Birini unutmak için?

Bu konu dacmin tarafından 7 sene önce açıldı, 1153 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
dacmin
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
7 sene önce

Birini, yaşadıklarımı unutmak istiyorum. Hergün aynı kişiyi düşünmekten bıktım. Antidepresan ilaçlar kullanmaya başladım. Bana önerebileceğiniz dualar var mı? Sanki acı çekiyorum. Ben eskiden çok ama çok mutluydum. Lütfen yardımcı olun.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
Birini unutmak için öncelikle unutmayı istemek gerekir,zihninizi meşgul edecek uğraşlar bulun,antidepresanlar çözüm değil,bir takım hobiler edinin,eliniz neye yatkınsa nelere yeteneğiniz varsa onunla uğraşın,örneğin resim yapın,el sanatları kurslarına gidin,yani beyninizi meşgul edin ki düşüncelerinizden çıksın.... yolda yürürken ya da toplu taşım araçlarında kısa tesbihatları zikredin hatta gece yattığınız zaman da uykuya dalana kadar o tesbihatları çekin.... Yani beyniniz sürekli başka şeylere kanalize olsun...Tabii ki zaman en iyi ilaçtır..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
Geri gelsin diye okuduğunuz dualar sizi bu duruma sokmuş,zira hayırlı kısmetiniz olmadığı gibi helalin olmayan birisine okuduğunuz muhabbet duaları sadece okuyanı etkiler.. Ben şu dua diye bir öneride bulunmam,hangi duayı içtenlilkle okuyacaksanız,kalbinize ferahlık verirse o dua sizin okumanız gereken duadır.. ben yine de antidepresanın çözüm olmadığından eminim,benim de hayatımın çalkantılı bir dönemi oldu,psikolog olduğum halde kendime faydam dokunmadı,sadece 1 ay anti depresan kullandım,bir gün ben antidepresandan daha güçlüyüm buna ihtiyacım yok deyip bıraktım,yani demem o ki bırakabilirsiniz,sadece biraz cesaret ister..dua etmek istediğinizde açın kuranı kerimi neresi denk gelirse okuyun,ya da çekilin bir köşeye bildiğiniz tüm sureleri ayetleri 3 er 5 er okuyun.. daha mı sıkıldınız,nette puzzle yapın,ama sürekli bir şeylerle meşgul olun. Unutmayın ki kapanan kapının ardından bakmaya devam ederseniz açılan kapıları göremezsiniz.Beyninize hükmedemezseniz duygularınızın esiri olursunuz.
Prensess
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 22
Yanıt Sayısı: 864
7 sene önce
Selamun Aleykum Bırını unutmak ve Ask acısından kurtulmak ıcın, en uygun Esma ya Latıf dır ,bol bol Ya Latıf ısmını Zıkır edın. En kısa Zamanda faydasını görüceksin ınsallah
seyitefendi
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 23
7 sene önce
[QUOTE=dacmin;163601]Birini, yaşadıklarımı unutmak istiyorum. Hergün aynı kişiyi düşünmekten bıktım. Antidepresan ilaçlar kullanmaya başladım. Bana önerebileceğiniz dualar var mı? Sanki acı çekiyorum. Ben eskiden çok ama çok mutluydum. Lütfen yardımcı olun.[/QUOTE] kardeşim Hasbiyallahuveniğmelvekil çek bunu hiç bırakma içine bir huzur gelecektir bende unutamadığım birisi vardı yavaş yavaş unutuyorum hatta o aklıma gelince Ne sinirleniyorum ne üzülüyorum ne de özlüyorum Allah bize yeter O ne güzel vekildir
leblebi
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 81
7 sene önce
Benim de size tavsiyem 100 salavati fatih ve 1000 ya latif.Arada da insirah suresi 3-5kere suya okuyup icin .Kisa surede kalbiniz notrlesecektir.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)