Lahutiye Forumda Hz Fatımanın Şefatine Bu Duayla Nail Olalım

Bu konu Hun tarafından 10 sene önce açıldı, 717 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
10 sene önce

Değerli lahutiye Forum üyeleri kurtarıcı olarakta adlandırılan bu kıymetli Ferec duasını aşağıda bellirteceğim sayısız muşkilatlarımıza zırh gibi koruyucu hazine gibi zenginliğe sahip faziletletli duayı istedimki hergün okunacak duaların arasında bulundurlaım unutmayalım.

Önce faziletlerini belirtelim.

Gerçekleşmesi istenen dileklerin yerine getirilmesini sağlar.
Ahir zaman fitnelerinden uzak kalmaya yardımcı olur.
Günahların bağışlanmasına vesile olur.
Hz. Mehdi’nin (af) kıyamet gününde şefaatçi olmasını sağlar.
İmam’ın (af) zuhurunu beklediğimizi gösterir.
O’nun zuhurunu yaklaştırır.
Ömrü uzatır.
Ölüm anında bu duayı okuyan kimseye müjde verilir ve ona güzel davranılır.
İmam’ın (af) nurunun kalplerde artmasını sağlar.
Allah katında en sevimli kullardan biri olmamıza yardımcı olur.
Pişmanlık duyulan kötü ameller iyiliğe çevrilir.
Kıyamet gününde İmam Ali’nin (as) hayırlı duasını almaya yardımcı olur.
Hesapsız cennete girmeye vesile olur.
Melekler bu duayı okuyan kimse için Allah’tan bağışlanma dilerler.
Bu duayı okuyan kimse kıyamet gününün susuzluğundan güvende olur.
Bu duayı okumak berzah aleminde ve kıyamette şefkat ve merhamete neden olur.
Dertleri ve kederleri uzaklaştırır.
Allah katında en güzel amellerden biridir.
Bu duayı okuyan kıyamet gününde özel hediyelere müstahak olur.
Bu dua, dinin kemale ermesine yardımcı olur.
Bu duayı okuyan kimse Hz. Mehdi’nin (af) bayrağı altında şehit düşen kimsenin sevabını alır.
İmamlarla birlikte haşredilir.
Kıyamet gününde şehitlerin en büyük derecelerinden birini elde eder.
Hz. Fatıma’nın (sa) şefaatine nail olur


Bismillahirrahmanirrahim
İlâhi, azum’el-belâu ve berih’el-ğefâu v’en-keşef’el-ğitâu ve’ngata’er-recâu ve zâgati’l-erzu ve muniet’is-semâu ve ente’l-musteanu ve ileyke’l-müştekâ ve aleyk’el-muavvelu fiş-şiddeti ve’r-rehâ.
Allâhum-me salli elâ Muhammed’in ve âl-i Muhammed; uli’l-emrillezine ferazte aleyna taetehum ve arreftena bi-zalike menziletehum fe-ferric enna bi-haggihim feracen âcilen gâriben kelemh’il-basari ev huve egrabu yâ Muhammed’u, Yâ Aliyy, Yâ Aliyyu, Yâ Muhammed, ikfiyâni feinnekuma kâfiyan. Vensurâni feinnekuma nasirân.
Yâ mevlana yâ Sahib’ez-Zaman! El-ğavs, el-ğavs, el-ğavs, edrikni, edrikni, edriknî, es-saate, es-saate, es-saate, el-acel, el-acel, el-acel, yâ erham’er-rahimine, bihaggi Muhammedin ve âlihit-tâhirîn.

lahutiye Forum Ailesi bu duayı unutmamak hergün bir defa bile olsa okumaya buyurun..ben başlıyorum..

hayatmasal
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 80
Yanıt Sayısı: 590
10 sene önce
FEREC DUASI اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ وَبَرِحَ الْخَفاءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ وَضاقَتِ الاَرْضُ بِما وَسِعَتِ السَّماءُ وَاِلَيْكَ يا رَبِّ الْمُشْتَكى وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَةِ وَالرَّخاءِ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد الَّذينَ اَمَرْتَنا بِطاعَتِهِمْ وَعَجِّل اَللّـهُمَّ فَرَجَهُمْ بِقائِمِهِمْ وَاَظْهِرْ اِعْزازَهُ يا مُحَمَّدُ يا عَليُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيايَ يا مُحَمَّدُ يا عَليُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اُنْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرايَ يا مُحَمَّدُ يا عَليُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِحْفِظاني فَاِنَّكُما حافِظايَ يامَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَ الِهِ الطّاهِرينَ. Ferec Duasının Türkçe Yazılışı İlâhi, azum’el-belâu ve berih’el-ğefâu v’en-keşef’el-ğitâu ve’ngata’er-recâu ve zâgati’l-erzu ve muniet’is-semâu ve ente’l-musteanu ve ileyke’l-müştekâ ve aleyk’el-muavvelu fiş-şiddeti ve’r-rehâ. Allâhum-me salli elâ Muhammed’in ve âl-i Muhammed; uli’l-emrillezine ferazte aleyna taetehum ve arreftena bi-zalike menziletehum fe-ferric enna bi-haggihim feracen âcilen gâriben kelemh’il-basari ev huve egrabu yâ Muhammed’u, Yâ Aliyy, Yâ Aliyyu, Yâ Muhammed, ikfiyâni feinnekuma kâfiyan. Vensurâni feinnekuma nasirân. Yâ mevlana yâ Sahib’ez-Zaman! El-ğavs, el-ğavs, el-ğavs, edrikni, edrikni, edriknî, es-saate, es-saate, es-saate, el-acel, el-acel, el-acel, yâ erham’er-rahimine, bihaggi Muhammedin ve âlihit-tâhirîn. Ferec Duasının Anlamı Allah’ım! Zulüm çoğalmıştır ve gizliler açığa çıkmıştır. Kapalı perde kalkmıştır ve ümitler yok olmuştur; yeryüzü daralmış, gökyüzü senin rahmetinden mahrum kalmıştır. Ey Allah’ım! Sen varsın ve ancak sen yardım edersin, yüce makamına şikâyet ediyoruz. Kolaylık ve zorlukta güvenimiz sensin. Allah’ım, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) ve onun pak evladına rahmet et. O emir sahiplerine ki, onlara itaati bizler için farz etmiştin ve onların yüksek makamlarını bizlere tanıtmıştın. Onların yüzü suyu hürmetine bize ferahlık ver, acil ve yakın; tıpkı göz açıp kapama gibi ya da ondan daha yakın. Ey Muhammed, ey Ali; ey Ali, ey Muhammed; bana kâfi geliniz ki, bana kâfi gelen sizlersiniz. Bizlere yardım edin, bizim yardımcımız sizsiniz. Ey saygı değer, ey zamanın sahibi ve imamı. Feryat, feryat, feryat; sesimi duy, sesimi duy, sesimi duy; hemen, hemen, hemen; acil, acil, acil; ey merhamet edenlerin en merhametlisi. Hz. Muhammed’in ve onun pak evlatlarının yüzü suyu hürmetine onun gelişini çabuklaştır.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)