Tılsım

Bu konu taş tarafından 6 sene önce açıldı, 744 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
taş
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 78
Yanıt Sayısı: 322
6 sene önce

Tılsım ilmi hakkında pek çok şey yazılıp çizilmekte. Öncelikle evet tılsım bir ilimdir ancak ismi tılsım ilmi değil kalem ilmidir. Kalemden kasıt yada tılsımdan kasıt şifrelenmiş esma ve kasemlerdir kardeşlerim. Bu şifreler hazırlanış biçimine göre çok kuvvetli olabilmektedir. Öyleki bazen doğru hazırlanmış bir tılsım Allah c.c. nun izniyle maksadına hazırlandığı an ulaşabilir. Bu nedenle kalem ilmi son derece tehlikelidir. İki tehlikesi vardır. Birinci tehlikesi kalem ilmiyle yazılmış olanlar iki ana kola ayrılır. Uhreviler (sülfi veya şerri veyahut ulvi amaçla olabilir) ve şeytaniler (sadece sulfi ve şerri amaçladır genelde daha çok şerri) Uhrevi tılsımlar Kuran-ı Kerim levasındadır yani Allah c.c. nun yasakları dahilinde hazırlanır esmalar ayetler sureler yine amaca uygun görevlilere yönelik uhrevi kasem ve esmalar içerirler. Şerri amaç sadece şerriyi bastırmak içindir. (misalen zina ehli ile sarhoş ehli olan 2 kişiyi birbirinden ayırmak. Cebbar ve din düşmanı bir kafiri ters yüz etmek veyahut kahır ehlini kahretmek.) Ki bunu yapmak için Allah c.c. dan izin istemek istişareye yatmak bu konuda yetkin olmak (bu yetki zaten Allah dostu olanların ve nefsini ezebilmişlerin kalbinde bulunur sıradan bir insanın bir zalimi dahi kahretmeye tenezzül etmesi imanını sıkıntıya sokar) gerekir. Birde şeytani tılsımlar vardır. Bunlar namuslu ve imanlı insanlara zulmetmeye yönelik şeref ve akıldan noksan cahillerin kendini eğlendirdikleri ve cehennem ateşini kucaklamaları için yeterli olan büyü dahilindeki Allah c.c. nun rızasının dışında olmak bir yana putperestlik ve ateşperestlik içeren insanı insanlıktan çıkaran işlerdir.

Diğer tehlike ise kalem ilmi sahibi olmayanlar sağdan soldan buldukları tılsımları kafalarına göre kullanarak kendilerini ateşe atma durumlarıdır. Bu durum bilinçsizce olsa bile bir ceza hükmü vardır. Ve eninde sonunda cahilce işler yapıp ilmi hafife alanlar ilahi teminattan mahrum kalarak şeytanilerin ve iblisin oyunlarına açık hale gelirler.

Bu riskleri anlattıktan sonra tılsım ilminin yani kalem ilminin nüsha (vefk) ilmine göre farkları ise vefk insan temelli bir husus iken tılsım daha çok bir görevliyi bir konu hususunda harekete geçirmekle alakalıdır. Tılsımlar muhabbetten davetlere kadar pek çok konu için hazırlanabilir

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23560 Kayıtlı Üye
  • 16565 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye karim55246
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)