Bana benden başkası yardım edemez :)

Bu konu YorumIster tarafından 10 sene önce açıldı, 514 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
YorumIster
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 141
10 sene önce

Yaklaşık 2 hafta önce amcama gittim karşımızda oturuyor.. Dedim böyle böyle borcum sıkıntılarım var en azından bi taksitlik 250-300 tl versen ben iş bulduğumda ödeyeyim.

Vay kızım battımda bittimde yokta şöylede böylede lafları. Elektrik parasını ödeyemedim daha dedi. Bende acıdım dua ettim kolaylık ver Allah’ım diye. :biggrin[1]:

Herneyse bugün, 2 saat önce karşıda bir jib duruyor ama nasıl parlıyor içim gitti resmen :biggrin[1]: bide baktım amcam geliyor, dedim herhalde para ayarladı bir yerlerden onu getiriyor ümit ya.

Amcam geldi “Yeğen arabayı aldık xxx’e (kuzen) nasıl beğendinmi gel bak bir” dedi sevinciyle. Gittik baktık falan iyi dedim yani amca beğenilmeyecek gibi değil falan dedim, kuzenim geldi “Abla beğendiğim falan kursağımda kaldı peş para 127 bin lira ödediler belimizi bükecek bir kaç ay” . . .

Allah kuzenime daha iyisini versin de insan içleniyor be adaletini yediğim dünyası…

efsahatun
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 164
10 sene önce
Kimini rizik vererek imtihan eder kimini rizik keserek
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Bunun tek bir açıklaması var; Allahtan başka kimseye avuç açmayacaksın,sadece yaradana sığınıp ondan isteyeceksin.....Allah-ü Teala istemedikçe hiç bir şey olmaz... Unutma ki dilediğine zenginlik verir,dilediğinden de zenginliği çeker alır....Ama yarattığı kulunun rızkını hiç kesmez...Kulunun sıkıntısını giderecek sebepler yaratmak onun için hiç de zor değildir,yeterki kul tüm benliğiyle yaradanına yönelip ondan istesin ve sıkıntısından kurtulmak için çaba göstersin... Sen de dualarında bereketli rızka kavuşturacak bir iş sahibi olmak için dua edecek ve iş bulmak için her çabayı göstereceksin... Bu olayda da çıkarılacak bir ders var;sahip olduğun zenginlikleri acz içerisinde muhtaç durumda olanların gözüne sokmayacaksın.. Sen nasıl ki bu olayı için burkularak izlediysen bu sana ders olmali ki sen de gelecekte böyle bir hataya düşmeyesin.... Şimdi sana düşen tabii bizler de öğrendiğimiz için bize de düşen; Allah-ü Tealadan kazasız belasız iyi günlerde kullanmasını dilemektir....
Kayıtlı Değil
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 4 sene önce
Konu Sayısı: 1156
Yanıt Sayısı: 4566
10 sene önce
Butur olaylar cok olur, ama tabiki insan ummadigi kisilerden gorur, aci olan yanida budur sanirim. yorumister senin nasil hissettigini cok ama cok iyi anliyorum!! Bu durumlarda en guzel yapilacak sey aynen zeinardaninda yazmis oldugu gibi, ders almak ve zamani gelince ayni hatlari yapmamak. Ama sana sunuda belirteyim, senin kalbinin buruklugu ve o anki duygularin yerini bulur, bunu kendinde kisa bir sure ogrenirsin. Kalbini ferahtut, senin karanlik gunlerin sayilidir.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)