanıp çalkalandığında uçsuz bucaksız sema,Ayaklarımızın altından toprak kayıp dümdüz olduğunda,EY DAİ EY ÇAÐIRAN Hani kaçacak yer neresi,Ne oluyor bu yere böyle dediğimizde,Kalplerde gizlenen ortaya döküldüğü zaman,Herkesin kendisine yetecek derdi olduğu zaman,Sen Alemlere Rahmet olarak gönderdiğin NEBİYYİ ZİŞAN’I SEYYİDİMİZ HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFA’ YI Bize şefaatçi kıl ALLAHIMIZ.

EY NEBİİYİ ZİŞAN ,ALLAHIN rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun,

Ey günahları affeden kullarının bütün istek ve arzularını yerine getiren YA BERR
Sen Seyidimiz,Efendimiz HZ MUHAMMED SallALLAHu Aleyhi Vesselam’ın üzerine Salavat eyle, İstekleri ve arzuları yerine getiren YA BERR;Sen seyidimiz efendimiz HZ MUHAMMED SallALLAHu Aleyhi Vesselam’ın üzerine Salavat eyle,İstekleri ve arzuları yerine getiren YA BERR;Sen seyidimiz,Efendimiz HZ MUHAMMED SallALLAHu Aleyhi Vesselam’ın üzerine Salavat eyle
O öyle MUHAMMED Kİ ; Şimdiye kadar gelmiş ve bundan sonrada gelecek olanların efendisidir. O öyle MUHAMMED Kİ ;Gökten indirilmiş olan kitaplar içinde bütün meleklerin,Enbiya ve Mürselin’ in ve bütün mahlukatın dillerinde çok-çok medh’u sena olunan bir zattır. İşte bu muhterem zata şanına uygun bol-bol Salavat ve Tehiyyat indirmek suretiyle onun şanını tazim ve tebcil eyle YA KARİB.
EY SADIK
Ey vaadinde sadık,doğru olan ALLAHIM,
Öyle Salavat eyle ki; Sen o Salavat sebebiyle bizi korur, bize necat verir ve selamet ihsan edersin.
EY RABBİL ALEMİN
Ey Alemlerin RABBİ olan ALLAHIM
Öyle Salavat eyle ki ; Son nefeste iman ile göçmeyi bizlere nasibümüyesser eyle,Büyük küçük ,gizli aşikar , bilerek bilmeden işlemiş olduğumuz hatalardan dolayı kirlenöiş,lekelerle dolmuş,simsiyah olmuş,kalplerimizi tertemiz eyle,Öyle Salavat eyle ki ;Bizim derecelerimizi ali eyle ,yüce eyle,cennetlerde hazırladığın yüksek derecelere nail eylemek suretiyle bizleri sevindir,Bizlere hayatımızda bahsetmiş olduğun envai çeşit nimetler ve lutf-u ihsanda bulunduğun yüksek dereceler gibi biz öldükten sonra da bizleri ahiret saadetine nail eyle,Kabirde sorulacak sualleri asan ve cevaplarına bizleri muktedir eyle ,kabirlerimizi cennet bahçelerinden bir bahçe eyle,

SAYFA 6
Bizlerden lutfunu esirgeme ,bizleri cennet ve cemalinle sevindir.
Ey hayır ve bereketler ihsan edici olan ulu ALLAH;öyle Salavat eyle ki; Gerek dini gerekse ahiret ahvaline ait olan hayır ve bereketleri ihsan etmek suretiyle en yüksek derecelere nail eylediğin sevgili kulların gibi bizleri de en yüksek derecelere nail eyle ,

EY BÜYÜK;
Sen O zatsın ki büyüklüğünün vasfında akıllar ihtida edemez hayrette kalır,Sevgiyi sevgiyle yaratan,Seven,Sevdiren,Sevindiren,Rahmetin sonsuz kaynağı,Merhametlilerin en merhametlisi, Gönüllerin mutlak hakimi,Ey zatını hamd ile aziz olduğumuz,Ey zatını hamdden aciz olduğumuz, Biz layıkıyla övemeyiz seni,Sen övdüğün gibisin kendini,Seni layıkıyla ancak sen tanırsın,Seni layıkıyla ancak sen översin,Haöd sana mahsustur sena sanadır,Umudumuz, Korkumuz ve Sevdamız Sanadır,Özümüzü Sana çevirdik,Sana tutunduk,Elimizi sana açtık, Gönlümüzü sana sunduk,Bizi kovma diye kapına geldik,Affı boldur diye affına geldik,Tuttuk günahımızdan yüzümüze perde,Kulluk edemedik kapına geldik,
YA MUKMİL
Ey kemale erdiren;
Kanadı kırık bir kuş gibiyiz,Uçsak uçamıyor göçsek göçemiyoruz,Yarım bırakılmış bir düş gibiyiz, Yardan da serden de geçemiyoruz,Menzile erememe korkusu sardı benliğimizi, Kolumuz kanadımız kırık gönlümüz bin pare, Ey kalpleri evirip çeviren,ey gönüller sahibi, yaraları saran dağılanı toplayan Sensin,Varlığımız Senin varlığının şahidi,Varlığımız Senin Rahmetinin şahidi.

EY VEDUD
Ey dostluğu kazanılmaya tek layık olan;
Hem seven hem de sevilmeyi dileyensin,Ey varlığı sevgi olan ey sevginin sonsuz kaynağı, Biz var ettiğini severiz sen sevince var edensin,O sonsuz hazinenden bizim için de bir sevgi var et, O sonsuz sevgi selinin içine bizi de kat;Sev bizi,Sen seversen sevdirirsin;sevdir bizi,Sevdiğini cennetinle sevindirirsin;Sevindir bizi

EY SANİ
Ey nihayetsiz güzellikleri sanatının içinde yaratan sanatçı;
Varsın bütün kainat varlığının aynası,Birsin bütün mevcudat birliğinin şahidi,İnanmışız her ne ki tek o yaratandır,Biliriz ki her ne ki çift o yaratılandır,Her şey sana muhtaç hiçbir şeye muhtaç değilsin sen,EHADSIN VAHİDSİN SAMEDSİN SEN.

EY MUHYİ
Ey bağışlayan,sağlık veren dirilten,yaşatan,Maddedeki her atomun tesbih ettiği sensin,Nefes alan her canlının zikrettiği sensin,Akıl emanet ettiğin her varlığın aklettiği sensin,Duyan ve duyuran her duyunun hissettiği sensin,Kadri kıymet bilenlerin şükrettiği sen,Varlığı nimet bilenlerin hamd ettiği sensin.

YA MÜHEYMİN
Gözetici ve koruyucu olan
Yalnız senden yardım diler yalnız sana kulluk ederiz,Seni sığınak barınak tutamak bilir ya ALLAH deriz,Şeytandan sana sığınır EUZU BİLLAH deriz,Her işe seninle başlar BİSMİLLAH deriz,Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz,Versende aslanda ELHAMDÜLLÜLLAH deriz,Hayran kaldığımızda MAŞALLAH deriz,Pişman olduğumuzda ESTAÐFİRULLAH deriz,Sevindiğimizde ALLAHU EKBER deriz,Üzüldüğümüzde İNNA LİLLAH deriz,İlendiğimizde KATELEHUMULLAH deriz,Zafer kazandığımızda
SAYFA 7
NASRUN MİNALLAH,Rızk kazandığımızda ER-RİZKU AL ALLAH DERİZ,Bir işi arzu ettiğimizde İNŞALLAH,Bir işi başardığımızda BİİZNİLLAH deriz,Güçlük karşısında LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH,Söz verdiğimizde VALLAH ve BİLLAH deriz.

