Avrupa Ramazan Ayını Kutluyor

Bu konu Lalla tarafından 1 ay önce açıldı, 71 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Lalla
Üyelik Zamanı: 3 ay önce
Konu Sayısı: 31
Yanıt Sayısı: 0
1 ay önce

Ramazan hicrî takvimin 9.ayıdır.
610 yılında Cebrail son peygamber Hz Muhammed sav e Kadir gecesinde göründü ve ona müslümanların Kutsal kitabını vahyetti Ramazan İslam dininin temelidir Ramazan hayırseverlik ayıdır. Ramazan’ın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluştur Ramazan insan olmak ve insanlara yardım etmektir.

Avrupa ülkelerinde Ramazan ayı

“Toplumsal alanlarda teravih namazı” en çok öne çıkan husustur… ve orucu birlikte açmak kalıcı bir gelenektir.

Ramazan ayı, dünyanın tüm ülkelerinde Müslümanlar için kutsal aylardan biri olarak kabul edilir ve onu yılın diğer aylarından ayıran özel ritüellere sahip aylardan biridir ve bu durum, tüm dünyadaki Müslümanlar için de geçerlidir.

Avrupa ülkeleri.

Büyük İslam topluluklarının bulunduğu Avrupa ülkelerinde kutsal Ramazan ayı özel olarak kutlanmaktadır. Cami, restoran ve otellerde özel iftar yemekleri hazırlanmakta, camilerde teravih namazı kılınmakta, toplu iftarlar, dini dersler gibi birçok Ramazan etkinliği düzenlenmektedir.
Avrupa ülkelerinde kutsal Ramazan ayı aynı zamanda Müslümanlar arasındaki işbirliği ve dayanışmayla da karakterize ediliyor; Müslümanların çoğu yoksullara ve muhtaçlara para ve yiyecek bağışlıyor. Ramazan ayının bitiminden sonra Müslümanlar Ramazan Bayramını kutlar, tebrik ve hediye alışverişinde bulunur, birbirlerini ziyaret eder ve özel bayram yemekleri yerler.

Avrupa ülkelerinde kutsal Ramazan ayı, Müslümanlar için İslami kimliklerini ifade etme ve aralarındaki bağları birleştirme fırsatının yanı sıra, Müslüman kültürünü tanıtma ve Avrupa ülkelerindeki diğer topluluklarla uzmanlık ve deneyim alışverişinde bulunma fırsatını temsil ediyor.

Birleşik Krallık’ta Ramazan

Birleşik Krallık’taki Müslümanlar, bu kutsal ayın Allah’a yaklaşmak ve sosyal bağları güçlendirmek için önemli bir zamanı temsil etmesi nedeniyle özellikle Ramazan ayını kutluyorlar.

Birleşik Krallık’taki Ramazan gelenekleri çeşitlilikleriyle öne çıkıyor; bu ay boyunca toplu iftar, camilerde toplu dua, sadaka verme ve yoksullara ve muhtaçlara yardım sağlama gibi birçok dini ve kültürel etkinlik düzenleniyor.
Birleşik Krallık’ta Ramazan ayı aynı zamanda aile, akraba ve arkadaşların bir araya gelerek kahvaltı yemeklerini yediği ve Ramazan Bayramı’nda tebrik ve hediye alışverişinde bulunduğu için Müslümanlar arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
İngiliz hükümeti, okulların oruç tutan Müslüman öğrencilerin sınav ve dersleri kaçırmasına izin vermesi ve okullarda, camilerde ve hastanelerde iftar yemekleri verilmesi nedeniyle Ramazan ayı boyunca Müslümanların oruç tutmasını ve iftar etmesini kolaylaştırmaya katkıda bulunuyor.
Bu yıl birçok İngiliz futbol kulübü, stadyumların yakınında yaşayan Müslümanlara iyi bir jest olarak, uluslararası tatil sırasında futbol stadyumlarında Müslümanlar için toplu iftar düzenledi.

İspanya’da Ramazan

İspanya’daki Müslümanlar, ramazan ayı boyunca İslami merkezlerde ve camilerde toplu olarak ibadet etmektedir.Bu merkezlerin en göze çarpanı, geleneksel ramazanın tüm yönlerinin tipik bir şekilde takip edildiği, M30 Camii olarak bilinen Madrid’deki İslam Kültür Merkezi’dir. Madrid’deki Müslümanlar oruçlarını camide açıp dua etmek için toplanıyor.

