Esmalardan dolayı şirk veya günaha girmek

Bu konu gorunmeyenasik tarafından 6 sene önce açıldı, 500 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
gorunmeyenasik
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 1
6 sene önce

Konu Allah’ın isimleriyle ilgili.
Okumaktaki amaçlar ve verdiği güzelliklere kapılmak.

Bi asıl amacı maneviyattır ama kul olarak
esma okuduğumuz da yeryuzundeki isteklerimiz içinde okuyoruz. Örneğin ve huvel kaviyyul aziz zikrini çekiyor kişi diyelim.


Bir süre sonra insanlar göz teması dahi kuramıyor kontrol altına alabiliyor yuzune bakmayacağı insanın dilini susturabiliyor özgüveniyle oturusuyla konusmasiyla yani otomatige bagliyor. Mutluluk hormonu salgılıyor mesela. Saygi goruyor o aura dan o parlakliktan dolayi. Kişi buna kendini kaptırıyor verdiği bu ozguven için okumaya basliyor maneviyat kaybolup gidiyor diyelim işe bu şirke girer mi konunun asıl amacı.



Bir yorumda diyordu birisi Allah rızasından başka zikir çekenlerin sonunu görmeyi çok istiyorum bu yorum beni korkuttu ve dinimi inancımı tekrar gözden geçirmeyi düşündüm. Allah rızası içinde namaz kiliyoruz zikirleride ihtiyacim olan seyler icin cekiyorum bu gunahmi simdi..

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
................ Bir süre sonra insanlar göz teması dahi kuramıyor kontrol altına alabiliyor yuzune bakmayacağı insanın dilini susturabiliyor özgüveniyle oturusuyla konusmasiyla yani otomatige bagliyor. Mutluluk hormonu salgılıyor mesela. Saygi goruyor o aura dan o parlakliktan dolayi. Kişi buna kendini kaptırıyor verdiği bu ozguven için okumaya basliyor maneviyat kaybolup gidiyor diyelim işe bu şirke girer mi konunun asıl amacı........... Eskiden padişahları hizaya sokacak saray görevlileri vardı,ara sıra padişahları ikaz ederlerdi..Onların en çok kullandığı cümle <<çok böbürlenme padişahım,senden büyük Allah var>>.... İşte sorunun cevabı budur,Eğer Allahın bahşettiği özelliklerle insanlara yukarıdan bakarsan kibre kapılırsan o özelliği kaybedersin... Ne demiş atalarımız;<> Zira zenginliği de güzelliği de veren ilahi kudret geri almasını da bilir... Şirke girmez ama o maneviyatı tekrar kazanamaz,yine de en doğrusunu Allah bilir... Bir yorumda diyordu birisi Allah rızasından başka zikir çekenlerin sonunu görmeyi çok istiyorum bu yorum beni korkuttu ve dinimi inancımı tekrar gözden geçirmeyi düşündüm. Allah rızası içinde namaz kiliyoruz zikirleride ihtiyacim olan seyler icin cekiyorum bu gunahmi simdi.. Allah rızası olmadan nefes bile alamıyacağımızı düşünürsen hiç bir dileğimiz onun rızası olmadan gerçekleşmez... Öyleyse öncelikle Allah Rızası İçin demek gerekir..Aslında Allah-ü Teala senin dileklerini isteklerini bilmiyor mu da gözüne sokarcasına falanca dileğim için diyorsun... Dileklerini isteklerini bir tarafa bırak,dualarına zikirlerine Allah Rızası için diyerek başla, sonunda da <> diyerek bitir. Allahın huzurunda tevazuyla ve tam bir teslimiyetle edilen dualar mutlaka kabul görür.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)