Isyerindeki hastalarima karsi korku

Bu konu CaZGiR tarafından 10 sene önce açıldı, 539 kere okundu ve 11 Cevap verildi.
CaZGiR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 498
10 sene önce

Merhaba arkadaslar
Ben hemsirelik yapiyorum ozel sektorde .Hastalarin evlerine gidiyorum ve yurtdisinda yasiyorum. Bundan 10 ay once bir hastam benim yanimda vefaat etti ve kalp krizi gecirdi hollandali bir bayandi ve kalp masaji istemedigine dair kagitlari doldurmus. Kadin kalp krizi gecirirken ben basucundaydim ve tek basimaydim kadin tum gucu ile son can havli ile beni basindan itti ben oldugum yerden bir kac adim arkaya savruldum. Ve kadin vefat etti diger arkadaslar gelinceye kadar.

Daha sonralari ise giderken tum hastalarimdan korkmaya basladim sanki onlarda biranda olucekler gibi. Kadin son nefesini alip verirken cok tuhaf sesler cikartiyordu yani kalp krizi esnasinda dogal olan sesleri. Ben isten ciktim daha fazla bu korkuya gelemedim.

Suanda 2 hafta oluyor ayni isyerine yeniden dondum ve ise basladim. Basladigim hafta bir kadin daha vefat etti ama benim korktugumu bildikleri icin kadinin son nefesinde benide cagirdilar korkumu yeneyim diye. Sonra kadin biz gittikden sonra vefat etti ve biz arkadasla geri donduk kadini temizledik.

Suanda halen ise giderken insanlarin evlerine gittigim icin halen bir tedirginlik var icimde vesvese , soru isaretleri korku.

Kendi sorularimi kendim soruyorum cevaplarinida aklimdan kendim veriyorum ama yinede ise gittigimde telaslaniyorum avuclarimin ici terliyor sicaklik basiyor korku basiyor oysaki bunlarin hicbirine gerek bile yok. Ben bunu nasil yenebilirim yada ne okuyabilirim.

Hergun ise giderken 7 ayetel kursi , sitede verilmis olan Fe in tevellev fe kul hasbiyellahu la ilahe illa huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arsil aziym ve besmele cekiyorum bol bol.

Bana daha baska onerebileceginiz dua yada zikirler varmi ?

Simdiden ilginize cevaplariniza cok tesekkur ederim Allah hepinizden razi olsun.

uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce
Ya Selam - 131 Adet Es-Selam esmasını adedi kadar okuyunuz.Mesleğiniz için de Ya Şafi okuyabilirsiniz.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
sen aslında gerekenleri yapıyorsun...Yanlız her sorunun çözümü fatiha suresindedir.Forumumuzda fatiha suresinin havassı var,orayı incelersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın...sorunun tamamen psikolojik bunu biliyorsun.. eğer bunu dualarla zikirlerle yenemiyeceksen profesyonel yardım almanda yarar var...kendine telkin ederek de üstesinden gelebilirsin,
CaZGiR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 498
10 sene önce
safi esmasi sifa icin diye biliyorum . Yani Allah sifalarini versinde . Ben korkularima vesvelerime telaslarima paniklerime bu aklima ise giderken gelen sacma sorulara cevaplara ise gidicegim gunleri saatin gecmemesine telaslanmalarima bunalmalarima bas agrilarima bir dua cozum istemistim. Tesekkur ederim yinede 131 adet ya selamda cekicegim Issiz kaldigim sure zarfinda profesyonel yardimda aldim. Ama ise baslayinca yine ayni kabuslar fatiha havasinida inceleyecegim. Evet tamamen psikolojik farkindayim ama bu beynimdeki sesleri kuskulari vesveseleri durduramiyorum.Oysaki gittigim hastalar olumcul durumda degiller.Tabi olumun nerde nezaman gelicegide belli olmaz ama.Aslinda korkulacak vesvese yapacak hicbirsey yok ortada.Ama bunu kendime anlatamiyorum. Tesekkur ederim.
Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
Genelde insanlara korkularının üstüne git yap onu risk al derim ama sanada birini oldur diyemeyecegıme göre :))) uurysn dediğini yapabilirsin birde korkular için olumlama ve meditasyon la birleştirirsen kısa surede atlatırsın cesaretli olursun..
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
cazgır dualarını suya oku,gün boyu o sudan iç,heryere yanında taşı, ancak ölüm de yaşam kadar doğaldır,vadesi gelen için Allah bir sebep vesile eder,dili dini ne olursa olsun bu değişmez kuraldır,kendine bunları telkin et,hastalarının yaşaması kadar vefat etmelerinin de kaçınılmaz olduğunu bunlarla mesleğin gereği sürekli karşılaşacağını düşün ama bunu kendini inandırarak yap... Anatomi dersinde hiç mi kadavra çalışması yapmadın,aslında sen bunlara alışkın olmalısın...
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
kendine zaman ver,düzelecektir... https://www.lahutiye.com/lahutiye-sikinti-dualari/15194-basa-cikamadiginiz-sorunlar-icin-dua.html her ne kadar chate yazdıysam da burada da olmasında yarar var..
CaZGiR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 498
10 sene önce
Hepinizden Allah razi olsun Allah ne muradiniz varsa versin. Tum dediklerinizi not aldim bugunden itibaren sayenizde bu dualari zikirleri okuyacagim ve insallah duzelince sizlerle paylasicagim buyuk bir sevincle. Allah razi olsun.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
bende fikirlerimi yazim sana belki faydasi olur,senin bu durumundan isverende gittigin yerde rahatsiz olur sikayetler almaya baslarsin,zamanla kendine olan guvenin iyice sarsilir ,isi birakmayida dusunursun.eminim sen agliyorsundur uzulme buna degmez,neden dersen degmez,isveren hastanin durumunu biliyor dosyasinda yazar onlar icin onemli olan senin verimli olup musteriyi mennun etmen isini yapman duzgun ve cikarlari onemlidir ,olmus olmemis onlari pek entrese etmez hatta sana bu konuda destek bile verirler devam etmen icin cunku isleri sade musteri degil senin sihhatinide korumaktir sonucta elemanlarisin.eger her gittigin evdeki musteriye aa yazik aa vah ay vefat edicek diye kuruntulara kapilirsan o kalp krizini sende gecirebilirsin,sen sana verilmis gorevi yerine getir baska sey seni alaka etmez bunu defterine yaz,musluman oldugumuz icin merhamet duygumuz daha fazla buda bizi tetikler,eger her olen oluye oturup basinda yada evde gece sessizce aglarsan olan gene sana ve siciline olur isverene isci cok biliyorsundur ,
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
ya fettah ya aziz esmalarini cekebilirsin ya fettah esmasi guclu kuvetli yapar aklini cesaretine bin kat eklenir azimde guclu kuvetli yapar aynisi
Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
13 yaşımda iken kanser hastası gözlerimin önünde olmuştu çıkardığı sesleri tahmin edebilirsiniz atlatmam Bi kaç hafta tamamiyle unutmam 2 ay surdu ama soyle derdim.. Hayır ben korkmuyorum korkmuyorum ben cesaretliyim özelim korkmuyorum Bi daha görsem genede korkmsyacagım gene korkmayacagım.. Nitekim öyle de oldu aşırı duygusal merhametli olmama rağmen aşırıda soğukkanlı biri haline geldim.. Atlatıcaksın Allah başka sıkıntılar vermesin
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
eklerler siciline onlarin isi bu yazmak parayi alip cebe koymak agir isi ise eleman yapar,uyari alirsin 3 uyarida isten atilirsin,ve bu sicille meslek hayatin sona erer,kimse ise almaz seni,ya fettah cok korkuyorsan fettah de sadece bir dene sana gelecek cesareti goreceksin Allahin izniyle,seni ilgilendirmez hastaliklari musterinin ailesinin ve isverenin sorunu dusunme hic en sevdigin muzigi ac dinle yada en sevdigin filmi izle yada dua et
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23576 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye jtaletnidn
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)