Nasr Suresinin Fazileti

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 1889 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Nasr (İza Cea ) Suresinin Faziletleri nelerdir? Nasr suresi, Kur’anın dörtte birine denktir. “Kim İzâ câe nasrullahi’yi (nasr suresini) okursa, Mekke-i Mükerreme’nin fethinde hazır bulunup da şehîd olmuş gibi sevâb alır.” “Ey Cübeyr! Yolculuğa çıktığında, arkadaşlarının içinde en iyi durumda olmak, sıkıntı çekmemek ve rızık bakamından rahat olmak istersen, Kâfirûn, Nasr, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini oku…” Fahreddîn-i Râzi buyurdu ki: “Nasr sûresi mü’minlerin sûresidir. Her mü’min bu sûreyi okuduğunda, Allahü teâlâ işlerini kolaylaştırır, onu düşmanları üzerine gâlip kılar, maîşet sıkıntısı çektirmez, tevbesini kabul, günahlarını affeder.” Âlimler buyurdu ki: “Fetih sûresini okumaya gücü yetmeyen Nasr sûresini okusun.” Nasr Suresi her ne türlü meşru ve haklı bir dilek ve murad için okunursa okunsun çok etkilidir…..İşlerinde gelişme ve başarı için,sınırsız bir kazanç ve her hususta başarıya ulaşmak niyetiyle okunur. her muradın halli için 1000 defa okunur Aşağıda yazılı duayı da her yüzde (10) kere okumak lazımdır: Bismillâhirrahmânirrahıym* Aksemtü aleyküm eyyühel ervâhar rûhaniyyetil ulviyete ves süfliyyete mutıy’ıyne li esmâillâhi teâlâ en teclibû ve teftihû ebvâber rizkı ve ebvâbed devleti ve ebvâbel fethi ve ebvâbel inayeti ve ebvâbeş şefkati ve bi hakkı ve bi hürmeti süratin nasri iftah lî ebvâbel hayri yâ müsebbibel esbâb* Ve yâ müfettihal ebvâb* Ve yâ kâdıyel hâcât ve yâ mücîbed deavât sıhhır lî kulûbi cemiy’ıl mahlûkâti min evlâdi benî âdeme ve benâti havvâ ala hubbi ileyhi ve bi hurmetil melâiketil ki ram i cebrâîle ve isrâfîle ve mikâîle ve azrâîle ve bi hurmetil enbiyâi vel mürselîne sahhır lî kulûbi cemiy’ıl halkı ecmeıyne bi hürmeti elif lam mîm ve kef hâ yâ ayn sâd ve hâ mîm ayn sîn kâf ve tâhâ ve yâsîn ve tâ sîn mîm ve kâf ve nûn ve bi hürmeti izâ câe nasrullâhi vel feth ve bi hurmetil ızzetil kirâmil kâtibîne yâ raûf yâ rahıym yâ vedûd yâ Allâh yâ rabbel âlemîn bi câhi ve bi hürmeti seyyidinâ ve nebiyyinâ ve mevlânâ ve habîbinâ ve şefiy’ınâ ve nûri ebsârinâ ve kurrate uyûninâ muhammedin aleyhis salâtü ves selâm* Bu sure her namazdan sonra yedi kere okunmaya devam edilirse hüsn-ü kabul sahibi olunur. Yapılan dua ve ibadetler kabul olur. Bismillahirrahmanirrahim.Izâ câ’e nasrullahi vel’fethu ve re’eyten-nâse yedhulûne fi diniîlahi efvâcen fe-sebbih bi hamdi Rabbike vesîağfirhü innehü kâne tevvâbâ. Anlamı;Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla1 Allah’ın yardımı ve zaferi geldiği, 2 Ve insanların bölük bölük Allah’ın dinine girmekte olduklarını gördüğün vakit , 3 Rabbine hamdederek O’nu tesbih et ve O’ndan mağfiret dile Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
Emegine saglık Allah razı olsun zeinardacim
satelcom
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 42
Yanıt Sayısı: 145
9 sene önce
Çok makbule geçti.Fetih suresinin azimetini arıyorum.Elinde Fetih Suresinin azimeti olan arkadaş varsa foruma yüklerse çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler ve selamlar.
dombra
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
Bin defa okuyorum Ardından altındaki duayı okuyorum değilim? Peki günde bir saat okusam nasıl olurmu Çalışma esnasinda ve ya bir kere 1000 okuyup arkasından Altında yazılı dua yi oluşan uygulamayı eda etmiş olurmuyum.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
5 sene önce
Nasr Suresi her ne türlü meşru ve haklı bir dilek ve murad için okunursa okunsun çok etkilidir..... İşlerinde gelişme ve başarı için,sınırsız bir kazanç ve her hususta başarıya ulaşmak niyetiyle okunur. her muradın halli için 1000 defa okunur
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
5 sene önce
Nasr Suresi her ne türlü meşru ve haklı bir dilek ve murad için okunursa okunsun çok etkilidir..... İşlerinde gelişme ve başarı için,sınırsız bir kazanç ve her hususta başarıya ulaşmak niyetiyle okunur.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)