Udu Hindi (Kustu Bahri) ve Faydaları

Bu konu nilufer tarafından 9 sene önce açıldı, 2228 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
nilufer
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
9 sene önce

Udu hindi ağacını aktarların çoğundan temin edebilirsiniz. Toz şekline ve tütsüsü bulunuyor, fakat her aktarda olmuyor. Antibiyotik etkisi vardır. Bir çok geçmez hastalığa şifa olarak bilinir.. Çoğu kaynakta peygamber efendimizin tavsiyesine mazhar olduğu bilinir. Elbette bunlar sadece teorik bilgiler… Pratikte vücudunuza bu bitki iyi gelmeyebilir, bazı şeylere alerjiniz varsa buna da olabilir. Bu vereceğim bilgiler tıbbi bilgiler ve tavsiyeler değildir. Tamamen bilgilendirme amacıyla aktarıyorum. Yine de faydalarını okuduktan sonra kullanmak niyetine girerseniz mutlaka aile hekimize danışmalısınız. Gelelim faydalarına;

Sahih bir hadiste Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir; En sağlıklı tedavi yöntemi hacamat ve kust kullanmaktır. Anjinden dolayı (bademciklerini) sıkarak çocuklarınıza azab etmeyiniz.

(Buhari 76/13 ; Müslim 1577 )

Bir diğer hadis: Ben küçük bir oğlumla birlikte Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in huzuruna girdim. O sırada boğazındaki hastalığı sebebiyle çocuğa (ilak denen) tedavi uygulamıştım. “Çocuklarınızın boğaz hastalığını niye ilak usulüyle (elle sıkarak) tedavi ediyorsunuz? Size şu Ud-u Hindi’yi (Kust-u Hindi) tavsiye ederim. Zira onda yedi türlü şifa vardır. Zatülcenb’in ilacı ondadır. Boğaz hastalığına karşı burna damlatılır. Zatülcenb’e karşı ağızdan verilir.”

İmam Zühri der ki: “(Resulullah) bize (ilacın fayda vereceği) iki şeyi açıkladı, ama beşini açıklamadı.”

(Buhari, Tıbb 10, 21, 26; Müslim, Selam 139, (1214); Ebu Davud, Tıbb 13, (3877)

İçindekiler: İnülün, Rezin, Cichorin, Glizokid, Mishil ( Pıhtılaşmayı Önleyici)

Diğer İsimleri: Udu Hindi, Kustu hindi, Ödağacı, Hindistan ödağacı, Kustu bahri

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in kullandığı ve sahabesine sürekli kullanmalarını tavsiye ettiği çok tesirli bir bitkidir. Bir müslüman ve ailesi için gerekli olan ve bütün ilaçların tesirlerini içinde barındıran bir ilaçtır.

Udu Hindi (Kustu Bahri) ve Faydaları:
İnsan vücudundaki hormonların düzenli çalışmasını sağlayıp normalleştirir.

Her ilaç ile uyumludur, birlikte kullanılabilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Doğal antibiyotiktir, vücuttaki tüm iltihabı kurutur.

Tıpkı Sülük gibi hastalık vücudun neresinde ise o bölgeye gider tedavi eder.

Vücuttaki tıkanan damarları açar ve vücudun çalışma sistemini düzenler.

Dahili kullanımlarda antibakteriyel harici kullanımlarda antiseptik özelliği içerir bu sebeple kuvvetli bir mikrop öldürücüdür; bu sebeple hastalıkları yenmede çok etkilidir. Kanı temizleyicidir. Zehirlere karşı panzehirdir.
Vücuttaki demir ve hormonları dengeleyecidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hararetli ve ısıtıcı bir bitki olma özelliğinden dolayı; kalp, mide, karaciğer, akciğer vb. gibi iç organları kuvvetlendirir bu organların üşütülmesinden oluşan rahatsızlığı giderir, kabızlığı önleyicidir ve kabızlığın yol açtığı divertikül ve bağırsak kanserinin önlenmesinde önemli bir bitkidir.

Vucudda ki gazın fazlasını izale eder ve karın ağrılarını gidericidir, çocukların gaz sancıları için faydalıdır. Akciğer iltihabı zaturre ve bronşit hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır. Sperm sayısını arttırarak kısırlık tedavisinde kullanılır, cinsel gücü kuvvetlendirir ve dengeler.

İktidarsızlığın tedavisinde kullanılır. Ciltteki lekelere, çillere ve yaralara faydalı olur ve cildi gençleştirir ve güzelleştirir.

Udu Hindi (Kustu Bahri) ve çeşitli hastalıklar için kullanım şekli
Hastalıklar:

1) Kanın pıhtılaşmasını önleyici, karaciğer ve sindirim sistemini düzeltmede bağışıklık sistemini güçlendirmede

2) Küçük çocuklarda parazit, bağırsaklardaki bakteri dengesini sağlamada, zayıflamak için

3) Böbrek ağrıları ve idrar sorunları, Ateş düşürücü, Sinirleri yatıştırmada, Dimağı (Beyin) kuvvetlendirir.

