Çok yalnızım ve kendimi atıl hissediyorum

Bu konu Safi tarafından 4 sene önce açıldı, 612 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Safi
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 7
4 sene önce

Selamdan aleyküm
Sitede yeniyim.
Konuda yazdığım gibi gerçekten çok yalnız ve artık kendimi atıl hissediyorum. Yaş ellinin üzerinde. Akraba, arkadaş komşu hiç kimsem yok. Günler geçiyor sohbet etmiyorum. Dertleşmiyorum çünkü kimsem yok… hobi edinmek istedim olmadı. Çalışıyorum iş yerinde de kimse yok konuşayım dertleşeyim.
Ama şöyle düşündüğüm zaman kendi hatalarımdan ve günahlarımda kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bir insan neden yalnız kalsın ki. Anneyim ama oğlumla dahi aram iyi değil…
Sınavımdır diye düşünüyorum. Rabbim günahlarımı af etsin inşallah
Cuma akşamı eve giriyorum. Pazartesi sabahı evden çıkıyorum. Ne gelen ne giden var… ne yapacağımı bilmiyorum artık

Psikolog a gittim oda çocukluğuma inmek istedi… çoksa hoşlanmadım doktordan…

Nasıl arkadaş edinirim gerçek arkadaş dertdaş nasıl bulurum .??

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
4 sene önce
Menapoz dönemleri benzer sıkıntıların yoğunlaştığı dönemlerdir,siz farkında olmadan çevrenize bir duvar örerseniz hiç kimse o duvarı yıkmaya çalışmaz,ancak kendiniz yıktığınızda arkadaş edinebilirsiniz. Hobi edinmek yanlızlığın çaresi değildir,sadece sinirlerinizi yatıştırır,düşünmek istemediğiniz konuları bir nebze de olsa zihninizden uzaklaştırır. Sivil toplum kuruluşlarında ya da bazı yardım kurumlarında görev almak,aktif olarak çalışmak sosyal çevrenizi genişletir ve geliştirir. Psikologun çocukluk yıllarına inmek istemesinin nedeni sizin anlattıklarınızın temelinde nelerin olduğunu anlamak içindir,zira bireyin ilk sosyalleşmeye başladığı dönemler çocuklukta başlar;mahalle arkadaşlılkları okul arkadaşlıkları sosyalleşmeye başlamanın ilk adımlarıdır,bunları bir psikologla paylaşmanın kötü bir tarafı da yoktur,anlattığınız herşey psikolgda kalır,başkalarına nakledilmez.
dmndmn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 50
4 sene önce
Yıldız yükseltme duaları okuyun
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
4 sene önce
Sosyalleşmenizin ilk yılları ve gençlik yıllarınız farklı bir sosyo-kültürel ortamda geçmiş,yetişkinlik döneminiz ise her ne kadar kendi toplumunuz da olsa yabancılaştığınız bir ortam. Bırakın da psikolog çocukluğunuza inerek sizi yönlendirip yardım etsin,bir psikolog olarak meslektaşıma güvenmenizi tavsiye ederim.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)