İşyerindeki sıkıntılarım, yardım istiyorum

Bu konu nilufer tarafından 8 sene önce açıldı, 448 kere okundu ve 13 Cevap verildi.
nilufer
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
8 sene önce

Merhaba,

Uzun aradan sonra, tekrar buraya birşeyler yazabilmek çok güzel, rabbime şükür ki beni kendine çevirecek fırsatlar nasip ediyor.
Buradaki büyüklerime danışmak istediğim birşey var, vaktinizi ayırıp bana yardımcı olursanız sevinirim.
İşyerimde bir kız var, egosu çok yüksek bir tip. Aynanın karşısına geçer mesela, allahım çok güzelim der. Örneğin bi işi düzgün yapar, allahım çok zekiyim der. İş yaptırdığımız adamlara kısmet soruyor, taşeronlara bana göre evlenilcek biri yok mu diye insanları yiyip bitiriyor. Erkek arkadaşım çiçek yolladı geçenlerde, çiçeği alıp fotograf çektirdi. Elimi süremedim çiçeğe. İnsan şok oluyor. Kilitlenip kalıyorsun, müdahale edemiyorsun. Kavga ediyorsun msela, küçük bir tartışma yaşıyorsun, çat diye gidip en sevmediğin insanla kuyunu kazmaya başlıyor. Öğle yemeğine gidiyoruz, insanların duyabileceği bir ses tonuyla bağırıyor bu yemekler çok kötü, hiç beceremiyorlar diye. Spora gidiyorum, sen çok sosyalsin bir sürü arkadaşın var diyor iç geçire geçire. Tatile gideceğiz erkek arkadaşımla açık açık kıskanıyorum diyor. Allah adı veriyorum kızın karşısında çaresiz kalıyorum. Ne zaman iş yüzünden tartışsak gün ortasında temizlik yapmaya başlıyor. Yardım ettirmiyor, gözlerini belerte belerte bağırıp çağırıyor. Her önüne gelenle evlenmeye çalışıyor. Herkese asılıyor. İnsanı çileden çıkarıyor.

