Amener rasulunun fazileti

Bu konu kurabiyem tarafından 10 sene önce açıldı, 606 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
kurabiyem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 133
Yanıt Sayısı: 230
10 sene önce

amenerrasulü

Bismillâhirrahmânirrahim.

Âmener rasûlü bi mâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn. Küllün âmene billahi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülih. Lâ nüferriku beyne ehadin min rusülih. Ve kâlû semı’nâ ve eta’nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel masıyr. Lâ yükellifullâhü nefsen illâ vüs’ahâ, lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet. Rabbenâ lâ tüâhıznâ in nesiynâ ev ahta’nâ. Rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehû alelleziyne min kablinâ. Rabbenâ ve lâ tühammilnâ mâ lâ takate lenâ bih, va’fü annâ, vağfir lenâ, verhamnâ. Ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfiriyn.

Anlamı:

O Peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti. Mü’minler de (onlardan) her biri Allah’a, O’nun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı. “O’nun (Allah’ın) peygamberlerinden hiçbirini diğerlerinin arasından ayırmayız (hepsine inanırız), dinledik (kabul ettik; emrine) itaat ettik. Ey Rabbimiz, mağfiretini (isteriz). Son varışımız ancak Sana’dır.” dediler. Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendi faydasına, yaptığı şer kendi zararınadır. “Ey Rabbimiz, unuttuk, yahut
yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme. Ey Rabbimiz, bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz, takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma. Bizden sadır olan günahları sil, bağışla. Bizi yarlığa, bizi esirge. Sen Mevlamız’sın bizim. Artık kafirler güruhuna karşı da bize yardım et.

Fazileti:

Bu ayet-i kerimeler hakkında Resulü Ekrem (s.a.v.) buyuruyor ki:
“Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti bana indirdi. Allah (c.c.) mahlukatı yaratmazdan ikibin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdı. Kim o iki ayeti yatsıdan sonra okursa gece ibadetinden ona kafi gelir.”
“Kim Sure-i Bakara’nın son iki ayetini geceleyin okursa, onlar ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder.”
“Cenabı Ecelli Ala, Sure-i Bakara’yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz. Kadınlarınıza, oğullarınıza öğretiniz. Çünkü bunlar hem salattır, hem Kur’an’dır.”
“Sure-i Bakara’nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazinelerden verildi. Onlar benden evvel hiçbir nebiye verilmemişti. ”
* Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece ve gerek gündüz olsun, devam edilmelidir.başkaları konuşamazlar. O da doğruyu söyler.
İşte bu, hak gündür. Artık dileyen Rabbıne doğru bir yol edinir.Biz, sizi yakın bir azabla uyardık. O gün, kişi ellerinin sunduğuna bakacak. Ve kafir: “Keski ben toprak olsaydım.” diyecektir.

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)