Hristiyana yapılan büyü tutar mı?

Bu konu highland tarafından 10 sene önce açıldı, 1005 kere okundu ve 13 Cevap verildi.
highland
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 84
10 sene önce

Merhabalar… Uzun zamandır siteyi üye olmadan takip ediyorum ve anladığım kadarıyla (yanılmıyorsam) gerçek ilim sahibi kişilerce yapılan uygulamaların hepsinin farklı sürelerde de olsa tuttuğu çıkarımını yaptım. Fakat merak ettiğim nokta, büyü yapılan kişinin dininin, büyüye etkisi var mıdır? Yani büyü yapılan kişinin hristiyan olması büyünün etki etmesine engel midir?Şöyleki, bundan 3 ay kadar önce yakın bir arkadaşım için (kendisi Müslüman) tatilde Türkiyede bir ****ya gittik. **** daha biz çocuğun ismini söylemeden, arkadaşıma dönerek gönlünden geçirdiğin kişi Müslüman değil, celbiye yaparım fakat çok zor etki altına alınması dedi. Nitekim aradan geçen onca süreye rağmen gerçekten de hiçbir etki yok çocukta. Benimse aklıma çok da yatmadı açıkçası dinden dolayı etki etmemesi, sonuçta aracılarla yapılan bir uygulama bu. ****ya soramadım da korkumdan, zaten herşeyi bilince adam,ikimizde donup kaldık. Para da almıyor üstelik, tamamen hatırla gitmiştik bu nedenle para almak için öyle dedi desek değil. Bilgisi olan var mı bu konuda, gerçekten çok merak ediyorum.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
hangi dine mensup olursa olsun,ateist bile olsa yapılan büyü tutar, ancak türkiyede neredeyse her köşe başında bakım ve büyü yaptığını iddia eden birilerini bulmak hiç zor değil,işli tamamen ticarete dökmüşler.... Gittiğiniz kişinin ilmi yeterli gelmemiş olabilir,ya da başka dinlerdeki kişilerin de inançları doğrultusunda korunma tılsımları var,belki de o kişinin bir tılsımı da olabilir....
highland
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 84
10 sene önce
Hiç para almadı, öyle kafe tarzı yer falan da değildi. Ticaret açısında yani. Fakat tılsım aklımıza gelmemişti. Çok teşekkür ederim cevapladığınız için.
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Tılsım bozulabilir mi diye araştırdığımda,bozulabilir diye bilgilere rastladım,hatta tılsım bozmak için uygulamalar da var-tılsımsever olarak bu bilgi hoşuma gitmemişti tabi,bozulabiliyorsa taşınmasının ne anlamı kaldı o zaman...bozamadıkları varmıdır diye araştırdığımda-yazıp çizilen,yapılan her türü bozulabiliyor sonucuyla karşılaşmıştım.Bir kişi hangi dine mensupsa o dinin dilinde büyü yapılır,zira tutması için usulen bunu gerektirir ve bu hususta çok iyi olanlar dinlerin ilmine ve diline sahiptirler -belki sizin gittiğiniz kişi o din ilmine pek hakim değildi,bu da bir ihtimal,bu sebeple-çok zor-diye ifade etmiş olabilir,her biri her dine hakim olacak değil ya...bileni var,bilmeyeni var.Dinsizlere de yapılmakta ve dinsiz hizmetliler kullanılmakta ki onlar en kötüsü.Nacizane görüşüm,okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla.
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
Din insanlar tarafindan icad edilmistir, energi evrenseldir ve din, renk,cinsiyet bilmez. Bu tur bilgileri hangi kaynaktan ogreniyorsunuz bilemiyorum ama 20. yuzyilin esigindeyiz cehrenizi genisletin ve at gozluklerinizi atin. Seytan sinir bilmez, din anlamaz, energi hangi noktaya ne sekilde yonlenirse orasini yakar, daha fazla aciklamaya gerek varmi!!!.....