EY MUHİT
Ey kuşatan
Biz kuluz sen ALLAH’ sın ,biz isteyeniz sen verensin,Biz susayanız sen suvaransın,Biz muhtacız sen ihtiyaç giderensin,Biz kendine yetmeyen sen her şeye yetensin,Biz kendimizi bilmeyen sen bizi bizden iyi bilensin,Biz kendimiz de olmayan sen şahdamarımızdan yakın olansın,Kul kulca ister sen ALLAH ‘ ça verensin,Halim arzu halimdir duruşum duam,Sensizsem neyim var senliysem ne gam.


,

ALLAHIM
İmanı olanın imkanı tükenmez,İmandan ve KUR’AN’ dan mahrum olana ışık erişmez,Kitaba uyanlardan kıl kitabına uyduranlardan kılma,KUR’AN’ ı bizden razı kıl bizi KUR’AN’ dan razı kıl,Hesap gününde KUR’AN ‘ı şahit kıl şekvacı kılma,KUR’AN’ ı bize aç bize KUR’AN’ I aç,Susuz yüreklere vahyi ellerimizle saç,İnsanlık zaman çölünde bu suya muhtaç YA RABBİ.

ALLAHIM
Sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme,İmanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit, Bizi dünyalıklarımızın altında at etme,Dünyalıklarımızı altımızda ***** et,Sahip olduklarımızın bize sahip olmasına izin verme,Aklımızı ak Aşkımızı ak ,Yüzümüzü ak eyle ,
İmtihan potasında bizi cevher et, bizi cürüf etme,bize götürebileceğimiz yükü yüklet,götüremeyeceğimizi yükletme,Kahrından lütfuna sığınırız ALLAHIM,Celalinden cemaline sığınırız ALLAHIM,Senden sana sığınırız ALLAHIM,Yalnız sana sığınırız ALLAHIM,

ALLAHIM
Bizi ALLAH ’la aldatanlardan etme,ALLAH ‘la aldatanlara aldananlardan etme,Şeytanın eylemlerimizi süslemesine izin verme,Şeytanın süslediği eylemlerimize izin verme,Bize Hz Ademin tövbesini,Hz Nuh ‘un direncini ver,Hz İbrahim ‘in imanını,Hz İsmail ‘in teslimiyetini ver , Hz Yakup ‘un dirayetini,Hz Yusuf ‘un iffetini ver,Hz Musa ‘nın celadetini,Hz Harun ‘un sadakatini ver,Hz Davut ‘un sadasını, Hz Süleyman ‘ın gayretini ver,Hz Eyyub ‘un sabrını ,Hz Lokman ‘ın hikmetini ver,Hz Zekeriyya ‘ın hizmetini,Hz Yahya ‘nın şehadetini ver,Hz Meryem ‘in adanmışlığını,Hz İsa ‘nın safiyetini ver ve Hz MUHAMMED ‘in muhabbetini ver ya RAB


ALLAHIM
Bize eşyanın hakikatini göster,Bize hakikate itaat,batıla isyan liyakati lütfet,dininin derdini derdim kıl,özel dertlerimi satın al,öyle aziz dertlere müptela kıl ki ;dermana bakmayayım. Bize tadına doyum olmayan kerim acılar yaşat irademizi inayetsiz ,bilgimizi hikmetsiz bırakma ALLAHIM.İmanımız gayretsiz,sadakatimiz mesnetsiz bırakma ALLAHIM.Mizacımızı fıtratsız,ahlakımızı nezaketsiz bırakma ALLAHIM.hayatımızı muhabbetsiz,ahiretimizi cennetsiz bırakma ALLAHIM..İmanımızı aklımızın elinde esir etme,Aklımızı hissiyatımızın elinde rezil etme,Hissiyatımızı şehvetimizin elinde zelil etme,Ağlamayan gözden,Kızarmayan yüzden sana sığınırız.
SAYFA 8

ALLAH’IMIZ
Benliklerimizin yaktığı ateşte yakma bizi,Bizi nefsimize kul etme,Kul et nefsimizi sana, Bir lahza dahi bize bırakma bizi,Sen bize yetersin,yetmeyiz biz bize ,Bilmediğimizi bildir, görmediğimizi göster,Sen bildirmezsen,bilemeyiz ,göremeyiz göstermezsen .Gönlümüze huzur ,gözümüze nur,dizimize derman ver,Sen ‘Ol’ deyince olur,olmaz ‘Ol’ demezsen .Cana can ,cana canan kalbe ferman ver,Al işte ellerimiz uzattık sana . Ne olur ,ne olur bizi bize bırakma ,Sen bize yetersin biz bize yetmeyiz asla,ALLAH’ımız ellerimizi bırakma.ALLAH’ımız bırakma bizi ,tut elimizi.



Meltemlerin ve rüzgârların yüzüme değer, serinletir beni… Sarar, ferahlatır… öylesine özlüyorum ki Cemâlini, bu ferahlık bile, beni ağlatır.
RABBİM gerçek manada beni sen sevdin… Niceleri ise sever gibi göründü… Ama daima, kendilerini sevdiler… çünkü âcizdiler, fâniydiler… Kendilerine bile yetemediler ki, bana yetseler…
Hepsi Sana borçluydu varlığını. Hepsinin bir canı vardı… Ve onlar, kendi canları yanmadıkça, anlayamadılar acıyı… Anlayanlar da zaten, kendilerince bir mânâ çıkardı…
Sen varsın hakkıyla bilen beni… Her şeyimle bilen, her şeyimle seven, bir tek Sen… Sevdiğini biliyorum, zira sevmemiş olsaydın, o kadar kendinle meşgul etmezdin beni. Sevmemiş olsaydın, aratmazdın böylesi… Sen sevmemiş olsaydın, sevebilir miydim ki Seni?
Sen canımın Cânânı… Sen’in sevginde vefâyı idrak ettim ben… O eşsiz vefâna, karşılık vermekten âciz oldum her zaman… Seni, Senin beni sevdiğin gibi sevmekten âcizim… Zira Sen yaratansın, ya ben? Ben, kul olmayı bile BECEREMEYEN…
Yalnızca Sendeydi tatmin… Sadece Sende. Bir Sen yettin bana… Kimselerle yetinemedim…
Acı çekmeyi sever oldum Senin izninle. Dertlerin içinde gizlenmiş nice derman buldum…
Sevdirdiğince sevdim Seni… Buldurduğunca buldum… Bir Sen varsın Bâkî olan… Geride ne varsa fâni… Bütün varlıkların hepsi fâni… Kimi güzel, kimi çirkin, kimi vasat, ama işte her biri fâni… Dallardaki çiçekler, göklerdeki bulutlar, çöller, pınarlar hep fâni… Seraplar ve gölgeler fâni…
çöllerde kalmayı sevdim Seninle… Yalnızdım, kalabalıklar içinde… Her şeyde Senin sanatını görmeyi sevdim ben… Herkeste Senden bir tecelli bulmayı sevdim… Yıldızlarda nûrunu, güneşte nârını, ateşte hârını bulmayı sevdim.
Hiçbir şeye muhtaç olmayışını sevdim ben. Azîz oluşunu, Kâdir-i mutlak oluşunu sevdim.SETTAR oluşunu sevdim. öylesine güzel bir sırdaştın ki Sen, kimselere bir sırrımı vermedin. Günahıma rağmen yücelttin beni. şeref ikram ettin. Ekrem-ül ekremînsin…
Kulunu sevmeni sevdim. EY RABBİM! Ben unuttum, unutmadın. Ben, adını anmadım, yine de bırakmadın. Yüceler yücesi aşkına karşılık vermek varken, Seni bırakıp başkalarına yandım… Yine de vazgeçmedin benden.