Hafta içi bununla yine birşeyden tartıştık, yine delirmiş gibi temizlik yapmaya başladı. O günden beri tek kelime konuşmuyoruz. Sırf bu deli yüzünden işi bırakmak üzereyim. Kendimi nazarından, hırsından nasıl k,oruyacağımı bilmiyorum. İşi bırakma kararı alırsam işimden olacağım. Maaşı güzel, bu kız olmasa yükselebileceğim bir iş. Ama bu kız olduğu sürece değil yükselmek, daha da dibe çekiyor beni. Allaha hep dua ediyorum insanlara yaptığı eziyetlerden biryerde ayağı takılsın diye ama yok. Kendi annesine bile bağırıp çağıran bir insan bu. Kadına daha telefonu bir kez efendim annecim diye açmış değil, ne var niye arıyorsun diye açıyor. Yaydığı o enerji beni hasta etmek üzere. Nolur biri bana bir akıl versin. Çok zor durumdayım.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Nilüfer,o kızı görmezden gel desem bunu yapmak çok zordur.... Bundan sonra olumlu bir şey de yapsa gözüne görünmez...Ancak onun aşırı dışa dönük,umursamaz birisi olduğunu bilerek olduğu gibi kabullensen rahatlarsın.... Sakın zor olduğunu söyleme,zorluğunun farkındayım ama başarırsan kazanırsın..... mesela <> diyerek yaklaşabilirsin,bazan birilerini pasifize etmek istiyorsan onu onun silahıyla vurman gerekebilir.... bu yöntem çok zor ama imkansız değildir...:biggrin[1]:
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
8 sene önce
Galiba işten ayrılacağım, patrona da kuyumu kazmaya başladı. Rabbim kötü olanın kötülüğünü ayaklarına dolasın inşallah, belkide böyle davranarak beni daha da büyük bir beladan koruyordur.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
gecmis olsun nilifercim boyle insanlar hep var,huzurlu kendini guvende hissetmedigin yerde zaten durulmuyo dursanda diken ustunde durmus gibi,patron zaten onun huyunu biliyordur gorulen koy kilavuz istemez derler
Prensess
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 22
Yanıt Sayısı: 864
8 sene önce
Nilüfer kendini bukadar üzme deymez durumunu anlıyorum benim de basimda var bitane :) Senin ki gibi davranmiyor benimki daha farkli ben naptim biliyormusun onu baska yone yonlendirdim sende öyle yap :)
gammzeem
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 42
8 sene önce
bende haline şükretmen için iş ortamımdaki olayları yazıyorum.taşeron 3 işçiyiz bir fabrikanın servisinde.diğerleri bizim kadar baskı görmüyorda her serviste bi yalelli memur var.bizim zor durumda olmamızın diğer sebebi diğer servislerde uzman var.bizde şef müdür yardımcısı müdür hepsi bi arada.önceden ben bir işçi mamasına verildim. yanımdaki müdür münafık çıktı bişey öğretemiyorum dedi.üstüme bk attı resmen.diğer memur daha cins kimse sevmiyor.kendinden başka kimse doğru yapmıyormuş.herkesi azarlıyor özellikle kadınları aşağılıyor.illa küfretmesi gerekmez yani bunun için ve bu adamdan bende bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.müdür varken 2 ayda bir bizi toplayıp siz öğrenemiyorsunuz bir şey bilmiyorsunuz bi dahaki sınava bilmezseniz bir şey işinize son vercez.böyle 6 ayda hiç bir şey öğrenemedik.şuan o aksi herif yüzünden adam gibi işimi bilemiyorum.öğretemediklerini kabul etmiyorlar.taşeron olduğun içinde ne olursa olsun illa paçavrasın topunun gözünde.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
8 sene önce
Malesef bu son 1-2 haftadan beri benimde var basimda birtane. Insani isten daha cok yoruyor. Yapacagini yapiyor ama sonra saka yapmistim diye durumu kurtarmaya calisiyor. Ama kendim ettim kendim buldum. Demek ki herkese fazla guvenmeyecksin hele yanindan bile ayrilmayan is ogrettigin birisi olsa dahi. Yillarca bas muhendislik yaptim artik baskalarinada firsat verme adina, stressden olusan bazi saglik sorunlari nedeni ile be aileme dinimi daha cok vakit ayirmak adina bu gorevi biraktim.. Yerime gecen muhendis ise icinde ben farkinda olmadan neler beslemis simdi simdi aciga cikmaya basladi. Tabi birde kendini gosteremeye calisiyor. Ama sert kayaya carpti. Yarin etraflica acik acik bir konusacagim kendisi ile, suana kadar dusunduklerimi hic saklamadim bundan sonrada saklamam. Eger yine duzelme olmazsa o zaman bakacagiz elmi yaman beymi :biggrin[1]: Bakalim nereye kadar gidecek boyle.
NİLÜFER
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 16
Yanıt Sayısı: 702
8 sene önce
Allah bunlar gibileri ıslah etsin. Sporda sakatlandım rapor verdi doktor, bir geçmiş olsun dahi demedi. Eminim herkesi zehirlemekle meşgul olmuştur. İnsanın gözünün içine baka baka dedikodusunu yapıyor, çok tehlikeli çok. Büyük ihtimalle işi bırakacağım, patronumla da konuştum. Bu meydanı ona bırakmak gibi olacak ama, çözümsüz bir ortam var. Herkes benden nefret ediyor, nedenini anlayamıyorum. Bununla savaşamıyorum, bütün iş düzeni bu kişinin ellerinde. Hiçbir şekilde huzur vermiyor. İnsanı sürekli zor durumda bırakıyor, bilerek, isteyerek. Ben kurnazlığa kafası basan biri değilim. Onunla onun diliyle konuşamıyorum. Haftalardır rabbime hayırlısı için dua ediyorum sürekli daha da zorlaşıyor. Anladım ki orada kalmam hayrıma değil. Belki de daha iyi bir işim olacak, kimbilir.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
8 sene önce
Nilufer gercekten cok zor durum, senin halini cok iyi anliyorum. Boyle insanlara hem is hayatimda hemde arkadas cevremde denk geldim ve cok zor gunler yasadim. O kadar kurnazlarina denk geldim ki tabiri caizse seytana pabucunu ters giydirirler. Insani gercekten cok yipratiyor. Ama simdi bakiyorumda her iste bir hayir var derler ya benimkide ayni oyle oldu, bu yasadiklarimbir sekilde daha iyi yerlere gelmeme vesile oldu. Simdi yine var basimda bir tane ama bakalim nereye varacak sonu. Ne karar verirsen ver senin icinde en hayirlisi olur insallah. Her zorlugun yaninda bir de kolaylik vardir.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
8 sene önce
Ciciperininde dedigi gibi belkide en hayirlisi budur bende hayilara vesile oldu derken baska bir ise girdim ve oarada ilerleme sansini elde ettim. Bende uzaklasmaya sectim ama mevlam bir kapi kapatti digerini acti. Senin icinde inan en icten en hayilirsi olani diliyorum.
rebaka
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 235
8 sene önce
Fitne fesat insanlar her yerde çok miktarda allah yardımcın olsun.
gammzeem
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 3
Yanıt Sayısı: 42
8 sene önce
Allah hafid ismiyle hastalıktan hastalıklara dertten dertlere soksun bunları inşallah.
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
8 sene önce
kotuye birsey olmaz derler,olan hep iyiye olur,en guzel gunler cabuk ve hizli gecer,en kotu gunler yavas ve zor gecer
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
selam nilufer.. günümüzde iş yerlerinde artık para ile huzur malesef ters orantı olarak çalışmaktadır. eskiden bilgi beceri çok kıymetli iken şimdi o işi yapacak çok insan olduğundan, mecbursun sorumlusun adı altında çalışanlar kıymetten düşmüştür. bu tarz iş ortamlarında, inceden inceden söylenen sözler kulak arkasını, ulu orta yapılan davranışlar ruhu kirletir...ben ne kulak arkanın ne de ruhunun kirlenmesine izin verme, bilgi elindeyse zaten paran her zaman ve her yerde cebindedir derim...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)