Kafami kurcalayan faiz suali

Bu konu kemter tarafından 6 sene önce açıldı, 505 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
kemter
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 21
Yanıt Sayısı: 31
6 sene önce

Selamun aleykum . Benim sualim şöyle. Ben 23 yasinda uniden yeni mezun oldum. Yaklasik 2 sene once kredi kartiyla bir saat aldim. 450 tlye. Gel zaman git zaman ben bir adak adadim ve adak icin param cok cikmayinca saati 150 liraya sattim ve adagimi kestim. Simdi bu adak makbul olmuyor mu. Olmuyorsa olmasi icin o paranin icindeki faiz miktarini belirleyip camiye vs versem temizlenir mi . Saygilar

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
Kredi kartıyla kurban kesilebileceği fetvası verilen bir ülkede;Hacca gidenlerin kestikleri kurbanları Arabistan çöllerine gömdükleri bir islam dünyasında neyi araştırıyorsunuz... Kredi kartıyla alınan saatin bedeli 2 yılda mutlaka ödenmiştir...İçerisindeki faizi hesaplayacağınıza adağınızı yerine getirmek için malınızı satmanın doğru olup olmadığını araştırın... Maalesef günümüzde kurban da adak da gerçek anlamını yitirmiştir...Adak sadece kan dökmekle yerine getirilmez,SADAKA DA ADAKTIR.. Kurban adamaktansa sadaka vermek daha doğru olur.... Ancak sadakanın da kuralları vardır,sokaklarda dilenenlere değil,gerçek ihtiyaç sahibi olup da belli etmeyenlere verilir.. Sonuç olarak bayramlarda kurban kesmenin ya da adak kurbanı kesmenin adabı maalesef göz ardı edilip unutulmuş,unutturulmuştur... Bakmakla yükümlü olduğun kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp,aileni geçindirecek gelirden artı tasarruf edeceğin miktarla kurban kesilir,sadaka verilir.Evinin ya da kendi kişisel eşyandan bir parça satarak kurban kesilmez...Faizinden önce bunları düşünmen gerekirdi... Yine de Allah kabul etsin diyelim..
kosunoglu25
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 4
6 sene önce
Bak dstm sen hacca gitmek için yemez içmez para biriktirirsin . 15 bin bugün bir kişinin hac masrafı ve sen bunu ABD dolari üzerinden ödüyorsun. Senin hac paranı alan arap şeyhleri ve prensler paranı çatır çutur havuzda orda burda rihanna gibi fahişelerle yiyor ve sen buraya gelmiş kredi kartı hacı ve kurbanı bozar mi diyorsun. Bunları boşver hayatın tadını çıkar..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)