Sevdin beni, oysa, ben Sana kul bile olamadım. Nankörlük ettim. Yine de nimetlerini esirgemedin.
şikayet eden, sızlanan, dert yanan hep ben oldum. Sen, sabrettin. Sen sevdin beni… Bense vefâsız bir sevgiliydim. Kıymetini bilemedim.
şimdi, cemâlinin hasretiyle yanıyorum. Ve Senin muhabbetin fâni hazları benden yok etti. O kadar ki, güneşin kavurucu sıcağında da, serinleten rüzgarda da, Senin hasretin içindeyim.
Senin sadece sanatını seyretmek yetmiyor artık! şahdamarımdan daha yakın olmanı sevdim.
SAYFA 10

Ama bu bile yetmedi bana. Korkuyorum perdeler arkasında kalmaktan. Korkuyorum, başkalarına görünüp de beni mahrum koymandan. Cemâlin… Tüm derdim bu EY RABBİM!
Cemâlin tüm derdim bu EY RABBİM.
Dayanamam MEVLAM! Ne olur Sensiz bırakma beni! Biliyorum ki, ne yaparsam yapayım, cemâlini hak edecek bir sermaye biriktiremem.
Seni hak edecek gücüm yok benim. Seni hak edecek amelim yok. Hiçbir şeyim yok ey en Güzel! Ellerim bomboş. üstelik günah kirleriyle lekeliyim. Bembeyaz gelemiyorum Sana… Yarattığın gibi tertemiz değilim. Dünya kirletti beni, nefsim aldattı. şeytana kandım. Müflisim. VALLAHi hiçbir şeyim yok!
Duyduğum iştiyakın sebebi, yine Sensin. Sensin her yanımda… Sensin varlığım… Zenginliğim Sensin… Tüm sefilliğime rağmen yine de Seni isteyişim, sırlarındandır.
Bilmiyorum, bilen Sensin. Ve eğer, murâdıma, maksûduma, matlûbuma, yani Sana, yani Senin Cemaline kavuşursam bir gün, bu da sadece Senin merhametin.
Sermayem yok Sevgili! Tüm sermayem, rahmetin… Lokmanın bile derman olamayacağı derdimin, dermanısın Sen!




Ey MUHAMMED’İN RABBİ olan ALLAHIM;
Bizi fitnelerden ,sapıklıklardan kurtar,Ey RABBİMİZ bize dünyada hasene ver ,Ahirette de hasene ver ve bizi ateş azabından koru (bakara201).
Ey RABBİMİZ eğer unuttuk ise yada hata ettik ise bizi muaheze etme!
Ey RABBİMİZ bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme
Ey RABBİMİZ bize gücümüzün yetmeyeceğini taşıtma, Affet bizi,bağışla bizi,merhamet et bize sen mevlamızsın bizim,artık kafirler kavmi üzerine yardım et bize(bakara286)

Ey RABBİMİZ bizlere hidayet buyurduktan sonra kalblerimizi haktan saptırma .Bize kendi tarafından bir ihsan eyle.Şüphe yo ki sen en çok bağışlayansın(Al_i imran8)
Ey RABBİMİZ muhakkak ki geleceğinde hiç şüphe olmayan bir günde insanları toplayacak olan sensin,Şüphesizki ALLAH u teala va’dinde hulf etmez(Al-i imran9).İşte o hesap gününde sen lutfü kereminden bizleri kolayca hesap verip amel defterini sağından alanlardan eyle.
Ey RABBİMİZ sen her şeyi bilirsin ki senin varlığını birliğini bütün mahlukatı yoktan var ettiğini ve bütün ahkamı-ı ilahiyyeni tasdik ve kabul ettik ,Günahlarımızı Afvü mağfiret eyle ve gizle ,setreyle ,cehennemin o takat gelmeyen ateşinden koru(Ali imran 16)
Ey RABBİMiz biz senin indirdiğine inandık.Peygamber_i zişanın olan HZ İsa Aleyhisselam’a inzal buyurmuş olduğun İncil kitabının ilahi bir kitap olduğunu tastik ettik ve o peygambere itaat edeceğimize söz verdik.Artık bizi şahitler ile beraber yaz.Bizleri senin varlığına ve birliğine peygamberlerin nübüvvet ve risaletlerine şehadet eden kullarından olduğumuzu kabul et.
Ey RABBİMİZ senin emirlerine muhalif olan hareketlerimizi rızana uygun olmayan hallerimizi ve işlerimizdeki israflarımızı ,her şeyde haddi tecavüz etmiş olmamızı mağfiret eyle.Ayıplarımızı setreyle .Din ve dünyalarımızı mamur eyle .Ve ayaklarımızı cihad sahasında ilahidin uğrunda vatan millet uğrunda sabit kuvvet ve metanetle mutatasıf kıl ve bizlere o kendileriyle mücadele ettiklerimize karşı nusret ver.Bizleri din düşmanları üzerine vatan millet hainleri üzerine galip kıl,onlara fırsat verme YA RABBİ(Al-i imran147)


SAYFA 11
YA RABBİ ;
Kötülükten kaçmayı,sana el açmayı ,Salihleri seçmeyiibatıla gitemeyi,halkı incitmemeyi,hakkı reddetmemeyi,kimseyi üzmemeyi ,Günahta yüzmemeyi,Abdestsiz gezmemeyi nasip et ..Olmayayım hakir,kalmayayım fakir,denmesin rezil,yol tutturma ayrı ,bıraktırma hayrı,tüketme sabrı,haramı tattırma,gaflette yatırma,sakın unutma ALLAHIM.

Ey RABBİMİZ;
Yaratmış olduğun yerleri gökleri ,bunların içinde ve arasında olan envai çeşit mahlukatı boşuna yaratmadın.Bunlar hikmetlerine aykırı değildir.Bütün bunlar kulların ibret alması ve Rab olarak Seni tanıması için birer numunedir.Bilhassa insanlar ,kullar Cenab-ı ALLAH’ın marifetiyle sıfatlanarak ibadet ve taatte bulunmak suretiyle iki cihan saadeti ,bilhassa ebedi olan ahiret saadetine nail olmak için yaratılmışlardır.Ey bütün mükevvenatın tek yaratanı olan hallak_ı alem RABBİMİZ; Sen pak ve münezzehsin .YA RABBİ artık sen bizleri ,biz aciz ,edna,zayıf,miskin,biçare kullarını o ateş azabından koru.Bizleri gaflet uykusundan uyandır.Yerleri ve gökleri güzelce tefekkür ederek ondan ibret almaktan bizleri mahrum etme.Bizleri cehennem ateşine layık olacak isyankar ve fasık hallerden kötü düşüncelerden muhafaza buyur .YA RABBİ .

Ey RABBİMİZ;
Sen kimi ateşe o cehennemin ateşine ebedi ve daimi olarak kalmak üzere sokarken ,şüphesiz onu ,o kimseyi ,o insanları ,o kulları hakir ve zelil edersin.Artık kafirler için yardımcılarda yoktur.Hiç bir kimse ahiret gününde onlara yardımcı olmayacaktır.ALLAHIM;cümlemizi bütün Müslümanları bütün ümmeti-MUHAMMED-i öyle kişiler olmaktan muhafaza buyur.

