Zilhicce Ayının Son Gecesi Ve Son Günü Kılınacak Namazlar(yarın)

Bu konu superisi tarafından 12 sene önce açıldı, 704 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
superisi
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 214
Yanıt Sayısı: 1018
12 sene önce

ZİLHİCCE AYININ SON GECESİ VE SON GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR YARIN !!!! * Zilhicce ayının son gecesinde akşam ile yatsı vakti arasında 10 rekât namaz kılınır. İki rekatta selam verilir. Bütün rekatlarda ; 7 Fatiha, 7Ayetel Kürsi, 7 İhlas suresi okunur. Namaz bittikten sonra ; 11 defa şu tevhid okunur ; “ La ilâhe illâllâhû. Vahdehû lâ şerikelehû. Lehül mülkü ve lehülhamdü yuhyi ve yümitü ve hüve hayyün la yemütü bi yedihil-hayrü ve hüve alâ külli şey’in kadir.” 11 defa şu istiğfar okunur ; “Estağfirullahel’azıymel’kerim ellezi lâ ilâhe illâhû. El’hayyelkayyume ve etubu ileyh. Ve es’elühüttevbete velmağfirete vel hidâyete lenâ innehü hüvettevvâbûrrahıym. 11 defa şu selevat okunur ; “Alahümme salli ve sellim ve barik alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed ” Namazdan sonra şöyle dua etmelidir ; “Allâh’ım geçen bu seneyi hakkımda şikayetçi eyleme, onu benden memnun olarak ayır ! Onda bilerek veya bilmeyerek işlediğim hata ve kusurlarımı affet, günahlarımı bağışla. Kusurlarımı iyiliğe çevir ve benim ismimi iyi kullarının isimlerinin yüce makamında yaz. Gireceğim yeni seneyi hakkımda hayırlı ve bereketli kılmanı diliyorum.” Diye dua etmelidir. *Zilhicce ayının son gününde öğlenden önce 4 rekât namaz kılınır. Her rekâtta : 7 Tane Fatiha süresi, 10 İhlas suresi, 10 Kevser suresi okunur. Selam verdikten sonra şu dua oknur ; “ La ilahe illâllâhü. Vahdehü lâ şerikelehü. Lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yümitü. Biyedihil hayr. Ve hüve ala külli şey’in kadir ” Sonra 360 kere şu istiğfar okunur ; “ Estağfirullahel azim ellezi la ilahe illa hu, el hayyul kayyumu ve etubü ileyhi min cemiğiz zunubi ve seyyiati ameli ” Sonra 12 kere Selevatı Şerife okunur ; “ Allâhümme sâlli âlâ seyyidina Muhammed ” Sonra 100 kere ; “ Allâhümmeğfirli ” okunur. Sonra secdeye varıp 7 kere “ Ya Rab ! ” derse gökten bir melek ona nida eder : “ Müjdeler olsun ! Allâhü Teâlâ ( c.c ) senin bu sene işlediğin günahlarını affeyledi ” der. –alıntı–

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Periciğim çok güzel bir bilgi paylaşmışsın,emeğine eline sağlık
kevser
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 15
Yanıt Sayısı: 624
12 sene önce
ALLAH razı olsun kardeşim .cok degerli bir paylaşım olmuş saolasın
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
Allah razı olsun senden pericim :) ne kadar güzel bişey paylaşmışsın. hergün yeni birşeyler öğreniyorum ve ne kadar bilgisiz olduğumu görüyorum.
asel ebrar
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 641
12 sene önce
öyle canım çok doğru söylüyorsun, benim çevremde ailemde dahil bana dinle alakalı bişey öğreten pek olmadı, ne öğrendiysem (nokta kadar bilgi) kendim öğrendim, namazı bile kitaplardan öğrendiğim gibi kılıyorum( hanefi mezhebine göre kılıyorum halbuki şafiyim), elifbayı cami de öğrendim kuran-ı kerimi camiye gitmeden kendi kendime öğrendim vs. vs. velhasıl diyorum ki bu forum sayesinde çok şey öğreniyorum Rabbim bildiğini bizimle paylaşan, öğrenmemize vesile olan herkesten razı olsun :))
camuro
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 455
Yanıt Sayısı: 571
11 sene önce
Zilhicce Ayında Kılınacak Namazlar İlk Gece Namazı: İlk gece de 2 rekat namaz kılınır.Fatiha dan sonra bir defa kafirun suresi okunur. İlk on gecesindeki cuma gecesi altı rekat namaz kılınır Fatiha dan sonra on defa ihlas suresi okunur. Terviye günü:(sekizinci gün) Dört rekat ve ardından iki rekat kılınır.Birincide bir kere asr suresi,ikincisinde kureyş suresi,üçüncüsünde Nasr suresi,dördüncüsünde ise üç defa ihlas suresi okunur. Arife Gecesi:Akşam ile yatsı arasında on rekat namaz kılınır.her rekatta beş defa kureyş suresi okunur. Arife Gecesi 100 rekat namaz kılınır 1 Fatiha üç ihlas okunur. Arife Günü:Dört rekat namaz kılınır her rekatta üç defa kadir suresi ve 21 defa ihlas suresi okunur.Bitirdiği zaman "Ey Allahım! Efendimiz Muhammed (s.a.v) e ve âline salât et.(üzerlerine) bereketler yağdır.ve onlara selâm et." 70 defa oku ve 70 defa da tevbe istiğfarda bulun. Arife Günü:iki rekat namaz kılınır. Her rekatında besmele ile amin denilerek 3 defa Fatiha suresi, 3 kafirun suresi ve 100 defa ihlas suresi okunur.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)