Tütsü Tarifleri

Bu konu SUMASALI tarafından 11 sene önce açıldı, 1096 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
SUMASALI
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 159
Yanıt Sayısı: 452
11 sene önce

Gölge:Tütsüler hem güzel kokuları hem de bitkisel güçleriyle evinizi majikal olarak kuşatmanın en pratik yollarından biridir. Genellikle bir censor içerisinde, kömür tableti üzerinde yakılan doğal karışımların majikal gücü çok daha fazladır ve majikal yönden tercih edilmesi gereken bu şekildeki tütsü karışımlarıdır, ama iyi kalitede çubuk ve koni tütsüler de pratik olarak kullanılabilir. Scott Cunningham’ın “The Magical Household” adlı kitabında eviniz için özel majikal amaçlarla yakabileceğiniz tütsüler ve etki alanları şu şekilde sıralanmıştır: Badem (Almond): BilgelikSedir (Cedar): Arınma, para, sağaltımKiraz (Cherry): SevgiTarçın (cinnamon): Spiritüellik, sağaltım, korumaHindistan Cevizi (Coconut): Arındırma, rahatlama, cinsel çekimi azaltmaGünlük (Frankincense): Spiritüellik, koruma, şeytan-cin kovma (exorcism)Gardenya (Gardenia): Sağaltım, spiritüellik, sevgi, huzur, barışYasemin (Jasmine): Sevgi, şans, paraLimon (Lemon): Arındırma, sevgiLotus: Spiritüellik, korumaMisk (Musk): Tutku, cesaretMür~Sarı Sakız (Myrrh): Spiritüellik, koruma, sağaltım, şeytan-cin kovma (exorcism)Paçuli (Patchouli): Sevgi, tutku, paraÇam (Pine): Arınma, para, korumaGül (Rose): Sevgi, sağaltm, koruma, şansSandal ağacı: Spiritüellik, koruma, sağaltımVanilya (Vanilla): Sevgi * Aynı Kitaptan Eviniz İçin Birkaç Pratik Tütsü Tarifi: Evi Negatif Enerjilerden Arındırmak İçin Sedir (Cedar) – 1 parçaSandal ağacı – 1 parçaMür~Sarı Sakız (Myrrh) – 1 parça Öğütün, karıştırın ve ev içerisinde gerektikçe yakın. Pratik Ev Arındırma Tütsüsü Sandal ağacı- 1 parçaTarçın çubuğu – 1 parça Havanda beraberce ezin ve gerektikçe yakın. Eve Sağlığı Geri Getirmek İçin Mür (Myrrh) – 2 parçaAdaçayı (Sage) – 1 parçaBiberiye~Kuşdili (Rosemary) – 1 ParçaSandal ağacı – 2 parça Evde hastalık varken yakılması tavsiye olunur. Eve Zenginlik ve Bolluk Getirmek İçin 1 çimdik ev tozu (evin tozlanması işe yarayabiliyormuş :))Günlük (Frankincense) – 3 parçaMür~Sarı Sakız (Myrrh) – 1 parçaPaçuli (Patchouli) – 1 parçaYenibahar (Allspice), Muskat (Nutmeg) ve Zencefil (Ginger) karışımı – 1/2 parça Bu bitki ve baharatları birlikte öğütün, her perşembe bir aynanın önünde yakın. Ev Koruma Tütsüsü Basil – 1/2 parçaFrankincense – 1 parçaMür (Myrrh) – 1/2 parçaÇam (Pine) – 1 parçaAdaçayı (Sage)- 1/2 parça Beraberce öğütün ve gerektikçe yakın. alıntı

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Cok faydali bir paylasim tesekkürler sumasali
ABDÜLAZİZ
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 131
11 sene önce
güncel..........................
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
Mevcut tarifleri kayıt olmadan evvel almıştım,hoş ve pratik tarifler.Henüz uygulamadım,daha sık buhur kullanırım,kullanımı pratik.Tütsü kullanmak mağarifet ister,ocak üstünde yapıldığında.Dumanı ya evi sarar,bazen göz gözü görmez...veya dumanı eve verdirene kadar dumanı kalmaz.Isı derecesini buldurmak çok zor.Bu tecrube etmiş olduğum birşeydir.Akebiyetinde,internette buhur,tütsü ve buhurdanlıkları araştırdım.Çok iyi yöntem bulunmuş,para mumlar kullanılmakta.Denedim ve hakikat en iyi sonucu o vermekte.Metal kyase içine güzel kokulu bitkiler katıyorum,biraz gül suyu ilave edip,para mumu üzerine oturtmak için ise,kendimce bulduğum yöntemi kullanıyorum - hani masaüstü konulan küçük bakır ocakları var ya,kutu jöle ile yanan,çayı,yemeği sıcak kalmasını sağılayan..kutusu yerine para mumu koyuyorum,ve elinde evin içinde dolaştırma kolaylığı tanıyor.Mum bitinceye kadar yavaş yavaş o güzel koku evin havasını değiştiriyor. Bu yorumum ne şekil karşılanır bilmem,umarım ters tepki oluşturmaz,çünki gördüğüm kadarıyla,site mumlara karşı hassas.Farklı öneriler olursa kabulümdür.Saygılarımla.
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
Deniliyor ki...yakılan tütsü dumanı saldığı vakit,hanede nazar yoktur ve olmasını da önler. Dumanı salmadığı vakit,hanede nazar vardır ki,dumanı sıkar ve bu nazarı def etmek için,duman kendisini salıncaya kadar, tütsünün yakılması gerektiğini. Bu husustaki görüşünüzü öğrenmek isterim.Saygılarımla.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
nazar icin yakilan tütsüden sonra sizde bir rahatlama olmali yani dumanin evde dagilip dagilmadigini anlayamazsiniz sadece rahatlama sonucu olur eger o rahatlama olmazsa bir ac defa uygularsiniz
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
11 sene önce
Cevabınız için teşekkür ederim.Benim gözardı ettiğim doğuru bir noktaya değinmişsiniz,önemli olan neşekil hissettirdiğidir ve bu açıdan hiç yaklaşımım olmamıştı,nazar konusunda.Benim için faydalı bir bilgi oldu,çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.Saygılarımla.
nur3346
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 32
5 sene önce
bende iiiş yerimde günlük sakızı yakarım yakmayınca sanki işlerim ters gidiyo gibi geliyo
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)