Esmaların okunma şekli nasıl olmalı?

Bu konu zorzamanlar tarafından 4 sene önce açıldı, 809 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
zorzamanlar
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 5
4 sene önce

Merhaba, hayırlı geceler.

Şunu sormak istiyorum. bir çok duanın içinde Esma-ül hüsna larda yer almakta. Bazı kaynaklarda kadınların YA diye başladığı erkeklerinde EL die olacağı yazıyor.

Bir erkek olarak örneğin EL VEDUD u EL CAMİ diyemi zikredeceğim yoksa YA VEDUD u YA CAMİ diye mi?

Diğer sorumda duların içinde sevdiğim_kadının_ismi binti annesinin_adı ve benim_adım ibni annemin adı. bu erkekler için olanı fakat baba ismini nasıl ekliyoruz. filancadan olma filancadan doğma kadının ismi gibi örneklemek gerekirse?

Teşekkürler.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
4 sene önce
[QUOTE=zorzamanlar;171098]Merhaba, hayırlı geceler. Şunu sormak istiyorum. bir çok duanın içinde Esma-ül hüsna larda yer almakta. Bazı kaynaklarda kadınların YA diye başladığı erkeklerinde EL die olacağı yazıyor. Bir erkek olarak örneğin EL VEDUD u EL CAMİ diyemi zikredeceğim yoksa YA VEDUD u YA CAMİ diye mi? Diğer sorumda duların içinde sevdiğim_kadının_ismi binti annesinin_adı ve benim_adım ibni annemin adı. bu erkekler için olanı fakat baba ismini nasıl ekliyoruz. filancadan olma filancadan doğma kadının ismi gibi örneklemek gerekirse? Teşekkürler.[/QUOTE] Esmaların zikrinde kadın erkek ayrımı yapılacağını hangi ayrımcı geri zekalı söyledi. Kutsal kitabımızdaki tüm emir ve beyanlar kadın/erkek ayrımı yapılmadan gönderilmişse hangi sözde müslüman bu ayrımı yapma gafletine düşmüştür. <> sözcüğü sesleniştir dilimizdeki <> sözcüğüne karşılık gelir. İsimleri arapça söylemek zorunda mısınız;türkçe söylediğinizde yerine ulaşmıyor mu;Kendinize gelin,İlahi dergaha hangi dilde yöneldiğiniz değil hangi inançla yöneldiğiniz önemli.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)