Ey RABBİMİZ;
Sen biz kullarını hidayete erdirmek için irşad ve ikazda bulundun.Biz ‘RABBİNİZE İMAN EDİNİZ’ diye imana çağıran bir nida edici işittik.YA RABBİ ; senin bizlere ve umum nasa lutuf ve keremde bulunarak gönderdiğin peygamber Hazret-i MUHAMMED(S.A.V) o ulvi ve kutsi davetini işitip gördük.Bizlerde çok şükür o muhterem ,o şerefli zata tabi olarak ,onun tebliğ ettiklerini kabul ederek,onun emrettiği şekilde ona iman ettik ve onun ümmetinden olma şerefine nail olduk .

Ey RABBİMİZ;
Ey kerim olan ,günahlarımızı bize bağışla , sen bizim büyük küçük bütün günahlarımızı af et yok et.Bizleri mağfiret et.Ve bizim hayat halimizde insanlığa ve Müslümanlığa aykırı olan ayıp sayılan kusurlarımızı bizlerden ört ,setret ve gizle .Ve bizi Salih kullarınla beraber öldür.Bizleri şerefli ve mübarek kulların olan peygamberlerin ,velilerin.salihlerin ile sohbet edenlerden eyle ve onlar ilehasır nesir et.ALLAHUMMAHŞURNA Fİ ZÜMRETİS SALİHİYN sırrına mahzar eyle

Ey RABBİMİZ;
Peygamberlerine karşı onların vasıtsıyla ,onların lisanlarıyla (bizlere,biz aciz hdna,zayıf,miskin,biçare kullarına lütuf ve ihsanından v’ad buyurduklarını iki cihan saadetini ,bilhassa cennet ve cemalinle müşerref olmak nailiyetini bizlere ver.Onları bizlere atiye eyle ,ihsanda bulun.Bizleri azaba layık görme ,bizleri hakir ve zelil kılma.Ey kerim ve Rahim olan RABBİMiz ;şüphe yokki sen v’adinden dönmezsin.Üzerimize sabır yağdır ve bizleri müslümanlar olarak öldür.


SAYFA 11
YA RABBİ ;
Anamı da babamı da lütf-u keremine nail ve müstehak eyle, onlar benim üzerime şefkat ve merhamet kanatlarını açtılar .Anam beni aylarca karnında gezdirmek suretiyle kahrımı çekti,beni korudu.Ben doğduktan sonra da yıllarca kucağında taşımak suretiyle nice zahmetler çekti .Beni emzirdi .Geceleri uyanp beni uyutmaktan bıkmadı .Bir kere olsun nefretle bakmadı. Beni bağrına bastı.Ben dünyaya gelmeden Babam ‘evladım doğacak’ diye beni arzuladı .Beni hasret ve iştiyakla bekledi ve ben doğunca öyle sevindi ki içten gelen bir şefkat bir merhamet ile benim üzerime kapandı,bana gölge oldu .Beni her türlü tehlikelerden korumaya çalıştı.Beni nice nice zahmetlere katlanarak büyütüp besledi.Yaz kış gece gündüz denedi çalıştı çabaladı benim bu hale gelmeme sebep oldu.İşte bütün bunlara mukabil,senden de anamı ve babamı merhametine mahzar afvü mağfiretine nail eyle YA RABBİ.

Ey GAFFAR-EZ ZÜNUP Ey SETTAR-EL UYUP olan;
Ashab-ı kehf e verdiğin gibi bize de kendi tarafından bir rahmet ver .Ve bizim için işimizden dolayı bir muvaffakiyet hazırla.Hz Adem ile Hz Havva’nın tövbelerini kabul ettiğin gibi tövbelerimizi kabul et .Hz Hud Aleyhisselam gibi halimizi ahvalimizi sana emanet ettik ,derdimizi kederimizi san havale ettik,hiç şüphesiz sana itimad ettik,bizleri yolunda dost doğru kıl..Hz Yunus Aleyhisaselam gibi sana tazarru ve niyazda bulunuyoruz ,kendi kendimizeyaptığımız zulümden bizleri kurtar,Hz Eyyüb Aleyhisselam gibi bitkin düştük,vücüdlarımızı binbir türlü hastalıklar kapladı,bize merhamet et .Hz Süleyman Aleyhisselam gibi servetlerimizi yoluna harcamayı nasip et,Hz Zekeriyya Aleyhisselam gibi bizlere de ilim ve hikmeti yayacak evlatlar nasip et.Hz Lut Aleyhisselam gibi bizide fena ahlak sahibi olan kimselerin şerrinden muhafaza buyur,Hz Şuayb Aleyhisselam’ın duasındaki gibi bizim ile o hakkı kabül etmeyenlerin arasını Hak ile fethetmeyi nasip et.Hz Nuh Aleyhisselam gibi bizde bilgimizin olmadığı konuda seni sorgulamaktan sana sığınırız.Hz Yusuf Aleyhisselam gibi dünyada derecelerimizi ali kıl.Hz İbrahim Aleyhisselam gibi zürriyetlerimizi sana dost kıl,zürriyetlerimizi namaza müdavin kıl.Hz Musa Aleyhisselam gibi göğüslerimize genişlik ver ve firevunlara karşı işlerimizi kolaylaştır.Hz İsa Aleyhisselam gibi bizede sabır ve ecir ver.Hz MUHAMMED MUSTAFA SallALLAHu Aleyhisselam gibi bizleride Rıza-yı ilahine muvaffak olduğumuz halde kabre koy.

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku¬lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs¬tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır

Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah’ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle

Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü¬mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i’tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni’met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş’e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl
SAYFA 12
Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Re¬sûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sı¬ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah’ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır

Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa¬fımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm’ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır



Ey RABBİM
Sözlerin en güzeli hiç şüphesiz sana ait,Bizim söylediklerimiz,Söyleyemediklerimiz, Söyleyeceklerimiz,İçimizde sakladıklarımız,Suskun bıraktıklarımız,Terk ettiklerimiz,
Unuttuklarımız,Fısıldadıklarımız,Hepsi, hepsi, sözlerin hepsi!Ancak sana yöneldiği için güzeldir
Şüphesiz duayı dilimize veren sensin,Dilimizi duaya çeviren sensin,Sözlerin en güzeli sana aittir,
Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir.
Ey RABBİM
Ebediyen bana yakınlığını tattırdığın için,Bana vahyettiğin tüm gerçekler için,Bani hayat denen bu sonsuz lezzet pınarının başina oturttuğun için,Bildiğin tüm ayıplarımı örttügün için, Gördüğün tüm kusurlarımı bağışladığın için,Umuduma katık ettiğin tüm hayallerim için,En sevgilini bana elçi gönderdiğin için,Ey sevgili,Beni aşkına muhatap ettiğin içinSonsuz hamd sana Sonsuz minnettarlık sana Sonsuz minnet sana Sonsuz şükür sana Sonsuz teşekkür sana…
Ey RABBİM
Tut elimden sonsuz kudret elinle,Beni hiçliğe düşmekten alıkoy,Unutulmuşluktan uzak eyle beni,Varlığına komşu eyle beni,Ben acizim dayanağım sensin,Fakirim ben sığınağım sensin,
Dilsizim sözüm sensin,Körüm ben gören sensin,Sağırım, ki sen işitensin…
Ey RABBİM
Sözlerin en güzeli sana aittir.Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir.Bu kırık dökük sözlerimi,Bu perişan hitabımı, Sen kabul eyle,Sen güzelleştir.Ki sen bana aşktan kanatlar vermiştin ya! Aşkın semasına uçurmuştun ya beni, Elimi sen dokumuştun ya, Hani ele avuca gelmez dokunuşları sen bahşetmiştin ya bana,Gözüme kendi nazarında ışıklar vermiştin ya,
Gözle görülür güzellikler vermiştin ya bana, Yüzüme tebessümü sen giydirmiştin ya,
Tebessümüme karşilık veren güzel yüzler koymuştun ya karşima…
Ey RABBİM
Yoktum ben sen varettin!Unutulmuştum. Ki sen sevdin,Sevdiğin için varettin.Bir sen sevdiğin için var edildim.Bir sen beni andığın için ihya edildim.Öyle ise,
Ey RABBİM
Varlığımı aşkına armağan eyle,Yak beni aşkının ateşinde,Al beni bu rüyadan,Al beni bu dünyadan,Bu kırılgan varlığımı ebedi baharına toprak eyle…
Ey RABBİM
Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir.Kırık dökük de olsa kabul eyle sözlerimi,Yıkık dökük de olsa duy yakarışlarımı,Kabul eyle beni,Kabul eyle sözlerimi,Suskunluğumu, Dilsizliğim,En güzel dua eyle,Dua eyle dilsizliğimi,Dua eyle suskunluğumu,En güzel dua eyle,
Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekle güzeldir.Dua eyle sözlerimi,Güzel eyle…

