Unutkanlığın Geçmesi için Okunacak Dua

Bu konu ezgilim tarafından 8 sene önce açıldı, 643 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce

Gündelik hayatımızda belli bir orandaki unutkanlığı hepimiz normal karşılarız..Ancak benzer kazalar üst üste ve çok sık olmaya başladığında, hele bir de orta yaşlar geçilmişse, unutkanlık can sıkıcı olur..Unutkanlığa ve hafıza zayıflığına karşı aşağıdaki dualardan okuyabiliriz..1 -Bir bardak suya 113 besmele-i şerif okuyup içen unutkan kişi, en kısa zamanda bu unutkanlıktan kurtulur. Hiç bir şeyi unutmaz.2- Ya Rahman ismi şerifini 100 defa söylemek unutkanlığı kaldırır.3- Ya Müheymin ismi şerifini çokça zikretmek unutkanlığı izale eder.4- Bu duayı okumaya devam edenlerden unutkanlık tamamen gider.Ya allamel ğuyubi fe la şey’e yefutühu min ılmihi ve la yeüdüh.5- Unutkan bir kişi çokça Ya Muktedir ismi şerifini zikrederse unutkanlığı zail olur.6-Her sabah namazından sonra bu dua 3 defa okunursa unutkanlıktan kurtulunurEstağfirullahel azıymellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume bediy’as semavati vel ardı ve ma beynehüma min cemiy’ı cürmi ve israfi ala nefsi ve etübü ileyh.7-Rabbişrahlî sadrî. ve yessir lî emrî. vahlül ugdeten min lisânî. yefgahû gavlî. (Tâhâ.25-26-27-28)(Rabbim, benim göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır; dilimden de şu düğümü çöz ki sözümü iyi anlasınlar)alıntı

Gaflet
Üyelik Zamanı: 8 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 43
8 sene önce
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler faydalı bir bilgi bende de var biraz unutkanlık :smile: Bir şey sorcam ben şeyi duymuştum sabahları aç karna sanırım 21 tane çekirdekli siyah kuru üzüm çok faydalıymış hafızayı kuvvetlendirmek için. ama üzüme bir dua okunuyormuşta yeniliyormuş üzümler orasını unttum bu konuda bir bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. teşekkürler :biggrin[1]::biggrin[1]::biggrin[1]:
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
rica ederim Gaflet :) o konuda bilgim yok senin için araştırabilirim.. zihin açıklığı duaları suya okunup içilebilir, dilersen bu okuma şeklini yapabilirsin..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)