Kanlı(KIZIL) Ay Tutulması Gerçekleşti

Bu konu zeinarda tarafından 10 sene önce açıldı, 651 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce

Son 500 yılda sadece 3 kez gerçekleşen “Kanlı Ay Tutulması” olarak tabir edilen astronomi olayı bugün Türkiye saati ile sekiz elli sekizde başladı. 78 dakika süren nadir tutulma olayı, 4 “Kanlı Ay Tutulması”ndan oluşan serinin ilki olma özelliğini taşıyor. MARS gezegeni dünyaya en yakın noktaya geldi,Tutulma, Dünya’nın uydusu olan Ay’ın MARS gezegenin gölgesine girmesi ile başladı. Uydunun tam olarak gezegenin gölgesine girmesi ile de “Kanlı Ay Tutulması” olarak adlandırılan tutulma olayı gerçekleşti. Tutulma esnasında tam olarak kaybolmayan ay, koyu kızıl bir renge büründü. Bu durum, “tutulma olayı esnasında Dünya’dan yansıyan güneş ışınlarının Ay’ın üzerine düşmeye devam etmesi” olarak açıklanıyor. Kanlı Ay Tutulması, Türkiye’den gündüz saatlerinde gerçekleştiği için izlenemedi. 1 saat 28 dakika süren tutulma sırasında Ay, kırmızı renkte göründüBugün Amerika kıtasından izlenen tam Ay tutulması, art arda görülecek dört tutulmanın ilki… 28 Eylül 2015’te sona erecek olan “tetrad”, farklı yorumlanıyor. Bugün Türkiye saatiyle 10.30’da başlayan, Kuzey ve Güney Amerika’dan görülen Ay tutulması, diğer dinlerde kıyamet alameti olarak gösteriliyor. 2011’den bu yana yaşanan ilk tam tutulmanın, art arda gerçekleşecek “tetrad” adı verilen dört Ay tutulmasının ilki olduğunu kaydeden ABD Havacılık ve Uzay Dairesi bir dahaki tetrad’ın 2032-2033 yıllarında yaşanacağını belirtiyor. 1 saat 28 dakika süren tutulma sırasında Ay, kırmızı renge bütündü, Spica yıldızı daha parlak görünürken, Dünya’ya en yakın konumuna ulaşan Mars da parlak turuncu renge büründü. Ay’ın kırmızı renk aldığı tam Ay tutulmaları 1492, 1949 ve 1967 yıllarında gerçekleştiğinde, birçok önemli tarihi olayla da bağdaştırıldı.

tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Ülkemizde gözlenemediği için ancak haberlerden duyduk ve gördük.İster Ay tutulması,ister Güneş tutulması olsun seyredilmesi hoş doğal olgu olsa da geçmişte de hayır getirmemiştir,günümüzde de getirmez,en büyük kötülükler böyle süreçte doğar.Şahsen sevmem tutulmalarını.Daha 3.kez gerçekleşeceğini ise sizden duydum,şayet denmişse de orasını kaçırmış olmalıyım.Teşekkürler.Saygılarımla
Katre-i Matem
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 1
10 sene önce
Aynı şekilde hiç hoşlanmıyorum. öyle ki 17 ağustos depremi güneş tutulması sonrasında yaşanmıştı. Rabbim korusun inşallah.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)