Ya İLAHİ ;
Resulunun istediklerini bizde istiyoruz .Resulun dediki; ALLAHIM aramızı ıslah et , kalblerimizi birleştir ve bizi selamet yollarına ilet.Bizi zulmetten kurtar nura kavuştur.Bizi açık gizli bütün fenalıklardan uzaklaştır.ALLAHIM kulaklarımız,gözlerimiz,kalplerimiz,eşlerimiz
SAYFA 13
ve çoluk çocuğumuz hususunda bize feyz’u bereket ver.Tevbelerimizi kabul et.Hakikaten sen tevbeleri en çok kabul edensin.Büyük rahmet sahibisin .Bizi sayısız nimetine sena ederek şükredenlerden kıl ve onları bizim üzerimize tamamla.

YA RABBİ;
Bir gün sahabelerden bir zat efendimize gelerek şöyle demişti;’Ya ResullALLAH siz çok dua ediyorsunuz .Ben hepsini hatırımda tutamıyorum’dedi.Peygamberimizde o zata şöyle dedi ‘Ey kardeşiö o zaman bütün ne var ne yok her bir konuyu saran bir tek dua söyleyeyim sen bunu söyle yeter ‘dedi ve o mübarek ellerini açarak ‘ALLAHIM senden rahmetini ve mağfiretini mucib olacak şeyleri isterim.Her masiyetten selameti,her iyilik ve taatten çoğunu ,cennete nailiyeti ,cehennemden Necati dilerim. ‘ALLAHIM hayırdan gerek bildiklerimin gerek bilmediklerimin hepsini ,çabuk olanınıda ,ileride olacak olanını da senden isterim. Şerden de gerek bildiğim gerek bilmediğim ne varsa hepsinden ,çabuk olanından da ,ileride olacak olanından da sana sığınırım’ Amin.ResullALLAHın istediklerini bizde istiyor ve söylüyoruz,senin kulun ve peygamberin senden hayır ve namına ne istediyse bizde onu istiyoruz.Kulun ve peygamberin şer namına sığındığı her şey için bizde sana sığınıyoruz.

YA RABBİ ;
Biz senden cenneti ve ona yaklaştıran söz amel ve hareketlere tevfikini isteriz.Cehennemden ve ona yaklaştıran sözlerden amellerden ve hareketlerden sana sığınırız.

Ey göklerin ve yerlerin yegane haliki ve sahibi olan ulu ALLAH;
Resullullah sana şöyle yalvarmıştı; ‘ALLAHIM ,hatalarımı ,bilgisizlikten dolayı benden sadır olan günahlarımı ,her şeyde israfımı ve benden daha iyi bildiğin kusurlarımı afv’ü mağfiret eyle, ALLAHIM,latifemi ,ciddi halimi ve bilerek işlediğim günahı affet .İtiraf ederimki bu kusurların hepsi bende vardı.İLAHİ; evvelce işlediğim ve bundan sonra işleyeceğimi sannettiğim gizli ve aşikar yaptığım ,benden daha iyi bildiğin günahlarımı bağışla,ilerletende geriletende sensin.Senden başka hakiki mabud yoktur.ALLAHIM ; işlerimi korumaya yarayan dinimi,medarı maisetim olan dünyamı ,Ebedi hayatı muhtevi olan ahiretimi ,ıslah et .Ömrümü sevdiğin ve razı olacağın işlerle masruf kıl.Hoşlanmadığın işlerden beni uzaklaştır.Ölümümü de dünya mihnetlerinden halas ve rahata sebeb kıl’buyurdu.

ALLAHIMIZ;
Biz peygamberimiz MUHAMMED MUSTAFA Aleyhisselamın senden istediği her şeyin hayrından diler,onun senden istiaze ettiği her şeyden de sana sığınırız.Yardım ancak senden beklenir.ALLAHIM; Dünya ve ahirette matlup olan her şeye ulaştıracak sensin.Hakimane tasarruf da ,tam kuvvette senin rızanla kaimdir.Kuvvet kudret ancak senin inayetinledir.Bizi bırakma ALLAHIM.İslamiyeti nur, suyu temiz kılan ALLAHA hamd olsun.

ALLAHIMIZ;
Seni zikretmek sana şükretmek ,san güzelce ibadet etmek hususunda bize yardım et.Bize cennet kokularını koklat,bizi cennet nimetleriyle rızıklandır.Bize cehennem kokusu koklatma ,Bazı yüzlerin beyazlanacağı,bazı yüzlerin kararacağı günde bizim yüzümüzü ak eyle. Bize amel defterimizi sağ tarafımızdan ver ve bizim hesabımızı kolay kıl.Bize amel defterimizi solumuzdan veya arkamızdan verme ve bizi şiddetli bir hesaba çekme.Derimizi ateşe haram kıl. Bizi hak sözü işiten ,en iyisine tabi olan kullarından eyle.Boyunlarımızı ateşten azad eyle.Bir takım ayakların kayacağı günde iki ayağımızı da sırat üzerinde sabit kıl.


SAYFA 14
ALLAHIM;
Biz şehadet ediyoruz ki MUHAMMED SallALLAHu Aleyhisselam hem kulun hem resulundur.Biz sana tevbe eyleriz,bizi daima tevbe edenlerden eyle,Bizi kendi şifan ile şifalandır,kendi devan ile devalandır.

Ya ERHAMER RAHİMİN;
Geceleri seher vaktine kadar gözlerine uyku girmeyip ah ile gözyaşı döken aşıklar hürmetine muhabbet-i masivayı ve ahlak-ı zemimeyi ve sui akideyi kalplerimizden ihrac eyleyip
Çirkab-ı masiva ile mülevves ve alüde olan gönüllerimizi aşkullah ,şevkullah, muhabbetullah, muhabbet-i resulullah,nur-i iman ,nur-i Kuran,nur-i tevhid-i Yezdan ile mamur ve abadan eyle RABBİM.

