4 ay oldu ama ben hala dokunsalar ağlıyorum

Bu konu ZeynepLal tarafından 11 sene önce açıldı, 569 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
ZeynepLal
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 12
11 sene önce

Merhaba Arkadaşlar,buraya 2 ay önce de konu açmıştım erkek arkadaşımdan ayrıldığım için çok üzülüyorum diye. ayrıldıktan sonra yurt dışında yalnızlığın etkisiyle panik atak oldum. şimdi çok da iyiyim çok şükür. bugün tam 4 ay oldu, ama hala aklıma geldiği her an gözyaşlarımı tutamıyorum, derslerimle kendimi oyalıyorum bir şekilde, ama en ufak bir boşlukta aklıma beni bırakıp gitmesi geliyor. 4 aydır namaza başladım, elimden geldiğince dua ediyorum. halime şükrediyorum ilk aylara göre çok daha iyiyim Allah a bin şükür. Benden daha kötü durumda olan insanlar var, annesiz babasız kalan insanlar var diyorum ama geri dönmesi için de dua etmekten kendimi alamıyorum. herkes hayırlısını iste diyor, seni sevmemiş diyor, ama benim içimde hep bi umut var. dua edip uyuduğum gecelerde çok güzel rüyalar gördüm, onlara tutunup, bir umudum olsun istiyorum. bazen de bilinçaltı mı acaba diyorum? Allah’ım kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş derler, içimde ne zaman şüphe oluşsa bunlar vesvese deyip atlatmaya çalışıyorum. Allah’ım beni mazlumun yanında arayın demiş, inşallah halime acır, dualarımı kabul eder. bazen Allah’ın dediğine, yazdığı yazıya karşı gelip mi dua ediyorum şeklinde sorular geliyor aklıma. ama yine de dua etmek istiyorum, boşuna değil, hep dönecekmiş gibime geliyor. tecrübelilerin, sıkıntı durumlardan kurtulanların tavsiyeleri nelerdir acaba?

sueda06
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 21
11 sene önce
Zeynep Lal çok zor bir durum ben de yaşadım biliyorum ama inan unutluyor.ALLAH'tan her zaman hayırlısını istemek lazım.Geçen gazetede okudum,genç bir bayan feci şekilde eşi tarafından öldüresiye dövülmüş,komşuları polisi aramasaymış kızcağız az kalsın canından oluyormuş,ve işin en acısı da eşiyle üniversitede tanışıyorlar ,dört sene kadar çıkıp ,evlenme kararı alıyorlar.Fakat kızın ailesi oğlanın işi yok diye vermek istemiyor,kız ise o kadar çok seviyor ki çareyi kaçmak da buluyor.Bu büyük aşk yerini kin ,nefret ve öfkeye bırakıyor.Kimbilir kızın ne hayalleri vardı ,acaba bu duruma düşeceğini bilir miydi,şimdi devletten koruma istiyor.Bu bir örnek tabi daha niceleri var,bence bir şey olmuyorsa çok da ısrar etmemek lazım,ne demiş MEVLANA, Mevla görelim neyler,neylerse güzel eyler ,sen yine dularını eksik etme ,Rabbimden hep hayırlısını iste.İçini ferah tut.Rabbim en güzelini nasip edecektir.s.a.v
lara34
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 18
Yanıt Sayısı: 382
11 sene önce
aynı durumdaydım daha kötü şeyler yaşadım.inan sonra unutuluyor.ben hep senin gibi sıkıntı duyduğum zamanlarda 818 kere selamün kavlen mir rabbin rahim çektim.inan içimdeki sıkıntılar çektikçe gitti.sende böyle yap ve onu iyi yada kötü düşünmemeye çalış
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
11 sene önce
zaten unutmak için dua etmiceksin.hayırlı olan diye dua ettiğinde o kişi hayırlıysa sana dönecektir. deilse seveceğin başka biri çıkar karşına sana hayırlı olan biriyle tanışırsın.
ZeynepLal
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 12
11 sene önce
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Allah'a herkesin gönlündekini hakkında hayırlı eder inşallah.
simsek
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 99
Yanıt Sayısı: 1112
11 sene önce
arkadaşım rabbim yardımcın olsun seni anlayabiliyorum içindeki umudunu anlıyorum o insanı arama hiç sen namazına duana devam et ve şunu bil eğer o insanı haksız yere kaybettiysen er yada geç yani şimdi olmasada belki 1 belki 2 belki yıllar sonra o insan sana geri dönmek isteyip dönecektir ben bunları yaşadım ama o döndüğünde kardeşim sen o insandan geçip gitmiş olacaksın yani bu defa sen onu istemeyeceksin yaşadım biliyorum çünkü kardeşim, rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin.
hakandag
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 3
11 sene önce
sizinle tanışmak isterdim
sakarya61
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 5
11 sene önce
senin ve bizim çektiğimiz acılar tamamiyle aydınlanmadığımız dan kaynaklanıyor
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23574 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye bobrosenhain20
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)