ümmü sübyan

Bu konu taş tarafından 9 sene önce açıldı, 658 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
taş
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 78
Yanıt Sayısı: 322
9 sene önce

“Sübyan”, “çocuk” demektir. “Ümmü Sübyan”sa, “çocuk anası” anlamına gelir. Bazı el yazması kitaplarında “Ümmü Sübyan” denen bir cinin bulunduğu, bunun hamile kadınlara musallat olup, onların çocuklarını düşürdüğü anlatılır. Bunu ispat etmek için de hadis diye şöyle bir söz nakledilir:

“Yeni doğan çocuğunuzun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursanız ona “ümmü sıbyan” denen cin dokunamaz.»

Ama araştırıldığında hiçbir hadis kaynağında böyle bir hadisin bulunmadığı görülür. Aksine bunun, mevzu / uydurma olduğu bildirilir.[1] Bu söz, muhtemelen bölgesel kültürlerden ve mitolojilerden geçmiş batıl bir inanıştır. Müslümanlar da bunu bilahare hadis diye nakletmişlerdir. Zaten burada bir çelişkinin bulunduğunu görmek de zor değildir. Çünkü bu sözde “Ümmü Sıbyan”ın çocuk doğduktan sonra zarar verebileceğinden söz edilirken, söylentilerde onun anne rahmindeki çocuğu düşürdüğü anlatılır. Yeni doğan bebeğin sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunması sünneti vardır ve bu başka bir şeydir. Hadis diye nakledilen bu söz ise, bu doğru bilgiye yanlış şeyler katarak vermeye çalışmaktadır.
Halk arasında sübyan olarak bilinen rahatsızlık Cinin eseridir. Bir kadın rahatsızlığı olan (tıbbı sebepler dışında ) bu durumu meydana getiren Cin in (cinlerin ) adına Ümmüs Sübyan denir
Kelime manası itibari ile Sübyan anası yani çocuk anası anlamına gelir.
Bu hastalığı oluşturan Cin ler kadın olup doğurganlık özelliği olmayanlardır. Bu yüzdende çocuğu olan yada tüm işlevleri yerinde olan kadınlara musallah olurlar. (her kadına değil bununda sebepleri vardır).Hamile kalan kadınlarında korkulu rüyyası olur. Bebeğinin düşmesine sebep olur. Bu olmazsa bebeğin kırkı çıkana kadar onu öldürür. Genellikle havale yani yüksek ateş sebebi ile öldürür. Buda olmazsa çocuğu yedi yaşına kadar mutlaka öldürmek için uğraşır. bu durumdan şüphelendiğinizde işin ehli birini bulup gerek muska gerek okuma yapılarak tedavi edilmesi gerekir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)