Azrail ve İnsan

Bu konu kurabiyem tarafından 11 sene önce açıldı, 476 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
kurabiyem
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 133
Yanıt Sayısı: 230
11 sene önce

“Azrail her eve günde üç defa bakar. Bu evlerden rızkını tamamlayan ve hayatının günlerini bitiren kimsenin canını alır. Evdeki ailenin diğer fertleri feryat ve figan ederek ağlarlar. Azrail kapıya kollarını gerer ve şöyle der:

Neden ağlıyorsunuz? Ben bunun rızkını yemedim, ömrünü de kesmedim. Ömrü sona erdi, rızkı tükendi. Bende canını aldım. Boş yere ağlamayın, ben buraya devamlı gelecek ve hiç birinizi burada bırakmayacağım.

Hasan-ı Basri sözlerine devamla şöyle diyor: Eğer evdekiler Azrail’in dediklerini duysalar ve onu görseler, ölüyü bırakır kendi hallerine ağlarlardı.

Ey insan! Sönecek ve sonu gelecek olan şu geçici dünya hayatında, yine fani olan insanlardan sakınıp onların huzurunda günah işlemezsinde, o dünyadan kat kat büyük olan topluluk içinde ve ALLAH (c.c) huzurunda rezil ve kepaze olmayı düşünmeden saklıca günah işlemeye devam edersin, bu senin için büyük gaflet ve cehalettir. Orada o kadar kalabalığın içerisindeki rezilliği ve ALLAH’ın (c.c) sana olan gazabını, hiddetini, lanetini, ve zebanilerin elinde cehenneme götürülmeni nasıl olur da düşünmezsin.

avize
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 24
11 sene önce
Hasan Basri hazretlerini sever, sayarım. En sevdiğim sözü de imanı çok net anlatıyor: Hasan-i Basri’ye sormuşlar, ashab-ı kiram nasıldı bize anlat diye. Verdiği meşhur cevap; "Siz ashabı kiramı görseydiniz deli, öcü derdiniz. Onlar sizi görse bunlar mümin değil, kafir derlerdi."
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
selamun aleykum azrail dedigimizde canımızı alacak olan melek diye her ne kadar bilsekte bu yanlıstır. Kuranı Kerimde azrail diye halk arasında ısmı telefus edilen melek diye bir melek yoktur Kuranı kerimdede gecmemektedir azrail melegi oldugu söylenen bu melek yani olum veya canımızı alacak olarak bilinen melek ismi ibranice olan on şlüm melek isimlerinden biridir yani iranice kelimedir. Kuranı kerimde canımızı alacak olan azrail degil ölüm melekleri yanı birden fazla melek olarak gecmektedir buradan sunu cırabiliriz canımızı almaya gelecek olan tek bir ölüm melegi gelmiyecektir yani birden fazla melek gelecektir. secde süresi ve enam sürelerine bakınız. hatta bir örnek verebilirim size bazı tılsımlarda acık yazayım ser tılsımlarda tılsımın dört kösesinden bir kösesine azrail yazılır bu ibranice tılsımlarda gecmektedir. tılsım hakkında soru sormamanızı rica ediyorum.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23576 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye jtaletnidn
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)