İstihare Yaptım, Sonucu…

Bu konu nevin1422 tarafından 10 sene önce açıldı, 515 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
nevin1422
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 13
10 sene önce

Merhaba, ben evlenirken eşim ile ilgili istihare yaptım ve olumsuz bir rüya gördüm. Eşim kıpkırmızı bir tişört üzerine siyah mont giymiş bana gülüyordu. O günlerde aramız bozuk olduğu için psikolojiktir diye yorumladım ve aylar sonra sonra ite kaka da olsa evlendim. Uzatmadan, çok iyi bir evliliğim (3. yılımız) olduğu söylenemez eşim çok hataları olan biri olmasına rağmen çok çaba sarfeden kendini % 60 oranında düzelten biri ama ara ara ciddi kırıyor insanı. Hayattan soğutuyor ve kendimi değersiz hissetmeme neden oluyor. Kendimi hep boşlukta hissettim ve hiç huzurlu değilim. Ayrılmaya karar verdiğim anlarda iki gece istihare yaptım. Ayrılmam hayırlı ise açık renk ile işaret görmem için bütün gece ağlayarak dua ettim, namazımı kıldım ve uyudum.Rüyamda sarı bir ticari taksi gördüm, gördüğüm yerde evimin penceresi yatağın üzerinde oturuyorum iki elimde de bembeyaz iki battaniye var. Pencereden dışarıyı seyrediyorum dışarıda da bir sapsarı ticari taksi duruyor. Bütün gece başka rüya görmedim. Bana rüyamla ilgili yorum yapar mısınız, fikirlerinize ihtiyacım var, teşekkürler.

ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
açık renkler görmüşsün ve eşinin %60 düzeldiğini söylemişsin daha iyi bir şekilde düzelebilir bence bunun için biraz daha çaban gerekiyor bu benim fikrim en iyi şekilde yorum yapacak arkadaşlar çıkacaktır , en iyisi ALLAH azze ve celle bilir.
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
pardon yanlış anlamışım :biggrin[1]: oona bir yorum yapamam...
nevin1422
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 13
10 sene önce
Sende benim anladığımı anlıyorsun o zaman :)
paratonerr
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 62
10 sene önce
3 yılda değil 1. senede bir çatırdama olması lazım dı kimse 4-4lük değilde merak ettiğim 1-1-çocuk var mı? 2-onu yada sizi etkileyen(onun kötü huylarını tetikleyen,size olmuyorsa ayrıl diyen) anne baba akraba çevresi var mı? 3-onunla aynı evde olsun olmasın en uzun süren küslük durumunda neler hissettiniz? bu soruların cevabını verirseniz?
nevin1422
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 13
10 sene önce
Zaten nişanlılığımızdan beri onun bu sorunları var. Orda basiretsiz davrandım evlendim birde ben onu evlenme noktasına getirdim ümitlendirdim kendimi sevdirdim, sonra onu tanıyınca terketmeyi kendime yakıştıramadım. Ama genel anlamda mutsuzum. Öylesine geçiyor günler, çocuğumuz yok yapmak istemiyorum ama o çok istiyor. Bana da beni değiştiren yanlışlarımı düzelten hayata bağlayan sensin diyor. Onu etkileyen sara hastası. Sinirsel hastalık olduğu için eskisi kadar olmasa da aşırı sinirlendiğinde hiçbirşeyi görmüyor, aşırı kıskanç damarına basmaz onun çerçevesinde yaşarsan sorun yok. Ama özgür değilsin kısıtlı. Ailelerimiz hiç bunları bilmiyor anlatmadım yüzgöz olmamak hür irademle kararlarımı almak için kimseyi evliliğime dahil etmedim. Uzun süre küs kalamıyor siniri geçince pişman oluyor üzülüyor ağlıyor ama çok kırmış oluyor. Onun ailesi de beni çok seviyor hep iyiliğimiz dışardan mutlu zannettikleri için bizim için herşeyi yapıyor. Ama onun bu hallere gelmesine sebep olduğum için daha çok...
paratonerr
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 2
Yanıt Sayısı: 62
10 sene önce
beni değiştiren yanlışlarımı düzelten hayata bağlayan sensin diyorsun aşırı sinirlendiğinde hiçbirşeyi görmüyor, aşırı kıskanç damarına basmazsam onun çerçevesinde yaşarsan sorun yok Ama özgür değilsin kısıtlı hissettiriyorsun. ilişkimizin sorunsuz sürmesi için senin sara tedavisi ile birlikte (depresyon, okb sorunu her neyse )psikolojik tedavini aksattırmadan yaptırmanı istiyorum.böyle devam ederse bir eş olarak üstüme düşen (gerçi baya bir özveri düşmüş) görevlerimi sağlıklı olarak yerine getiremeyeceğim. şeklinde o sakin iken sinirlenmesi kontrol altına alınmışken( krizi önlemek için onu sakinleştiren ilacı varsa içtiğinde etkisini göstermeye başladığı zamanda) kısaca sizi sakin kafayla dinleyecek bir modda birden parlamayacak durumda iken.sakin bir ses tonuyla dile getirin, fayda vermiyorsa mektup not gibi yazın verin. onun dışında 1- eşiniz sizin kısmetinizdi. eğer olmayacak olsaydı, ne sizde sevme azmi olurdu ne de baştan hasta olduğunu öğrenip kabul etmek. 2-eşinizi seviyorsunuz fakat çıkış yolu bulamıyorsunuz. dualarınıza uygulamarınıza devam edin. 3-eşinizin durumun böyle olmayacağını er yada geç anlaması gerekecek yoksa siz depresyon ve çöküş içine gireceksiniz.onun sizi kırıp kırmaması ağzının bozuk olup olmaması hatta saradan bayılması bile umrunuzda olmayacak hiç yüzünü görmek istemeyip direk boşanmak isteyeceksiniz. notunuza yada konuşmanıza bu paragrafı da ekleyin. 4- kendinizce anlatmanız imkansızsa annesine danışın kendi annenize birşey söylemeyin kocanızın sizi üzdüğünden daha çok üzülürsünüz tecrübe ile sabittir.kayınvalidenize danışmanız ondan akıl almak değil durumun böyle olduğunu anlatıp onun anlayacağı hitap şeklini bulmaktır. 5-ayrıca onun ailesi sizi çok sever çünkü annesi ve ailesinden başka onla başa çıkabilen tek kişi sizsiniz.3 seneden beri onu severek uğraş veriyorsunuz ve bu hiç kolay değil. sizin taraf ise az çok kıllanmaya ve sinir olmaya başlar siz ne kadar saklasanızda onun yüzünden moralinizin bozuk olduğunu anlar. 6- ki en önemlisi adımlarınızı eşinizin sinirinin aksiliğinin bir kısmının kendi elinde,bir kısmının da kendi elinde olmadığını düşünerek atın bu tür beyin-sinir rahatsızlıkları yaşayan insanlar ne kadar sağlıklı düşünebilirki dualarınza uygulamalarınıza devam eder o da tıbbi rahatsızlıklarını kontrol altına alabilirse o zaman sağlıklı şekilde çocuğu düşünebilirsiniz.hatta en olmadı sen sağlıklı olursan çocuk düşünürüz tarzı birşey de diyebilirsiniz Allah yardımcınız olsun.
AbSİNth_
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 815
10 sene önce
Hayırlı akşamlar, Allah sabır ve huzur versin öncelikle.Eşinizin sarà hastalığının esiri olduğunu bu yüzden sorun yaşadığınızı belirtmişsiniz.Anladığım kadarı ile inançlı birisiniz.Bu durumda yapmanız gereken eşinizin durumunun düzelmesi için elinizden geldigince mücadele etmek.Siz hem bu dünya hem öteki dünya için hayırlı bir iş yapıyorsunuz.Nefsinize yenik düşmeyin.Eşinize dört elle sarılın.Yıkmayın yuvanızı
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)