Tehdit edenin belasından korunmak için yardım

Bu konu yaltin tarafından 6 sene önce açıldı, 572 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
yaltin
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
6 sene önce

merhaba kardeşlerim,gençleri anlamak hakikaten zor. erkek kardeşimi 8 ay önce birileri tartaklamış. Gectiğimiz pazar günü de kardeşim bunu yaptıranla karşılaşıyo ve onu tartaklıyo. Cocuk hastanelik olmuş. Şimdi kardeşime sürekli tehditlerde bulunuyo. Yok vurdurcam yok bilmem ne. . İsim vermeden beddua etmeden bu belaları kardeşimden uzak tutmak için hangi duaları uygulamalıyım? Yardımcı olur musunuz?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
Kardeşiniz yapanı hastanelik ediyor ve siz kardeşinizi korumaya almak istiyorsunuz,bir mantık hatası yok mu? Bu arada hatırı sayılır aile büyükleriniz neredeler,Her iki tarafında aklı başında sözünü dinletecek aile büyükleri ne yapıyorlar? Burada kimin haklı kimin haksız olduğunu tartışacak değilim,bana göre her iki taraf da haksız,zira fikri olmayanlar kaba kuvvete başvurur.. Konuşup anlaşmayı gereksiz bulanlar üstelik de çevreden kaba kuvvet için destek bulanlar maalesef fizik güçlerini konuştururlar. Öncelikle yapılacak olan şey aile büyüklerinin devreye girip karşı tarafa samimi bir geçmiş olsun dileğiyle yaklaşıp gençleri barıştırma yoluna gitmeleridir...Tabii karşı tarafın da aynı samimiyeti göstermesi gerekir... Kardeşine ilahi dergahtan koruma ararken o ilahi dergahın haksızlığa uğrayanlara emrini de bir kez daha düşünmeniz gerektiğine inanıyorum. Kutsal kitabımızın emri çok açık ve net....
yaltin
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
6 sene önce
Bizim aile durumumuz biraz karışık ablacım. Keşke aile büyüklerimiz başımızda olsa da ben ve annem endişe içinde olmasak. Babam alkolik olduğu için farklı bir şehire taşındık. Annem 4. Evre kanser hastası. Bende evliyim ve beş aylık bir kızım var. Her daim yanında olup gözkulak olamıyoruz. İki gündür o kadar çok kızdık ki olabileceklerin farkına ancak varabildi. O da bir insan evladı. Bizim kimsemiz yok. Belki ters bir yerine vursan ölse napacaktın diye çok telkinde bulundum. Ama ergen bunlar işte abla. Anlayamadığım derecede çok öfkeliler. Bu yüzden diyorum ya bela okumadan sadece kardeşimin beladan uzak olması için. Hem o kimseye bulaşmasın hemde ona kimse bulaşmasın. Olayda şöyle vuku bulmuş abla. Kardeşim tekstil mağazasında calısıyo 17 yasında. Gel karsılıklı konuscaz deyip çağırıyo bu genc onu. Cagırdıgı yere kardesım gıdınce kafa atıp diğer 8 arkadaşına dövdürtüyo o kenardan izliyo. Genc cocuk bir ay yüzü morarık gezdi iş yerinde mahallede alay etmişler o da kin tutmuş. Biz kavga taraftarı değiliz. Babamızın kavgalarından usanıp memleketimizi evimizi bırakıp hiç bilmediğimiz yere yerleştik. Lütfen beni yanlış anlamayın. Sizin yorumlarınızı birçok kez okudum. İçtenlikle saygılarımı sunarım.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
Allah yardımcınız olsun,gerçekten zor günler yaşamışsınız....... Bu durumda hem kardeşiniz için hem de o gençler için dua etmeniz daha doğru olur,Gençlerin hidayete erişip doğru yolu bulmaları için dua edin Yani sadece kardeşiniz için değil,hastanelik ettiği gencin de adını zikrederek dua edin,bu Allah-ü Tealanın daha çok hoşuna gider,ayetel kürsi felak nas okuyabilirsiniz....Her gün en az 7 şer ya da 21 er adet okuyup gençlerin tüm şerlerden korunması için yaradana emanet edin..
yaltin
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 7
6 sene önce
O şekilde hiç düşünmemiştim haklısınız. Gencinde adını iyi yönde zikredeyim. Allah razı olsun ablacım. Çok sıkıntılarımız var ablacım bu site ilaç gibi geldi. Ne güzel dualar ne güzel uygulamalar varmış. Boşta kaldığımda sürekli göz gezdiriyorum. Dua defteri yaptım. Kalbime iyi geleni not ediyorum. Zaman buldukça uyguluyorum. Allah hepinizden razı olsun. Zor zamanlarıma sizler yetiştiniz. Hayırlı günler diliyorum.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
Peygamber efendimiz s.a.v kendisini tartaklayıp düşmanlık edenlere beddua etmemiş,tersine onların neslinin islama hizmet edenlerden olması için dua etmiştir.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)