Kur’an-ı kerim’i latince okumak harammı

Bu konu POZİTİF tarafından 10 sene önce açıldı, 610 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
POZİTİF
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 48
Yanıt Sayısı: 965
10 sene önce

Sitelerde gezinirken gözüme bir şey ilişti Sual: Kur’anın latin harfli yazılışını abdestsiz okumak caiz mi?CEVAPAbdestli okumak da caiz değildir.hal böyle iken kendimden örnek vereyim arapça bilmiyorum latince okuyoruzki bütün Kur’anı Kerim’ler arapça latince ve ayrıca Türkçe mealinide yazarak basılmıştır şimdi o zaman ben latince okuduguma göre günah işliyorum bu cevaba göre okumasam günah işlemeyeceğim şimdi endişe içine girdim.

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce
Sana Kisa bir cevap pozitif Ben kendi uygulamami ve görüsümü yaziyorum latincede arapcada türkcede okuyorum ve yeterki sen Allaha siginmak iste Hangi Dille ulasmak önemli Degil ama Eger gücün halin vaktin varsa o zaman mutlaka arapca ögrenmeye Bak her zaman iyidir kurani arapca okumak
Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
Kesinlikle dil önemli değil, inanç meselesi bu kendi dilimizde bile bir şeyler isterken söylerken Allah karşılık vermiyor mu sonuçta, sadece Kuranı okurken anlamınıda bilerek okumak iyidir, çünkü Kuranı sadece zikredelim diye verildiğini düşünmüyorum insanoğlu için adalet kitabıdır..
seviyorum
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 602
10 sene önce
Pozitif okunur tabikide.ama bu mesajlari gordugunde bir anda kalbinin ikilenmemesi icin sende arapcasini ogrenmeye basla ben ugrasiyorum ogrenmeye sorunu kokten kaldiririz:-)
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
Arapça okumak en iyisi tabi,Peygambere ayetlerin inmiş olduğu şekliyle,doğru okuyabilmek için de grıtlak ve telaffuz da önemli ve zorluğu da asıl ondadır,arapçayı araplar gibi okuyabilmek.Ayrıca hiç bir din kitabı ve dini kitaplar abdest alınmadan ele alınmamalı bence,görüşüme göre beden-üst baş temizliği şart.Duaları latince yazılımıyla Arapçasını okumak günahı olmaz bence,ama tercümelerde aslıyla denk gelmeyen kelimeler olabileceği için sevabı büyük olmaz.Hangi dilden okursak okuyalım bence mühim olan yazarken Latincesi olmamalı,illa ki aslına bakarak yazılmalı,kuşkusuz ayetlerin gücü aslı olandadır.
evildead
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 89
10 sene önce
Peygamber efendimiz (sav) döneminde sahabelerden biri gelerek Kur'an okuyor Kur'an okuyan kişi peltek olduğu için bazı harfleri be kelimeleri tam olarak çıkartamıyor, o sıra Hz Ömer, dur diyor yanlış oluyorsun sen. Peygamber efendimiz ya Ömer onun okuduğu senin doğru okumandan daha hayırlıdır diyor, demem o ki sadece dikkat etmek lazım bazı harflerin hareketleri beya ha harfleri farklı telaffuz edilebiliyor bilenden Yada internet üzerinde okuyanları dinleyerek eşlik edin size bu daha yardımcı olacaktır. Senin var oluşunu sağlayan senin konuşmanı sağlayan. Sen onun kitabını okuduğunda onu anlamayacak mı sanıyorsun. Allah'ın izni ile günah olmaz inşallah. Ama Arapça öğrenmekte fayda var.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23568 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye qtaletsuus
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)