intihara sürükleniyorum

Bu konu olumcul tarafından 6 sene önce açıldı, 624 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
olumcul
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 2
6 sene önce

Aslında şahsi bir problemim yok ama haberlerde gördüklerim, duyduklarım içime çok kötü bir şekilde oturuyor. Hem insan hem hayvanlarla empati yeteneğim fazla olduğu için aşırı üzülüyorum, özellikle Erzincan Orduevindeki kedi olayından sonra bu sıkıntım daha da arttı.
Bu ve bunun gibi olayları yapanlara beddua çok ediyorum, bedduamda tutar çünkü çoğu haklı sebeplerle oluyor fakat enerjimi çabuk tüketiyorum.
Bu durumda ne yapmam lazım dua öneriniz var mı?

taş
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 78
Yanıt Sayısı: 322
6 sene önce
Merhaba öncelikle yaşadığın şeyin bir rahatsızlık olduğunu kabullen ve psikologdab yardım al... İntihar etmek çözüm değildir aksine burda yaşadıklarından daha ağır cezalar çekmeni sağlar çünkü haram ve yasaktır.... Ölmek en kolay olandır.... Sen yaşayarak belki bir kediye su vererek bir kuşa yem vererek bir köpeği severek bir çok şeye faydan olduğunu görebilirsin...
isabet
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 2
6 sene önce
Kur'an oku.Bilmiyorsan mealini oku.Her eyin Yüce Allahın kudretiyle şekil aldığını müşahade edeceksin ve rahatlayacaksın.Enerjini zamanla kontrol altına aldığını göreceksin.Rabbim sana kolaylık versin.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
Öncelikle dünyanın ve hayatın kuruluş felsefesini iyice öğrenin, Dünyanın bir tarafı uçsuz bucaksız çöllerle kaplıyken bir başka tarafının yemyeşil ormanlarla kaplı olmasındaki hikmeti öğrenin. Yaradan dileseydi her canlıyı vicdanlı ve merhametli yaratırdı değil mi;zengin/fakir;zayıf/güçlü;mutlu/mutsuz ayırımı olmazdı.... Dünya kurulalıdan beri daima iyilerle kötülerin mücadeleleri olmuştur,bazan iyiler bazen de kötüler kazanmıştır.. Kötüler ve kötülükler olacak ki iyilerin değeri bilinsin,mutsuzluklar olacak ki mutluluğun değeri bilinsin.. Hiç düşündünüz mü;Cenneti yaratan Allah-ü Teala neden cehennemi de yaratmış? Neden yarattığı tüm insanlara akıl,muhakeme yetisi,vicdan ve merhamet verip bunların nasıl kullanılacağını kullarının özgür iradesine bırakmış..... Şimdi gelelim sizin durumunuza,beddua etmek bıçak sırtı gibidir,sahibine değmeden karşı tarafa ulaşmaz.. Beddua etmeden önce çok iyi düşünün,bela okuduğunuz sürece önce kendi kozmik bedeninizi belalarla çevreliyorsunuz,kendinize negatif bir alan yaratıyorsunuz,bu da sıkıntılarınızı arttırıyor..... Kötüleri Allahın adaletine havale etmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)