Bu Göl Mars’taki Gizemi Çözücek

Bu konu Jargon tarafından 12 sene önce açıldı, 632 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
Jargon
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 90
Yanıt Sayısı: 233
12 sene önce


[IMG]http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2009/06/18/fft16_mf288164.Jpeg[/IMG]
Amerikalı bilim adamları, Mars’ta eski bir gölün tartışmasız kanıtlarını buldu. Colorado Üniversitesi uzmanları, göl yatağının kıyı şeridi ve derinliğine dair kesin kanıtlar keşfetti. 3,4 milyar yaşındaki gölün Kızıl Gezegen’deki yaşam izlerinin bulunmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Araştırmanın başında yer alan Doçent Gaetano Di Achille, 3,4 milyar yaşında olduğu tahmin edilen gölün 200 kilometrekareyi aşkın bir alanı kapladığını ve derinliğinin 450 metre civarında olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, eski Mars gölünün büyüklüğünün ABD ile Kanada sınırındaki Champlain Gölü kadar olduğunu kaydetti.


Eski göle dair kanıtların, geniş bir deltaya, inişli çıkışlı tepe silsilelerine ve dalgaların arkalarında bıraktığı izlerden oluşan geniş bir kıyı şeridi olduğunu belirten Di Achille, “Bunlar Mars yüzeyinde kıyı şeridine dair ilk tartışmasız bulgular. Kıyı şeridinin tanımlanması ve buna eşlik eden jeolojik bulgular, 3,4 milyar yıl önce oluştuğu ortaya çıkan gölün bize büyüklüğünü ve hacmini hesaplama olanağı sağlıyor” dedi.

Mars’ın yörüngesindeki NASA’nın Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) aracının yüksek çözünürlüklü “High Resolution Imaging Science Experiment” veya HiRISE adlı çok güçlü kamerasıyla çekilen görüntüler kullanılarak yapılan gözlem, Amerikan Fizik Birliği’nin Geophysical Research Letters adlı yayın organında yayımlandı.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
başka gezegenlerde hayat izlerine rastlanmaya başlandı..... nasa bulguları tam olarak kamuoyuna açıklamıyor......
sdtesn
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 4
12 sene önce
Mars'ı ya da diğer gezegenleri nicin yarattı Mevla ? Muhakkak bir özelliği bir niteliği var.Elbette başka gezegenlerde hayat var şöyle düşünün ; dünyada tüketim cokken Marsta yeni bir oluşum başlıyor.. Rabbimin güzel dengesi o güzel terazisi pekte güzel...
kaleblackk
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 28
12 sene önce
paylasımın için tşklerrr
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)