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Dinlerin kökleri çok eskiye dayanır ve varlığını ve işlevselliğini 20.yüzyıla kadar sürdürmeye başarmıştır,iyi ve kötü yönleriyle.Geçmiş ve geçmişteki tarih olmasaydı gelecek ve gelecekteki tarih vaarolamazdı.Yalnızca şimdiki zamana bakmak bakış açını sınırlandırmaktır.
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
İlaveten -tartışmayı hiç sevmem,müzakereye girmeyi de,adıma söz hakkı doğuduğu için bilgi amaçlı ifade edeyim:atlar gözlüklü yaratılmadı,yalnızca sırf önlerine bakmaları için onları süren sahipleri tarafından gözlük takılmıştır,yanlarından geçen araçları görüp te ürkmesinler diye,görürse ayakları üzerine şahlanır ve ardından trıs gider ardındaki arabayı savura savura,şayet ardında arabası olmayıp sahibi üzerindeyse şahlandığında sahibini yere yıkar.20.yüzyıladayız ama yine de atlar ve at arabaları var.Benim atım yok ama sürücüm de yok.
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
"atlar gözlüklü yaratılmadı,yalnızca sırf önlerine bakmaları için onları süren sahipleri tarafından gözlük takılmıştır,yanlarından geçen araçları görüp te ürkmesinler diye,görürse ayakları üzerine şahlanır ve ardından trıs gider ardındaki arabayı savura savura,şayet ardında arabası olmayıp sahibi üzerindeyse şahlandığında sahibini yere yıkar.20.yüzyıladayız ama yine de atlar ve at arabaları var.Benim atım yok ama sürücüm de yok" Anlayisiniz ve aciklamalariniz butun merakimi giderdi.Tafsiyem "At gozlugu"nun anlamini arastirirsaniz aciklamaniz daha degisik acidan olurdu, herneyse onemli degil. Size diger bir deyim vereyim belki bu sizi arastirmaya yonlendirir. " Masaya vurunca once makas tinlarmis"
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Anlaşılan ortada bir yanlış anlaşılmaya bağlı olarak yanlış bir yorumlama var.... tutrakan,bir takım majikal uygulamalar ya da sihir ve büyüler dünya kurulalıdan beri vardır,yani her inanç sistemi kendi majikal uygulamasını da yaratmıştır diyebiliriz.... Din, bu inanç sistemlerinin genel adıdır,burada huraninin dediği gibi majikal uygulamalar bir enerjidir,bu enerji de gönderilen kişinin dinine inancına bakmaz,güçlü bir enerjiyse hedefine ulaşır.... Örneğin uzak doğudaki inanç sistemlerinden birinden gönderilen bir majikal uygulama enerjisi dini bütün bir müslümanı da,hristiyanı da etkileme gücüne sahiptir. At gözlüğünün gerçek anlamını gayet güzel açıklamışsınız, ancak konumuzdaki at gözlüğü mecazi anlatımdır,yani olaylara ve oluşumlara çok geniş bir perspektiften bakamayanlar için kullanılan bir deyimdir... Nasıl ki bu gözlük atların sağa sola bakıp da ürkmemeleri sadece önlerine bakmaları için kullanılıyorsa,bu deyim bakış açısı geniş olmayanlar için kullanılır... Sonuç olarak konumuzun dinlerle de atların ürkmesiyle de ilişkisi yoktur.... Umarım bu mesajımla yanlış anlaşılmalar da giderilmiş olsun..
