Hayırlısını İsteme Sırasında (Okunacak) Duâ Babı

Bu konu SUMASALI tarafından 11 sene önce açıldı, 586 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
SUMASALI
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 159
Yanıt Sayısı: 452
11 sene önce

75-.Câbir ibn Abdillah (R) şöyle demiştir: Peygamber (S) bizlere Kur’ân’dan bir sûre öğretir gibi (büytik küçük) işlerin hepsin*de İstihare Duâsı’m öğretir, şöyle buyururdu:
— “Sizin biriniz bir işi kasdettiği zaman iki rek’at namaz kılsın, sonra şu duayı söylesin:





Allâhumme, innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bi-kudretike vees’elukemin fadlike’l-azîmL Fe-inneke takdim velâ akdini. Ve tay-lemu velâ a *lemu ve enteAUâmu 1-Ðuyûbi. Allâhumme in kunte ta ‘-lemu enne hazâ H-emre hayrun lîfî dîni ve maâşî ve akıbeti emrî -ev kaale: Fîâcili emri ve ecilihi fakdurhu IL- Ve in kunte ta’lemu enne hazâ ‘l-emre şerrun lîfî dînî ve maâşî ve akıbeti emrî -ev kaale: Fîâ’-cili emrî ve ecilihi fasrifhu annî vasnfnî anhu-, Vakdur lîye’l-hayra haysu kâne. Summe raddinî bihî! der ve hacetinin ismini söyler!”




anlamı

[ = Yâ Allah! (Hakkımda hayırlısını) bildiğin için ben Sen’den hayırlısını (bildirmem) isterim. Ve Sen’in kudretinden beni kudret-lendirmeni dilerim. Ve bunu Sen’in büyük fadlmdan isterim. Çünkü Sen’in herşeye gücün yeter, benim ise gücüm yetmez. Sen herşeyi bi*lirsin, ben ise bilmem. Sen bütün gaybleri en mükemmel Bilen’sin! Yâ Allah! Şu azmettiğim işin benim için dînim, yaşayışım ve işimin sonu hakkında bir hayır olduğunu bilmekte isen- yâhud: İşimin dünyâsı ve âhireti hakkında… der- onu benim için takdîr et! Eğer bu işin be*nim için, benim dînim, yaşayışım ve işimin akıbeti hakkında bir şerr olduğunu bilmekte isen- yâhud: İşimin dünyâsı ve âhireti hakkında… der- bu işi benden çevir, beni de bu işten çevir. Ve hayır nerede ise onu benim için takdîr et. Sonra beni bu (takdîr edilen) işe razı kıl! der ve (bu iş dediği) hacetinin ismini söyler!]




alıntı

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
emegine saglik sumasalim
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)