Okumanızı Tavisye Ederim

Bu konu veron61 tarafından 11 sene önce açıldı, 404 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
veron61
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 5
11 sene önce

Değerli arkadaşlarımBelki haddim değil ama yinede size ufak bir uyarıda bulunmak için yazıyorum bu yazıyı.Bende aranızdan biriyim aslında, burdaki ve bu tarz forumlardaki bir çok duayı okumuş çoğunuzun yaşadığı acıyı yaşamış biriyim.Şimdi sizleri uyarıyorum çünkü bunun yanlış olduğunu farkettim. peki nasıl farkettim bizlere öğüt olarak gelmiş olan Kuran-ı Kerim’le gerçek anlamda tanışarak.Arkadaşlar Allah hepimize yetecek kadar akıl vermiş ve yapmamız-yapmamamız gereken herşeyinyazılı olduğuda bir kitap göndermiş ama malesef bizler gerek medya uyuşturucuları gerek popüler kültür uyuşturucuları gereksede cemaat uyuşturucularıile uyuşturularak homojen bir toplum haline getirildik. düşünmüyor okumuyor sadece duyduklarımızla yol alıyoruz.şimdi gelelim bu okuduğumuz dualar bence neden yanlış hemen örneklerle anlatmaya çalışıyım:kimimiz namaz kılıyor kimimiz kılmıyoruz kılanların namazını Allah kabul etsin, kılmayanlarada nasip etsin. peki ben size namaz selamdansonra başlar desem ? ne demek bu peki onuda şöyle açıklıyım:5 vakit namaz kılan biri günde 40 defa fatiha suresi okuyor peki ne okuduğumuzu biliyor muyuz? bence bilseydik çoğu yanlışımızdan dönerdik.Günde 40 defa “İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în” yani “(Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz”dedikten sonra 11 adım duası yapıp Abdulkadir Geylani hazretlerinden yardım dilersek olmaz!Çok rağbet gören bir başka duada salat-ı tefriciye duası bunu 4444 kere okumamız gerekiyor(!). Kaba bir hesapla bu dua 3 ayetlik bir sure uzunluğunda.yani bu duayı okuyana kadar en az iki kere Kuran’ı hatim edebiliriz. Hangisi doğru sizce ?bu örnekleri dahada çoğaltabiliriz ama gerek yok sizleri sıkmaya.Arkadaşlar malesef az öncede belirttiğim gibi bizleri uyuşturdular ve Kuran’dan uzaklaştırdılar. Din büyüklerimiz aman meal okumayınsakın tefsir okumayın sizin aklınız ermez diye diye korkuttular bizleri ama bu böyle değil. Alın elinize başlayın okumaya ama anlayarak irdeleyerek okuyun bakalım anlıyor musunuz anlamıyor musunuz. Bakın bakalım bugün ağzının içine baktığımız ****lar ne yanlışlar içindeler sizde görün.Şimdi diyeceksiniz ki bir sürü duası kabul olan var onlara ne diyecen? Ben bişe demicem ama bakın Kuran ne diyor:“İşlediği kötü iş kendisine bezenen ve onu güzel gören adam, iyiyi, kötüyü bilen gibi midir? Hiç şüphe yok ki Allah, dileyeni saptırır ve dileyeni doğru yola sevk eder; onlar için hasretlere düşüp üzüntüler verme kendine; şüphe yok ki Allah, onların işledikleri şeyleri bilir” (Fatır 8)Fazla uzatmayayım arkadaşlar eminimki çoğunuz bu yazdıklarıma kızacak ama olsun ben fikirlerimi belirtmek istedim karar sizin.Ben okuduğum bu dualar için tövbemi ettim. Artık sadece Allah’tan en hayırlısını diliyorum her duamda.Allah gönül yarası çekenleri sevdiğine kavuştursun, hastası olanlara acil şifalar versin inşallah.Yazımı bitiriken sizlere Kuran-ı Kerim’i bizlere gelmiş bir öğüt olarak anlayarak okumanızı ve her duyduğunuza inanmamanızı tavsiye ediyorum.

zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
11 sene önce
kızılcak bir şey yazmamışsın veron.bende kuranı Türkçesinden okuyarak merak ettiğim herşeyi buluyorum şükür.Allah herkese nasip etsin.teşekkürler paylaşımına Allah razı olsun
huzur.
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 40
Yanıt Sayısı: 720
11 sene önce
Genel olarak haklısın ama biz de o dualarla yine Rabbimizden yardım istiyoruz zaten.. 11 adım duası hakkında söylediğine bişey diyemem ama ''Çok rağbet gören bir başka duada salat-ı tefriciye duası bunu 4444 kere okumamız gerekiyor(!). Kaba bir hesapla bu dua 3 ayetlik bir sure uzunluğunda. yani bu duayı okuyana kadar en az iki kere Kuran'ı hatim edebiliriz. Hangisi doğru sizce ?'' demişsin, bu aslında duadan çok salavattır. salat-ı tefriciyedir. Kuranı Kerim'i de hatmedelim bunu da okuyalım ne olacak ki? Kıyamet günü peygambere en yakın olacak insan, ona en çok salavat selam getiren insandır. Hz.Muhammed sallallahu aleyhi vesellem demişki ''siz bana bir salat getirirseniz Allah size on salat getirir, derecenizi on kat yükseltir.'' ve düşün 4444 salat getiriyorsun Allah sana ne kadar salat getirir o sizi ne kadar anar hesaplayın artık... Biz zaten bu salavatların hürmetine duamızın kabulünü istiyoruz.Bence bunda yanlış bir şey yok. Ve ben genelde birisi bir dua yazdığında anlamını sorarım çoğu zamanda Kuran'ın şu suresinin şu ayetleri diye cevap alırım bu sitede. Yine Kuran'dan okuyoruz yine Allah'tan istiyoruz zaten.. O duaların, o salatların, o mübarek isimlerin hürmetine hatrına acımızı dindirsin istiyoruz.Allah da demiyor mu zaten ''bana dua edin, vereyim,'' diye... Ben çok da yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ama 11 adım duası hakkında bişey diyemem o bana da abes geldi ''Allah'ım yalnız senden yardım dileriz'' deyip de sonra Abdulkadir Geylani'den yardım istemek.. Ama Rabbim o duayı yapanların duasını da kabul etmişse vardır bi güzel sebebi..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
duadan çok salavattır. salat-ı tefriciyedir. Kuranı Kerim'i de hatmedelim bunu da okuyalım ne olacak ki? Kıyamet günü peygambere en yakın olacak insan, ona en çok salavat selam getiren insandır. huzur bu cümleni sadece örnek olarak aldım....tamam peygamber efendimize salavat getirmek çok önemlidir,ama biz ihtiyacımızı sadece Allahdan isteriz,ve yine yaradandan peygamber efendimizin şefaatine nail etmesini dileriz....Pygamber efendimizin yüzü hürmetine dualarımızın kabulünü dileriz,yani duaları ve salavatları tek kabul edecek mercii ilahi dergahtır....salavatların hürmetine Allahdan şefaate eriştirilmeyi diliyoruz..Yani salavatlar sadece peygamber efendimizin şefaatini dilemektir,bunu da verecek olan Allah-ü Tealadır....dualarımızın başında ve sonunda salavat çekmemizin nedeni de budur....Yoksa salavatlarımız Allaha yakarış değildir... Yakarışlarımız ve dualarımıza peygamber efendimizin şefaatini isteyerek onun ümmeti olduğumuzu şerh ederek başlıyoruz....
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce
Veron,çok önemli bir konuyu gündeme getirmişsin,teşekkür ederim eline sağlık......
veron61
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 5
11 sene önce
Güzel bi noktaya değinmişsin huzur evet bizlere pegambere salat edin diye öğüt edilmiş ama biz malesef bunu sadece salavat getirmek olarak algılayıp ne kadar çok salavat getirirsek o kadar kardayız diyoruz. Ama peygambere salat edin derken sadece salavat getirin değil kastedilen peygamberin cihatına destek verindir asıl kasıt. Tabi cihat deyince aklınızada sadece islamiyet için savaşmak gelmesin bıgün çoğumuzun cihatı namaz kılmak oruç tutmaktır. Bu konudada fikrim budur :)
veron61
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 5
11 sene önce
Bu arada kimse yanlış anlamasın dua etmeyin demiyorum sadece açın ellerinizi yüreğinizden geldiği gibi en hayırlı şekilde ne istiyorsanız isteyin. Allah bizlere hayal ettiğimizden bile daha yakın değilmi nasıl istediğimizin çokta bi önemi yok. Önemli olan gerçekten hayırlı bişe için mi istiyoruz.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)