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Terimlerin anlamlarını gayet iyi biliyorum ve bir kişiye yönelik sarfedildiğinde ne anlama geldiğini de iyi biliyorum -deyimler halk arasında pek kullanılır...bana olan kastınız nedir onu bilmiyorum,sanırım antienerji,sorusu olan arkadaşa o değerli bilgilerinizle yardımcı olmak yerine beni eleştirmeyi seçtiniz,sizin cevheniz geniştir diye dolaylı yanıt verdim ama anlayamamışsınız,mühim değil,yaşınız benden küçük,ona bağılıyorum.Hitamda bulunmak yerine tasvip etmediğiniz paylaşımlarıma karşın siz de doğrusu şudur diye bildiğiniz bilgileri paylaşın,sonuçta her tür bilgiyi her birimiz tek bir kaynaktan okuyup öğrenmiyoruz,yüzlerce kaynak var.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Tutrakan,lütfen yazılan mesajları sükunetle tekrar oku,sadece bir yanlış anlamayı düzeltmekten başlka bir amaç yok.... anlaşılan sen bu düzeltmeyi yaşa bağlıyorsun,o zaman sana şu kadarını söyleyim,ben 60 yaşında bir psikoloğum,yani kafamda kavak yelleri esecek yaşta değilim.... Okuduğunu anlayıp yorumlayacak ilmi birikime ve hayat tecrübesine de sahibim... Aynı şekilde Hurani de olgun çağını yaşayan bilgi birikimine sahip ve olaylara geniş perspektiften bakabilen bir arkadaşımızdır.... tüm iyi niyetimle doğru düşünülüp yanlış ifade edilmiş mesajlar olarak görmek istediğim halde artık buna imkan kalmadı... hatayı kabul etmek de bir erdemdir.....
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Aynen,bakış açımı eleştirdiği için zaten,kendilerine o şekil hitab etsem hoşuna gitmez,ama ben hiç kimse hakkında bakış açısını-dar mı,ufku geniş mi..hitamda bulunamam,çünki her insanın her alanda bir bakış açısı vardır,atla verdim öğrnekte onu ifade ettim zaten,bakış açımı kısıtlayan yok,gerçekte olsun-mizah anlamında olsun-manevi anlamında olsun gözlüklerim yok.Kendileri konuya farklı daldan bakabilir,ben ise diğer açıdan,diğer daldan bakıyor olabilirim o an için,ama aramızdaki bakış açısı farklı diye ne onu dar bakışlı yapar ne de beni ne de başkasını-ben bu yüzden alındım.Benim bildiklerimi o bilmez,onun bildiklerini ben bilmem,öğrenmek için burdayız ve öğrendiklerimizi paylaşmaya,hakkımda o şekil düşünmesine üzüldüm.Saygılarımla
highland
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 84
10 sene önce
Böyle bir yanlış anlamaya sebebiyet verdiğim için her iki taraftan da şahsım adına özür dilerim. Saygılarımla...
HAVAS47
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 45
Yanıt Sayısı: 265
10 sene önce
highland kardeş umarım bu açıklamam sana yardımcı olabilmiştir büyüyü ilk yapanlar kafirlerdir ilk sihir hz.musa a.s zamanında çıkmıştı hz.musa a.s zamanında 2 tane melek imtihan için öğretmişlerdi zaten ayette açık açık yazıyo--- Bakara Suresi 100. Ne zaman onlar bir antlaşma yaptılarsa, yine kendilerinden bir gurup onu bozmadı mı? Zaten onların çoğu iman etmez. 101. Allah tarafından kendilerine, yanlarında bulunanı tasdik edici bir elçi gelince ehl-i kitaptan bir gurup, sanki Allah'ın kitabını bilmiyormuş gibi onu arkalarına atıp terkettiler. 102. Süleyman'ın hükümranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup söylediklerine tâbi oldular. Halbuki Süleyman büyü yapıp kâfir olmadı. Lâkin şeytanlar kâfir oldular. Çünkü insanlara sihri ve Babil'de Hârut ile Mârut isimli iki meleğe indirileni öğretiyorlardı. Halbuki o iki melek, herkese: Biz ancak imtihan için gönderildik, sakın yanlış inanıp da kâfir olmayasınız, demeden hiç kimseye (sihir ilmini) öğretmezlerdi. Onlar, o iki melekden, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa büyücüler, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar, kendilerine fayda vereni değil de zarar vereni öğrenirler. Sihri satın alanların (ona inanıp para verenlerin) ahiretten nasibi olmadığını çok iyi bilmektedirler. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu anlasalardı!
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)