Ya İLAHEL ALEMİN;
Aziz yurdumuzu ,kahraman milletimizi ve ordumuzu,şeref-i İslam ile müşerref olan din kardeşlerimizi din düşmanları olan topraklarımıza göz diken hor,hakir,zelil ve rezil düşman karşısında daima güçlü kuvvetli ,heybetli,şecaatli göster ALLAHIM.

YA RABBİ;
İman nuruyla perçinlenip sarsılmaz bir kal’a haline gelmiş bulunan bu Müslüman milleti parçalayıp yutmak isteyen hunhar zalimlere fırsat verme ,Kahraman Müslüman ordularına karada havada denizde daima mansur ve muzaffer eyle,Kalplerimize ahiret kaygısı ,dünya ve ahiret işlerimizde kolaylık ,fakir ve zayıf din kardeşlerimize genişlik , günah deryasında batmış olanlara afv’ü mağfiret ver.Evladı olan ümmet-i MUHAMMED’in evlatlarını tul-i ömürle muammer edip ulema-i amilin ,suleha-i salihin,ağniya-i şakirin,kamilin,arifin,aşikin,vasilin zümresine ilhak eyle.Kurulan yuvaları kıyamete kadar iman nurunun ziyasıyla aydınlat. Kurulan yuvalara güzel geçim iyi imtizaç ,ülfet,sevgi ve muhabbet ihsan edip her hallerinde ,her fiillerinde ,kavillerinde , fikir ve düşüncelerinde diğerlerine karşı daima anlayış göstermelerini te’min ve der’uhde eyle ,ömürlerine bereket vücudlarına sıhhat ve afiyet , rızıklarına vus’at bedenlerine kuvvet,geçmişlerine rahmet eyle

YA RABBİ;
Gençlerimizi birbiriyle anlaşmayı bir düşünmeyi,birleşmeyi,ülfet ve muhabbetle bağdaşmayı nasib ü mukadder eyle .Onları döğüşüp çekişmekten,mahkeme kapılarına düşmekten , komşuları kendilerine gülüştürmekten muhafaza eyle,Evlatlarımızı dinine imanına ,anne babalarına ,vatanlarına milletlerine sadık ve muhabbetli eyle .

Ey bu mükevvenatın yegane haliki ve sahibi olan ulu ALLAH;
Bütün dünya ya ve ahirete hükmeden ilahi kanun olan KURAN_I KERİM ‘in ,FURKAN_I AZİMİN hürmetine ,sen lutfu kereminle bütün rezaletin anası olan ve bütün fesadların reisi olan cehaletten ve cehalet karanlıklarından bizim kalplerimizi pak eyle.İki cihan güneşi kainatın serveri ,enbiyalar sertacı,sevgili habibin MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V) hürmetine diyar-ı gurbette ,mihret ve meşakkat içerisinde ciğerleri püryan sineleri üryan oldukları halde sadece ALLAH rızasını takip ederek cehalet karanlıklarından kurtulmak için ilim taleb ve tahsil eden din kardeşlerimizin zihinlerine açıklık ihsan et.Bir damla rahmetinle asilerin bütün masiyetleriyle dolmuş olan kara defterlerini tertemiz etme gücüne sahipsin .Aşk ateşin ile yanmış olan kalpler hürmetine ,işte biz aciz ve muhtaç kulların isyanımızı bildik, kabahatlarımızı itiraf ederek günah kirleriyle dopdolu olan ellerimizi manie huzurunda açarak kapına geldik,bizleri red eyleme,bizleri me’yus ve mükedder bırakma,bizleri boş çevirme,bizleri ELLA TEHAFÜ ve LA TAHZENU sırrına mahzar eyle
SAYFA 15
YA RABBİ;
Beldelerimizi ,köylerimizi,hanelerimizi,bütün Müslüman memleketlerini yıldırım, deprem, şiddetli sel,şiddetli dolu ve tipiden ,yağmur ve kardan hasıl olan selden ve yangın gibi yer ve gök felaketlerinden muhafaza eyle .

Ey gam ateşiyle yanmış gönüllere melhem olan ALLAHIM;
Sen lutfu kereminden bizim nefesimizin bu vucut kalemize hased,,ucub,kin gibi insanı cehennemlik edecek olan bu fena hallerden bzleri sen koru ,bu fena halleri bizlerden ve bütün ehl-i islamdan uzak eyle ,bizleri nefse ve şeytana uydurup da onları bu vücud kalemize hakim eyleme ,vücut kalemizde nefsimizi mağlup eyle,bizleri nefsimize bir an olsun uydurma,sen lutfu ihsanın ile bizim aklımızın bu vucud kalemize yerleştirmek istediği Kerim olan sıfatlardan Sabır,Şükür,Hilm,Tevazu,Seha,Haya,Vakar,Şecaat,Şef kat,Rıfk ve Malayemet,Adl,İffet,Sıdk , Vefa,Afv,Teenni gibi bizleri ehl-i cennet edecek olan böyle halleri,böyle vasıfları sen bizlerde daima mevcut ve bütün hareketlerimizi bu sıfatlara uygun eyle,bu sıfatları kendimize şiar ve adet edinmeyi bizlere ihsan eyle

Ey karanlık gecelerde kara karıncayı kara taş üzerinde gezdiğini gören ve ayak seslerini dahi işiten Ulu ALLAH;
ALLAH ALLAH diyerek ,zikrederek ve KURAN –I KERİM’i tilavet ederek,gözlerimiz
Cennet-i alaya ve cemal-i MUHAMMEDE MUSTAFA’ya nazır ve hayran olduğu halde , hafif ağrı asan ölüm ve kamil bir iman ile çene kapamayı , şeytanın şerrinden muhafaza edip selametle dünyadan ayrılmayı ,kabir meleklerine kolay ve seri hesap vermeyi ,amel defterimizi sağımızdan almayı ,sıratı geçmeyi,cehenneme düşmemeyi.bizden razı olduğun halde ,lutfu ihsan bulunduğun kullarından eyle bizleri.

ALLAH’ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır,Onları ölüm uykusundan dirilt,ALLAH’ım onların liderlerini ve yöneticilerini ıslah et,ALLAH’ım onların ellerini hak üzeri tut,Onların kalplerine senin korkunu ver,Onların kalplerinden kafirlerin korkularını çıkar,Onların kalplerine imanı yerleştir,ALLAH’ım onların işlerini ıslah et,ALLAH’ım onları islamla izzetlendir,Ve islamı onlarla izzetlendir,ALLAHım cihadı onlarla zenginleştir,Ey alemlerin rabbi izzet senindir ALLAHım dinimizi izzetlendir,Dönüş sanadır,ALLAH’ım bize ulemamızı bereketlendir,Bizi onların ilmi ile faydalandır,Onların basiretlerini aç Onların derecelerini yücelt,ALLAH’ım onlara bize karşı hakkı söylet,Dinine yardım et,Onlar kınayıcının kınamasından korkmasınlar,Ey alemlerin Rabbi,ALLAHım bizi selahaddin gibi izzetli kıl,ALLAHım bizi Ömer gibi izzetli kıl,ALLAHım bizi Ebubekir gibi izzetli kıl,ALLAHım bizi Osman gibi izzetli kıl,ALLAHım bizi Ali gibi izzetli kıl,Ey Alemlerin Rabbi,ALLAHım islamı yeryüzünün her yerine hakim kıl,Dininin sancağını yücelt,Kafirlerin bayrağını alçalt
ALLAHım kafirleri rezil et,ALLAHım muhakkak ki onlar senin dinine düşmandırlar,ve senin dostlarını öldürüyorlar,Onlara büyük bir lanet ile lanet et,ALLAHım hain devleti sana şikayet ediyorum,ALLAHım onların liderlerini sana şikayet ediyorum,ALLAHım onlar azdılar ve kibirlendiler,Kardeşlerimizi katlettiler,Kız kardeşlerimize kötülük yaptılar,Çocuklarımıza şer bulaştırdılar,Bizlere mescidi aksayı men ettiler,ALLAHım onları sana havale ediyorum,
ALLAHım domuzları ve maymunları sana havale ediyorum,ALLAHım bize şaşılacak kudretini göster,ALLAHım mescidi haramda ve mescidi nebevide nasıl namaz kılıyor isek,bizleri mescidi aksada da iki rekat namazla rızıklandır, Yahudilere rağmen bunu bize nasib et,Ey alemlerin rabbi,ALLAHım kitabını yaşamayı nasib et,ALLAHım kardeşlerimize yeryüzünün her yerinde yardım et,Cihad bayrağını yücelt Dinini zenginleştir,İzzet senindir,Ey alemlerin rabbi,ALLAHım bizi filistinde bir araya topla,Ey alemlerin Rabbi,ALLAHım bizi ateşten
SAYFA 16
koru,Ey alemlerin Rabbi,ALLAHım sen şüphesiz celalin ile yakın semaya inersin,Ve isteyen

