Din-İnanç-İnsan

Bu konu uurysn tarafından 10 sene önce açıldı, 526 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce

Bugün aldığım kararla yarattığım blogumda yazdığım ilk yazım,herşey üzerine bilgim tecrübem çerçevesinde yazmaya karar verdim inanılmaz rahatlık veriyor 🙂 Buyrun ;


İnsan olarak her bir birey düşünüp kavrayabilecek yaşa geldikten sonra inançları oturmaya başlar,bunu aile etkisi,sosyal çevre ve toplumdaki baskın kesim şekillendirir.Çoğunlukla farkında olmadan bir yolu seçmiş bulunursunuz.Ta ki sorgulamaya başlayana kadar ?
Sorgularsın inandığın şeyleri,sosyal çevreni,toplum davranışlarını.Senin için adam öldürmek yanlış bir davranış mı ? Peki kafanı kaldırdığında bir müslümanı adam öldürürken görüp müslümanlardan,yahudiyi adam öldürürken görüp yahudilerden,hristiyanı görüp hristiyanlardan buna bağlı olarak dinden,inancından soğuyabilirsin.Buna yasak olan bir çok şeyi örnek gösterebilirsin !
A dinine göre yaşayan bir insanın yasak olmasına rağmen karşı cinse şehvetle baktığını görebilir,B dinine göre yaşayan bir insanın yasak olmasına rağmen hırsızlık yaptığını görebilir,C dinine göre yaşayan bir insanın çocuk yaşlı demeden toplu katliamlarına şahit olabilirsin.
Özenerek baktığın hristiyan avrupa yaşantısı genç yaşındaki kafa yapına uyuyorsa oraya ilgi duyabilir,daha ileri yaşlarında müslüman toplumların akıl sır almayan katledilişine şahit olup mazlumun yanında olma duygusu ile müslümanlar sana sıcak gelebilir,zengin yahudi hayatı Dünya üzerinde söz sahibi olmaları da seni oraya çekebilir.
Bütün bunların sonunda kendi aklınca bir cevap isteyip alamadığında ateist olman da ihtimal dahilindedir.Bunu günümüzde türeyen deizm,pandeizm gibi kıvırmalarla başlayan ben Tanrı yok demedim ki dine inanmıyorum diye cümlelerle kendine bir patika yaratmanda mümkündür.

Büyük bir ihtimal yaş olarak kemale erdiğinde bir kilisede bir sinagogda veya bir camide son noktayı koyarsın.

İlk orda açarsın kutsal kitapları ve farkedersin ki insanların davranışları dinin suçu değil,şehveti onun içinde bastıramadığı dürtü,hırsızlık aç gözlülüğün sonucu,cinayet güçlü görünmenin göstergesiymiş …

Sen ortadoğu ve islam kültürü ile temeli atılan bir toplumun parçası olsanda bir avrupalı gibi yetiştirilmeye çalışmışsın özenmişsin özenilmişsin,ortaokulda din kültürü kısmen verilmiş ama ahlak bilgisinde geç kalmışlar boşlukları sen doldurmuşsun kulaktan dolma biraz İncil biraz Kuran biraz Tevrat…Dizel araca benzin koymak gibi şanslı ise bir kaç km gidebilir sonra çok şeyin değişmesi gerekir.

Aslında toplumun yapı taşı olan aile yıkıma uğramıştır toplum bozulmuş ve sen asimile olmuşsun,her yanlışı benim doğrum diye savunmayı öğretmişler neyse güzel kardeşim suç senin değildir ama ne zamanki topluma bir ferd daha kazandırır gerekli ahlak ve terbiyeyi vermezsin o zaman ortak olursun.

Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
Duygularini kaleme dokmen cok guzel olmus, baslangic olarak iyidir,bence konunun derinliklerine doguru arastirma yapip filozofik bir makale yazabilirsin. yazmalarina devam et lutfen yaraticiligini gelistirecektir ve ruhsal yapini guclendirecektir. Well Done!!!
uurysn
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 20
Yanıt Sayısı: 167
10 sene önce
Eskiden sıkıntılarımı dertlerimi kağıda yazar yakar uçururdum rahatlardım ordan aklıma geldi.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23577 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye DennisLeath
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)