Yardımcı olabilir misiniz?

Bu konu minel tarafından 7 sene önce açıldı, 566 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
minel
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 5
7 sene önce

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle sitede paylaşım yapan emeği olan herkese kendi adıma çok teşekkür ederim.
Benim de herkes gibi sıkıntılarım var, öncelikle ekonomik zorluklar , allah kimseyi böle sınamasın diyorum çünkü insan öyle bir zorulkta kalıyor ki, çaresizlikten yardım istememesi gereken insanlardan medet umuyor ve boynunu büküp yardım istiyor. O insanlar da zor durumda kalanı kullanıyor, kafasına kakıyor… vs. bahsi geçenlerde yabancı değil aslında akrabalarınız oluyor. Herneyse benim durumum da böyle maalesef.
Gücüm yetikçe elimden geldikçe dua ederim, ama uzun zamandan beri bu eknomik musibetlerden feraha çıkamadım, ve her geçen gün muhtaçlığım arttı.
Allahım diyorum ne olur param olsun ve muhtaç olduklarımın borcunu vereyim kafama kakmasınlar, ihtiyacı olana sormadan yardım edeyim.
Ama ne çare…
Lütfen gerçekten çok zor durumdayım, artık çare bulamıyorum, kimseden maddi bir beklentim yok, manevi olarak ne yapabiliim.. mucize aslında beklediğim ama allah büyük belki açar bir kapı…

aritmaci
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 1262
7 sene önce
Güzel kardesim daha önce buna benzer bircok kardesim aynı dertten müzdarip oldugundan birkac konu acıldı. Aynı cevabı size de vermek istiyorum affınıza sığınarak. Sizin nezdinizde bu durumdaki tüm kardeşlerime ithafen. Kardeslerim dua ile borç ödenmez dua ile biryerlerden para altın, zümrüt vs gelmez. Duanın amacı maneviyat tır. Rahman a yönelmektir. Ondan yardım dilemektir. Dua ile hertürlü maddiyat elde edilseydi insanların çalışmasına ne gerek vardı. Benim size tavsiyem her yatsıdan sonra Vakia, Mülk, Fetih ve yasin suresini okuyunuz. Bu Mukaddes sureler size kapı ve kapılar acacaktır ama sizin gayretinizle. Ne diyor Yaradan; Biz insanların kaderini, kendi çabalarına baglı olarak yarattık. Yani siz çalışıp çabalayacaksınız israf etmeyecek haram yemeyecek ve müsriflik etmeyeceksiniz. Birsekilde ALLAH hayır kapılarını acar. ALLAH herkesin yardımcısı olsun...
aritmaci
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 1262
7 sene önce
Kardesim seni az da olsa anlayabiliyorum. Günümüz şartları maalesef cok zor. ALLAH mutlaka sana kapılar açacaktır. Umut başarmanın yarısıdır.
taş
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 78
Yanıt Sayısı: 322
7 sene önce
Allah yardımcınız olsun size güzel birşey anlatacağım bir dönem çok sıkıntım olmuştu maddi sıkıntım... bu forumda bir yazı görmüştüm sadaka sadece para vermek demek değildi her canlıya verilen şey sadakaydı gibi ... elimde 1 tl dahi yoktu ve çok çaresizdim,işe gidecek yol param yoktu kimseden isteyemiyordum istediğim herkez sanki parasını değil canını istemişim gibi davranıyordu... bende insanlardan istemeyi bıraktım...Evde biraz bulgur vardı onu kuşlara serptimm bir sürü kuş geldi sanki uzun zamandan beri hiçbirşey yememişlerdi... üzerinde bir saat bile geçmedi çantamdan 100 tl çıktı sonra dedimki herhalde cüzdana bunu koydum koyduğumu unuttum... bir müddet vermeye devam ettim sonra bıraktım ben kuşları bırakınca maddi sıkıntılar geldi kuşlara verince sıkıntılar gitti ... sonra bunu şöyle denedim akşam kuşlara yem verirsem ertesi gün elime az da olsa para geçiyordu vermediğim akşamın gününde geçmiyordu...o gün bugündür pencerelerin önüne koyabildiğim her yere elimden geldiğince yem koyarım sende bir dene en fazla ne kaybedersin biraz bulgur pirinç şehriye kuru ekmek leri ıslatım koy... yeryüzündekilere merhamet edinizki bende size merhamet edeyim...
yasemin19
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 22
7 sene önce
Minel oncelikle Allah yardimciniz olsun tez zamanda feraha erdirsin insallah.Aritmaci arkadas bir konuda 7 salavat bir Fatiha,bir defa Ali imran suresi 26-27 ayetler,1 Yasin,1 Vakia ve 1 Mulk suresinin okunmasini tavsiye etmisti forumdaki bir arkadasimiza,yanliz ilk aksam hangi saatte baslandiysa hep ayni saatte 40 gece okunmasini tavsiye etmisti,bunu mutlaka yapmanizi oneririm Allah bir kapi acar.Birde Tas arkadasimizin dedigi gibi sadaka cok onemli.Mevlana Der Ki; Her şey üstüne gelip,Seni dayanamayacağın Bir noktaya getirdiğinde, Sakın vazgeçme!…. İŞTE ORASI KADERİNİN DEÐİŞECEÐİ NOKTADIR.
yasemin19
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 22
7 sene önce
Aritmaci kardesim Allah sizden razi olsun .40 gun sure tamamlandiktan sonra yine ayni saatte'mi devam etmeliyiz?.
beratt
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 353
7 sene önce
Bayanlar nasıl yapacaklar kaldıkları yerden devam mı edecekler aritmaci kardeşim
beratt
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 5
Yanıt Sayısı: 353
7 sene önce
Tamam abla Sağol....
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23542 Kayıtlı Üye
  • 16560 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye Seo-Ul-Gog
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)