varmı ona vereyim dersin,Affedilmeyi isteyen var mı?,Affedeyim dersin
ALLAHım bütün günahlarımızdan sana istiğfar ediyoruz,ALLAHım sana tevbe üzerine söz veriyoruz,ALLAHım sana istikamet üzerine söz veriyoruz,ALLAHım sana ihlas üzerine söz veriyoruz,Ey alemlerin sahibi,ALLAHım senden rızanı ve cenneti istiyoruz,Ey alemlerin Rabbi,ALLAHım kitabımızı bize sağımızdan vererek bizi rahatlat,Ey alemlerin rabbi
ALLAHım senin nurlu yüzünle,bizleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmanı isteriz,Senin nurlu yüzüne bakarak ,rızıklanmayı isteriz,Ey alemlerin rabbi,Ey yaratan ALLAHım Ey alemlerin sahibi,Ey göğün ve yerin Rabbi ve onlara
merhamet eden ALLAHım,Eğer sen bize azab edersen buna güç yetirensin,Eğer sen bize merhamet edersen ,şüphesiz sen mağfiret edicisin,Ey alemlerin Rabbi,ALLAHım bu duamıza icabet ancak sendendir,Sen izzetlisin ve her türlü noksan sıfattan münezzehsin,Bütün nebilere selam olsun,ham alemlerin rabbine YA RABBİ dualarımıza icabet et



Duayı bitirirken 3.Bölüm


YA RABBİ Dualarımızı;
Mazlumların dualarını kabul ettiğin gibi; Duyduk ki mazlumların duaları bulutlara yüklenerek senin huzuruna kadar varır.

Anne Babanın evlatlarına olan dualarını kabul ettiğin gibi; Duyduk ki Ane Babanın evladı için ettiği dua,peygamberin ümmeti için yaptığı dua gibidir.

Misafirlerin dualarını kabul ettiğin gibi ; Duyduk ki sen , memleketlerine dönünceye kadar yolcuların dualarını fazlın ve kereminle kabul edersin.

Hastaların dualarını kabul ettiğin gibi; Duydukki hastaların duaları meleklerin duası gibidir.

Hacıların dualarını kabul ettiğin gibi; Duydukki hacda ve umrede bulunanlar senin elçilerindir.Dua ederlerse dualarını kabul edersin,istiğfar ederlerse günahlarını af edersiN.

İyilik görenlerin dualarını kabul ettiğin gibi; Duyduk ki iyilik gören bir kimsenin iyilik eden hakkında ettiği dua red olmaz.

Oruçluların dualarını kabul ettiğin gibi; Duyduk ki oruçlu kimsenin uykusu ibadet ,sukut etmesi tesbih,işlediği ameli iki kat sevaplıdır,duası makbul ve günahı af olur.

Müminin mümine ettiği duaları kabul ettiğin gibi; Duyduk ki duanın en seri,en süratli kabul olunanı müminin mümine haberi yokken ettiği duadır.Cenabı ALLAH: ile arasında hiçbir perde hiçbir hicab yoktur.

Yeni tövbe etmiş kimselerin dualarını kabul ettiğin gibi; duyduk ki duanın hayırlısı tövbe istiğfar etmektir ve ibadetin hayırlısı LAİLAHE İLLALLAH demektir.
SAYFA 17
Yeni Müslüman olmuş kimselerin dualarını kabul ettiğin gibi ; Duydukki onlar tertemizdir, çünkü onlar sana el açıp dua ettiklerinde duaları ind-i ilahide makbul ve müteberdir.
Yaşlıların dualarını kabul ettiğin gibi ; Duyduk ki saçı sakalı ağarmış olan bir Müslim, sünnet-i seniyyeye uygun halde Cenab-ı ALLAH’ tan bir şey isterse onu vermemeye Cenab-ı hakk utanır buyuran-duyuran nebiyi Zişan efendimizdir.

YA RABBİ Dualarımızı;
Adaletli hükümdarların dualarını kabul ettiğin gibi ,Ehli KUR-AN’ın dualarını kabul ettiğin gibi , Zikredenlerin dualarını kabul ettiğin gibi,Ameli salih işleyenlerin dualarını kabul ettiğin gibi,Anaya babaya itaat edenlerin dualarını kabul ettiğin gibi,Sıkıntıya düşenlerin dualarını kabul ettiğin gibi,Bir öğrencinin talebesine olan dualarını kabul ettiğin gibi, Üstadların çıraklarına olan dualarını kabul ettiğin gibi,Yolcu olanların ve uğurlayanların dualarını kabul ettiğin gibi dualarımızı kabul et.

YA RABBİ Dualarımızı;
Aşk ateşin ile yanmış olan kalpler hürmetine,Muhabbet kadehin ile aşk şarabını içip seyir ve temaşanın nuru ile aşk şarabını içip,seyir ve temaşanın nuru ile münevver olan kalpler,gönüller hürmetine,Hak yolcularının batınlarında olan olan gizli sırlar hürmetine ,
Ey bu mükevvenatın tek yaratıcısı olan ,bütün bu varlığı ‘KÜN’ emriyle meydana getiren ulu ALLAH!
Kaffe-i Esma-i hünsa hemde Esma-i Nebi hürmetine al ve Ashab-ı Resul hürmetine ,Hızır,İlyas,Kutbu Ðaus hürmetine Dualarımızı kabul eyle

YA RABBİ Dualarımızı ;
Havace-i kainat ,Hulasa-i Mevcudat,Seyyidü’l Beşer ,Şefiy’-i Ruzi mahşer,ol Sadri ,suffe-i Safa ve Bedr-i Kubbeivefa ,Şah-ı Yesrip ve Bahta,Vasıl-ı Sırr-ı Sübhanellezi esra ,Mahzar-ı Kabe Kavseyn ev edna,Sultanü’l-enbiya ,Burhanü’l-asfiya,habib-i Huda,Şefiy-ı Ruz-i ceza a’ni bihi Ebel Kasım MUHAMMEDenil Mustafa Aleyhi Efdalüs salat ve Ekmelü’t-tehiyya efendimiz hazretlerinin ,Aziz,Şerif,Latif,Nazif,Münevver,mutahber mücella varlığının yüzü suyu hürmetine kabul et

