Kafam Allak Bullak..

Bu konu RomantiX tarafından 9 sene önce açıldı, 419 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
RomantiX
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
9 sene önce

Bu ibn binti meselesi kafamı iyice karıştırdı.. Şimdi okurken anladık Önce kendi ismimiz sonra anne ismimimiz söyleniyor.Peki bunu arapça yazarken nasıl yapacağız malum arapça sağdan sola yazılıyor.. Bu durumda önce anne ismini sonra kendi ismimizi mi yazmak gerek yoksa önce kendi ismimiz sonra anne ismimi yazmak gerek(sağdan sola yazarken).. Örnek verecek olursak;اژدا ابْنِ احمد (soldaki erkek sağdaki kadın) ?احمد ابْنِ اژدا (soldaki kadın sağdaki erkek) ?:wallbash[1]::wallbash[1]::wallbash[1]::wallbash[1]:bilgisi olan lütfen yardımcı olsun..

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
havas bölümünde sorularınızın yanıtları var...
RomantiX
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
9 sene önce
Yardım konularına tek tek baktım.. Hemen hepsi okumaya yardım olarak geçiyor sn.Zeinarda.. Lakin benim okumada bir sıkıntım yok yazmada neler yapmam gerektiğini bir türlü anlayamadım.. Yazmada sağdan sola yukarıda verdiğim iki örnekten hangisi öğrenmek istediğim bu..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
ibni= ابْنِ binti= بِنْتِ önce isim ibni/binti anne adı
RomantiX
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
9 sene önce
[QUOTE=RomantiX;139308]Bu ibn binti meselesi kafamı iyice karıştırdı.. Şimdi okurken anladık Önce kendi ismimiz sonra anne ismimimiz söyleniyor. Peki bunu arapça yazarken nasıl yapacağız malum arapça sağdan sola yazılıyor.. Bu durumda önce anne ismini sonra kendi ismimizi mi yazmak gerek yoksa önce kendi ismimiz sonra anne ismimi yazmak gerek(sağdan sola yazarken).. Örnek verecek olursak; اژدا ابْنِ احمد (soldaki kişi sağdaki anne)<--- ? احمد ابْنِ اژدا (soldaki anne sağdaki kişi)<--- ? :wallbash[1]::wallbash[1]::wallbash[1]::wallbash[1]: bilgisi olan lütfen yardımcı olsun.. [/QUOTE] aslında burada ben yanlış anlatmışım.. Solda kişi adı sağda anne adı mı? Solda anne adı sağda kişi adımı? Arapça dua yazdığımızı varsayalım.. sağdan sola yazıp ibni binti kısmına gelince üstteki hangi örnekteki gibi olacak.. Anlayışımın eksiliğini lütfen mazur görünüz.. Ok yönüne göre yazıyı düşününüz.. :crybr1:
Prensess
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 22
Yanıt Sayısı: 864
9 sene önce
Once kisi ismini sonrada anne ismini yazin
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)