intihar etmek

Bu konu mevsim98 tarafından 10 sene önce açıldı, 550 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
mevsim98
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 21
Yanıt Sayısı: 52
10 sene önce

bildiğim kadarıyla eğer intihar edip , ölürsek arafta kalıyormuşuz
peki intihar edipte ölmeyenlerin günahı veya cezası nedir ?
onlar ecelleri ile öldükleri zamanda mı arafta kalacaklar ? yoksa tövbe edip pişman olup Allaha yönelirseler cennete mi girerler (tabi bunu sadece Allah bilir ama ben yinede anlatabilmek için bu kelimeyi kullandım)
diyelim ki tövbe ettiler ama asla affedilmeyecek bir günah mı bu ? yani affedilse bile azabını çekecek mi o kişi ?
kafamda bir sürü sorular var
hiçbiri hakkındada bir bilgim yok
bileniniz varsa beni aydınlatabilir mi

ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
ALLAH azze ve celle'nin verdiği beden ruh hayatını intihar ile son vermek arafa değil cehenneme gitmeye sebebtir. (Bir şeyle canına kıyana, Cehennemde onunla azap edilir.) [Buhari] (İple boğazını sıkarak intihar eden, boğazı sıkılarak azap görür. Herhangi bir bıçakla intihar eden, Cehennemde bıçaklanarak azap görür.) [Buhari]
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
intiharmi etmeyi dusunuyorsun etmeden once bi alooo de bana ?:biggrin[1]:intihar edipte olmeyenlerin eceli dolmamistir,yasama saati vardir,cennete cehenneme giricek arafta kalicak yalnizca Allah bilir,intihar edene degil onu bu sebebe yonlendirenlere bakilmalidir,agir tranvalar geciren bir insanin zaten yasamla olum arasindaki farki anlamasi zordur,hele birde candan bir dostu yoksa siginacak ,seytan en buyuk dostu olur,beynine kanina girer yar olur ona,Allahin yasakladigi her seyi yapmasi icin cok guzel firsattir,fesfeseler verir,misal,bak ne haldesin,hani Allahin nerde,zavalli seni ,sonrada oturur guler haline zavalli ahmak mahluk diye:biggrin[1]:Allahta bunu bilir iradesini sinar,seytanimi benimi sececek diye,asil o degil onu bu hale sokanlar cehenneme girer ornekler cok burda,cesit cesit hayat hikayeleri var,Allah kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemez bole sorular dusunup akliniza sacma sapan mesajlar yerlestirmeyin arkadaslar,
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
10 sene önce
keyfi zevk icin intihar edenler erbaun,akli dengesi yerinde olamayanlar icin bu gecerli degildir,
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
Allaha şirk koşulmadığı sürece Allah-ü teala her günehı bağışlar, O Tevvab dır,tevbeleri çok çok kabul eder,yeterki kul samimiyetle rabbine yönelip içtenlikle af ve mağfiret dilesin... Allah Afüv dür, Çok affeden, günahları silen, tevbe edeni bağışlayandır. Af günahların izlerini de silip büsbütün yok etmektir. Mağfiret ise günahların üstüne bir perde çekmektir. Yüce Allah bazı suçluları intikamıyla sorguya çeker, bazılarını da affiyle sevindirir. Allah günahkâr kullarına af ve lütfûyle muamele etmeyi onları cezalandırmaktan daha çok sever ve onları hemen cezalandırmaz. Tevbe etmeleri için mühlet verir. Bağışlanabilmelerinin yollarını gösterir.
Mutlak_İrade
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 118
10 sene önce
Benimde aklıma bir ayet geldi yazayım dedim. وَمَن يَعْمَلْ سُوءًا أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللّهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُورًا رَّحِيمًا Ve men ya’mel sûen ev yazlim nefsehu summe yestagfirillâhe yecidillâhe gafûran rahîmâ(rahîmen). Anlamı:Ve kim kötülük yapar veya nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan mağfiret dilerse, Allah'ı mağfiret edici ve rahmet edici olarak bulur.(Nisa 110. ayet)
mevsim98
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 21
Yanıt Sayısı: 52
10 sene önce
ALLAH RAZI OLSUN :dance2[1]: aklımdaki sorulara ışık tuttu söyledikleriniz şimdii
abı_hayat
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 319
10 sene önce
Allah razi olsun sizlerden teşebbüs edipte olmeyenlerin ahvali benimde zihnimi kurcaliyordu..
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23580 Kayıtlı Üye
  • 16569 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye DonaldDok
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)