Kur’an da Astroloji

Bu konu PlutoniK tarafından 9 sene önce açıldı, 631 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
PlutoniK
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 54
9 sene önce

Bu aralar aklımı karıştıran bir konuda bu sanırım.
Burda bahsettiğim elbette şu gazetelerde veyahut nette gördüğümüz güneş burcuna göre çoğunlukla sallamasyon, insanları yönlendiren yorumlar değildir. Onları bende katiyyen kabul etmiyorum çünkü ben 1 seneye yakın öğrenmek için çaba sarfettiğim, araştırdığım, kitaplarını okuduğum ve hala çok eksik olduğumu gördüğüm astrolojinin bu kadar basit olduğunu asla düşünemem. Şimdi dersinizki -önceleri bunu düşünmedin niye şimdi kafaya taktın?.. Çünkü insan değişiyor, düşünceleri sabit kalmıyor ve benim doğru diye bildiklerimin ne kadar doğru olmadığını daha net bir şekilde gördüğüm için ister istemez o süzgeci alıp pirinci taşlarından ayıklayasım geliyor. Herneyse.. çok uzattım sanırım direkt konuya giriyorum.

Kur’an da geçen ayetler;
“Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır. Başkası onu bilemez.”

“Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.”

ve hadiste geçen,
“Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz”
ve dahası…

Gel gelelim Hz. İdris a.s verilen ilim, Muhyiddin Arabinin ilgilendiği, Kur’anda geçen “Yıldızların yerlerine yemin ederim ki –biliyorsanız- gerçekten bu, büyük bir yemindir”, Buruc suresi..

ah ah çıkamıyorum işin içinden..

ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
9 sene önce
buruç suresi de vardır kur'an da burçlardan bahseder lakin falcının yaptığı kehenattır yıldızlardan geleceğe dair çizilge çıkardıklarını filan söylerler islam da böyle bir durum söz konusu değildir elimde muhiddini arabinin astroloji ile ilgili bir kitabı var ve içinde fala veya kehanete dair bir şey yok islami boyut çercevesinde ALLAH azze ve celle'nin öğrettiğini kitaba aktarmışlardır ha günümüzde sanki bir söz daha çok ilgi çeksin diye geçmişte ki büyüklere aitmiş gibi aktarılmaktadır ne yazık ki fal okları gibi kehanet tarzına giren şeyler ile islami astrolojiye ait değil tamamen birbirinden ayrıdır...
PlutoniK
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 54
9 sene önce
Yani sorun astrolojinin kendisinde değil, kullanıldığı amaçta demek istiyorsun sanırım. bilmem bilir misin yakın zamanda bir kitap çıktı bir astrolog tarafından burçlarla esmaları konu almış. Kitabı almadım ama anladığım kadarıyla misal güneş satürn olumsuz açısıyla doğmuş birinin babasıyla yaşayacağı sorunlar olacaktır buna göre satürn enerjisiyle(esmalarıda gezegenlere bağlayarak) mukaddim esmasıyla çalışmasını iddia ediyor bu durumu hafifletmek için. Muhyiddin Arabi nasıl çalışmalar yapmış astroloji ile pek bir bilgim yok açıkcası ama nette bir sözünü okuduğum kadarıyla Arabi diyor ki “insanı kamilin kalbini güneş, ruhunu ay, sıfatlarını da yıldızlar temsil eder" demiş. Yani doğum anımızdaki horoskopla da ilgili olduğunu anlayabiliyorum. Bazıları astrolojiyi kişiselleştirmeyin bu kadar der oysa. Kehanet alanına gelince sanırım kimse Nostradamus'un eline su dökemez.. Ama ama ama işte :) günümüzde bu kadar dallı budaklı nereye çeksek gelecek bir ilimden ne kadar özüne uygun kalabiliriz, şerden uzak Hayr doğrultusunda ne kadar kullanabiliriz bilemiyorum :wacko[1]: Arabi'nin sendeki kitabın adı nedir öğrenebilir miyim? :smile:
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
9 sene önce
evet kullanış amacı önemli olan o sözü söylemiş olabilir mantıklı düşününce doğru çıkıyor çünkü şemsi tibrizi de ALLAH azze ve celle'nin sırrı kalbindedir oraya yolculuk etmelisin gibi bir beyanı var muhadiini arainin bu sözüne bakılırsa da kalpte karanlık kasvetten aydınlığa çıkmayı ifade ediyor olabilir güneş doğduğunda hava güzelce aydınlanır değil mi :D ben öyle satürn filan görmedim muhiddinin arabinin kitabında arapça olarak telaffuzu oluyo sanırım onları gördüm esmalarda belirli kaideler üzerine etki eder mesela kendi burçumdan örnek vermek gerekirse o kitapta şöyle yazıyodu ; yengeç burcu kamere intikal yani ay'ı demek istiyor rahman ve rahim isimleri etkilidir meleği şu ve duası bu yazıyordu , kitap ismini beyan edemem kusura bakmayın...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)