1 milyon 700 binin üzerinde Müslümanın yaşadığı İspanya’da tüm camilerin Ramazan ayını kutlamanın işaretlerini vermeye başladığı, buluşma, eğitim ve ezberleme mekanı haline geldiği değerlendiriliyor. Kutsal ayı kutlarken İspanya, Avrupa’da İslam’a açılan kapı ve birlikte yaşama ve diyaloğun geleceği olarak görülüyor.

Almanya’da Ramazan

Şu anda Almanya’daki Müslümanların dini görevlerini yerine getirmelerine, inanç ve fikirlerini ifade etmelerine izin verildiğinden ve hayatlarında büyük bir değişiklik olmadığından tam bir dini özgürlüğe sahipler. Ramazan ayı boyunca normal şekilde çalışmalarına devam ederek sahur sünnetini ve toplu teravih namazlarını kılıyorlar.

Ramazan ayı, Almanya’da yaşayan İslam toplulukları arasında sıcaklık,büyük sevinç ve beklenti ile karşılanıyor. Bu ülkede yaşayan Müslümanlar, Ramazan ayının başlangıcını Hilal den belirlemek için medyaya güveniyor ve nadiren dışarı çıkıp görüntü arıyorlar.

Ramazan ayı, Almanya’da yaşayan Müslümanlar için aralarındaki dayanışma ve kardeşliği güçlendirmek, dini kimlik ve kültürlerini ifade etmek, İslam’ın olumlu yönünü ve yüce öğretilerini göstermek için bir fırsattır.

Almanya’daki İslam toplulukları bu ay boyunca iftar yemekleri düzenlemek, bağış yapmak ve hayır işleri yapmak, dini dersler, konferanslar ve seminerler düzenlemek gibi dini ve kültürel etkinlikler düzenliyor.

Ancak Almanya’da yaşayan Müslümanlar Ramazan ayı boyunca, gündüzlerin uzun olduğu ve sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında oruç tutmak, dinlenmek ve dinlenmeye büyük ihtiyaç duyulan bir dönemde çalışmanın zorluğu gibi bazı zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Ayrıca, özellikle helal gıda satan mağazaların bulunmadığı uzak bölgelerde, iftar ve sahur yemeği için uygun helal gıdalara ulaşmakta da bazı zorluklarla karşılaşıyorlar.

Fransa’da Ramazan

Fransa’daki Müslümanlar toplam nüfusun yaklaşık %10’unu oluşturuyor ve bu da İslam’ı ülkedeki en büyük ikinci din haline getiriyor.

Fransa’nın farklı din ve kültürlere açık olması nedeniyle, İslam Dini Şurası’na bağlı Paris’teki Ulu Cami dahil tüm Fransız şehirlerini kapsayan 60 İslam merkezi dahil olmak üzere ülkede şu anda 2.260’tan fazla cami ve ibadethane bulunuyor. Paris ve diğer şehirlerdeki geniş İslam cemaati, Paris’in bayramlarına ve dini ritüellerine, onu diğer Avrupa şehirlerinden ayıran özel bir karakter kazandırmayı başarmıştır.
Fransızlar, İslam dini olaylarının ruhundan keyif almaya ve gelenek ve görenekler de farklılık gösteren, ancak dini olayla ilgili olan ve ritüelleri ve görevlerinin yerine getirilmesi etrafında birleşen çeşitli kutlamalara katılmaya başlamışlardır; bu da bu kutlamaları zengin kılmaktadır.

Fransa’daki bu önemli dini günler arasında, Müslümanların ve İslam toplumunun bu kutsal aya büyük hazırlık yaptığı Ramazan ayı da yer alıyor. Fransa’da dua, iftar, zekat gibi kutlamalara katılan farklı toplulukların çokluğu nedeniyle kutlamaların her yıl arttığı, tüm bunların bir kutlama ve eğlence ortamı yarattığı belirtiliyor.

Çeşitli yiyecekler hazırlamak ve kahvaltıda servis edilen Doğu ve Mağrip Ramazan tatlılarını hazırlamak için Fransız mağazalarında ve popüler pazarlarda Ramazan ürünlerine ve kutlama için gerekli tüm gereksinimlere olan talep artıyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)