4) İshal ve kabızlığı önleciyi (düzenleyici), İktidarsızlığın tedavisinde, Vücudu kuvvetlendirmede

5) İştah açıcı, Hayız (adet) düzenleyici, kısırlığın tedavisinde, Nifas dönemlerinde, Kolera, Ağız kanseri

6) Siyatik, Mide üşütmelerinde, Zorlukla işeme/İdrar ttukluğu ve kan işeme, Felç hastalıklarında, Zehirlere karşı

7) Dalak ve Pankreas(Şeker vb.) hastalıları, Kansızlık, Karaciğer temizleyici ve safra kesesi ağrıları, idrar tutukluğu,

8) Balgam söktürücü, – Grip ve nezle, Kaşıntı ve egzama, Gastrit, Sarılık, Gut hastalığı

Kullanımı: Suyla ( 1 tatlı kaşığı ) ve balla ( 1/1) içmek suretiyle kullanılır.

Solunum yolu hastalıklarında: Astım, tüberkiloz , faranjit, soğuk algınlığı, boğaz iltihabı, bademcik, zaturre, ateş, sinüzit,migren ve baş ağrısı,

Kullanımı: Burundan tozunu çekmek suretiyle kullanılır yada kust-i-hindi zeytinyağı karışımını her bir burun deliğine 4-5 damlatılır.

Yara, yanık, kesik, leke ve izlerin kapanmasında: Kremi sürülür yada su ve balla karıştılarak lapası kullanılır.
Kremi hazırlanışı: 2 yemek kaşığı kust-i-hindi tozu yarım su bardağı zeytinyağında 10-15 gün süre ile güneş görmeyen bir yerde ağzı kapalı bir şekilde bekletilir ve hazır hale gelir.
Vücuttaki bakteri mikrop, mantarı öldürmek, koltuk altındaki ve kasıklardaki egzama, mantar: Banyo suyuna katılarak kullanılır.

Çocuk hastalıklarında: 0-6 aya kadar olan çocuklar anne sütünden ilacı alırlar. Emziren anneler çocuğun soğuk algınlığı, öksürük ve bunun gibi rahatsızlıklarında kendi kullanılır. Günde en az 2 en çok 5 tatlı kaşığı kust-i-hindinin tozu içilir. Hem anne hem çocuk için çok faydalıdır. Anne, çocuk iyileşene kadar tatlı, hamur işi ve sütlü tatlılar uzak durmalıdır.

6 ay ile 1 yaş arası çocuklar: Bir bardak (200 ml) kaynatılmış suya 1 tatlı kaşığı kust-i katılır, bu karışımın ¼ ünü günde 1 kez içer. 1-5 yaş arası: ¼ ünü günde 2-3 kez içer.

Hamilelerde kullanım: Hamile kadınlar rahatlıkla kullanabilirler ve çok faydalıdır. 1 tatlı kaşığı kust-i-hindiyi günde 2 kez içecek yada bir kabın içine 2 tatlı kaşığı kust konur ve buharı solunur. Ya da kust zeytinyağı karışımı her bir burun deliğine 2 damla damlatılır ve günde 2-3 kez tekrarlanır.

Hamilelik ve zayıflama sonunda bedende oluşan çatlakların ve izlerin iyileştirilmesinde: 1 tatlı kaşığı bala 1 tatlı kaşığı kust-i hindiyi ya da birkaç damla su ve 1 tatlı kaşığı kust-i-hindiyi ya da 1 tatlı kaşığı kust-i-hindi ve 1 tatlı kaşığı ezilmiş deniz yosunu (alg) karıştırılır merhem yapılır. Ve bu çatlakların, lekelerin eski, yara, yanık, dikiş izlerinin üzere sürülür. Açık yaraların üzerine konulursa yara iz bırakmadan kapanır.

Vajinal iltihaplarda: Doğal bal (kişi alerjik değilse) bir ped üzerine sürülür üzerine bir miktar kust-i hindi serpilir. 7-10 gün süre ile kullanılır.

Kozmetik/Güzellik: 1/10 oranında bal ile ya da zeytinyağı ile karıştırlıp yüze masaj yaparak sürülür.

Mide ülseri: Udu hindi tozu zeytinyağıyla karıştırılıp sabahları aç karnına 1’er fincan içilmeye devam edilir.

Baş ağrısı: Udu hindi tozu, bal şerbetine karıştırılıp içilmeye devam edilir

Bademcik: Udu hindi tozu zeytinyağıyla karıştırılıp buruna çekilmeye devam edilir.

Kulak ağrısı: Udu hindi tozu, zeytinyağı ile suda su çekilene kadar kaynatılıp, zeytinyağı kulağa damlatılır.

Nezle: Udu hindi tütsüsü yapılır.

Vücuda kuvvet verici: Udu hindi unu balla karıştırılıp yenmeye devam edilir.

Böbrek kumları: Udu hindi kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karına içilmeye devam edilir

Sıtma: Udu hindi unu soğuk bal şerbetine karıştırılıp içilmeye devam edilir.

Karaciğer ve mide ağrısı: Udu hindi kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilir.

Tıkanıklık açıcı: Udu hindi kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karına içilmeye devam edilir.

Soğuk ağrıları: Udu hindi unu, su, zeytinyağı, su uçana kadar kaynatılıp kalan yağla romatizma, kulunç ve mafsal ağrıları masaj yapılır.

Boğaz ağrılarında ve bademcik iltihaplarında: Her bir burun deliğine beşer damla damlatılır.

…ALINTIDIR…

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Eline sağlık,faydalı bir bilgi olmuş..... Ancak altını çizerek tekrarlamakta fayda var,bu tür bitkiler ve bitkisel preparatlar doktora danışmadan kullanılmaz....
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23530 Kayıtlı Üye
  • 16557 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye fly78
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)