YA RABBİ dualarımızı;
Mekke şehrinde Kabe-, Muazzamanın içinde okunan dualar gibi,Kabe-i Muazzamanın duvarlarının etrafında okunan dualar gibi,Hacerül evsedi öperken eller ve yüzler sürerken okunan dualar gibi ,Altın oluğun altında okunan dualar gibi ,Hatımın içinde okunan dualar gibi,Haceri Es-ad başında okunan dualar gibi,Rükn-i Yemanide okunan dualar gibi ,Haceri Es-ad ve Rükn-i Yemani arasında okunan dualar gibi,Tavaflarda okunan dualar gibi ,Hacerül Evsedi istilam ederken okunan dualar gibi,Makam-ı İbrahimin ardında okunan dualar gibi,Zemzemi şerifte ve kapısında etrafında okunan dualar gibi,Safa da mervede ve ikisinin arasında okunan dualar gibi,Arafatta,Arafatta Cebeli Rahme’de ,Arafatta Metbah-ı Ademde,Mescidi İbrahimde,Mescid-i Hayf’da ,Cenneti muallada,Cenneti Bakia’da ,Mescid-i Haza’da ,Müzdelife ve minanın her tarafında ,Meş’rül Haramda okunan dualar gibi,Kubbe-i hadranın ilk göründüğünde okunan dualar gibi ,Cemreyi kusuaya’ada,Cemreyi Vustaya’da şeytan taşlarken okunan dualar gibi, Medineyi münevverenin mescidlerinde,Medineyi Münevverenin her yerinde ,okunan dualar gibi,Dualarımızı kabul eyle YA RABBİ,Dualarımızı kabul eyle YA RABBİ,Dualarımızı kabul eyle YA RABBİ.


SAYFA 18

Nas’ta yatan mübarek kimselerin kabirlerinin huzurunda yüzü hürmetine okunan dualar gibi, Fatımatüzzehra Kabr-i şerifleri huzurunda okunan dualar gibi,Hz EbuBekirin, Hz Alinin, hz Ömerin, Hz Osmanın kabri şeriflerinde yüzü hürmetine okunan dualar gibi , SallALLAHu Aleyhi Vessellem efendimiz’in kabrinde,Huzu-u saadetlerine karşı okunan dualar gibi dualarımızı kabul et ,

Bizzat Cenab-ı ALLAH’a ait olan Receb-i Şerif ayında,Efendimizin yaratılmaya başlandığı,Efendimizin Mirac ‘a yükseldiği,yapılan tövbelerin mutlak kabul olduğu, yapılan duaların mutlak kabul olduğu ,pek nurlu pek mübarek RECEP ayında,

Bizzat Hz MUHAMMED (S.a.v) ait olan Şaban-ı Şerif ayında ,Bütün amellerin Cenab-ı ALLAHA’a arz olunduğu ,Bütün insanların kaderlerinin tayin olunduğu,Pek yüce ,pek mukaddes ŞABANayında,

Bizzat Mü’minlere ait olan Ramazan-ı Şerif ayında ,Cenabı ALLAH’ın kullarına bir lütfü ilahisi olan ,Cenab-ı ALLAH’ın kullarına rahmet üzerine rahmet yağdırdığı,Hatadan ve isyandan kararan kalplerin cilalandığı 11 ayın Sultanı ,pek şerefli,pek aziz RAMAZAN ayında,

Dua ve niyaz,İbadet ve yalvarışların en kıymetli olduğu ,Bütün gök kapılarının sonuna kadar açıldığı en şerefli vakit olan SEHER’lerde ,

Meleklerin , Göklerin , Dağların , Rüzgarların , ve Denizlerin seni zikrettiği,Adem Aleyhisselamın yaratıldığı , mü’minlerin Miracı bayramı olan günlerin efendisi CUMA gününde,

Adem Aleyhisselamın tövbesinin kabul olduğu ,Nuh ALeyhisselamın tufandan,İbrahim Aleyhisselamın ateşten,Musa Aleyhisselamın firevunun şerrinden, Yunus Aleyhisselamın balığın karnından , Eyüp Aleyhisselamın hastalıklarından kurtulduğu, İdris Aleyhisselam ve İsa Aleyhisselamın göğe yükseltildiği, Yakup Aleyhisselamın Yusuf Aleyhisselam’a kavuştuğu AŞURE gününde,

Bir sabah tan yeri ağardığı sıralarda iki cihan güneşi MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V)’in dünyaya teşvik ettikleri,Yalnız Müslümanları için değil bütün insanlar için çok mübarek çok şerefli,Dünyanın en mukaddes bayramı MEVLÜD gecesinde,

Tüm mü’minlerin sana dualarla kendini affettirebileceği ,MUHAMMED ümmetinin afv’ü mağfiret olunacakları ,Bütün insanların bir yıllık kaderlerinin mukadderatının yazıldığı BERAT gecesinde,

Gök kapılarını Hz MUHAMMED MUSTAFA’ya(SAV) açtığın sırlarını ona gösterdiğin , Beş vakit Namazı mirac’ımız olsun diye gönderdiğin MİRAC gecesinde,
İşte o Dualar gibi, Kabul ettiğin Dualar gibi ,Kabul ettiğin Dualar gibi, Kabul ettiğin Dualar gibi Dualarımızı Kabul et YA RABBİ ,

İşte böyle Sabahlarda,Mübarek günlerde,Mübarek gecelerde,Mübarek aylarda ,Rüzgarlar estiğinde,Yağmurlar yağdığında,Ezan ve İkamet arasında ,Secde ettiğimizde,Namazlarımızı dostdoğru kıldığımızda,KUR’AN-I KERİM’inden okuduğumuzda , Koskoca cemaatlerle sana eller açtığımızda ,Muharebe anlarında,Fasıklar ve Gafiller arasında, Sana yapılan dualar gibi , Sana yapılan dualar gibi, Sana yapılan dualar gibi Dualarımızı Kabul et YA RABBİ
SAYFA 19
ALLAHIM;
Senden isteyenlerin Hakkı için ,Sana olan bu yürüyüşümün Hakkı için Senden Rahmetini isterim. Çünkü ben sana karşı gelmek , büyüklenmek , gösteriş etmek ve insanların duymalarını te’min etmek için çıkmadım fakat azabından korkarak ,senin rızanı umarak çıktım.Beni ateşten korumanı günahlarımı mağfiret etmeni istiyorum.Çünkü günahları ancak sen mağfiret edersin



Benim bitmez tükenmez ömrüm olsa da ben hiç durmadan CENABI ALLAH’A ibadet ve taat etsem
Benim bitmez tükenmez ömrüm olsa da ben hiç durmadan CENABI ALLAH’A ibadet ve taat etsem
Benim bitmez tükenmez ömrüm olsa da ben hiç durmadan CENABI ALLAH’A ibadet ve taat etsem
Peygamber Efendimize Aline ,Evladına ,ezvacü Ashabına salat-ü selam olsun
Cenabı ALLAH’a Hamdü senalar olsun
LİLLAHİL FATIHA





ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA;Bu duada aynı cümleler ikinci kez ayrı ayrı paragraflarda tekrar yazılmamıştır.Mümkün olduğunca farklı farklı isteklere yer verilmiştir







Alinti yaptigim ve bu. Yaziyi Yazan güzel insandan Allah razi olsun diyorum

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)