Zίkίr esnαsındα sıcαķlıķ ve soğumalar

Bu konu özlem35. tarafından 11 sene önce açıldı, 670 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
özlem35.
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 234
Yanıt Sayısı: 445
11 sene önce

Zikir esnasında sıcaklık ve soğumalar

Zikir ehlinin zikir yöntemiyle arınma sürecindeyken vücudunda beliren aşırı ısınmalarda yüksek derecede nur tecelliyatı olur..
Bu nur tecelliyatında vücut üzerinde bast’ta olarak nur yayılmış olur. Zikir ehlinin vücudunda beliren soğukluklar sebebiyle vücut üzerinde bast’ta olarak yayılan nur, kabz’da olarak vücutta tutunmuş olunur. Soğukta kabz, sıcakta bast’ta olarak zikir ehli üzerinde tecelli eden nurla zikir ehli nurlandırılmış olunur.
Lakin vücuttaki soğumalarda dahi soğukta nurun iletkenliğinin daha hızlı olması sebebiyle vücutta sinir sistemi aracılığıyla nurun bast’ta olarak yayılışıyla sağlanır…
Vücuttaki nur tecellisi sebebiyle ısınmalarda ise hem kan dolaşımı aracılığıyla, hem de vücutta enerji düzeyinde olarak nurun yayılışı sebebiyle vücutta salınan nur yine vücutta tutulur.

Anlatılanlar sebebiyle, zikir ehlinin vücudundaki aşırı ısınma ve soğumalardan, hiç korkmadan zikir etmeye devam etmesi gerektiğini hususen belirtmek yerinde olur.

Vücuttaki aşırı ısınma ve soğumalarla beraber zikir ehlinin vücudunda; Refik-i âla’dan (Kuarklardan) itibaren, Refek-i âla’nın vücuttaki etkileşimlerinin sonucu olarak değişimler yaşanır.
Bu değişimde zikir ehlinin vücudu; Allah (c.c)’nin zati nurları olan nötrinolar dahilinde Allah’ın melaikelerinin (kuvvetlerinin) halk aleminde zikir ehlinin esma-i hassına göre salınımda olarak dışlaşarak varlık seyrinde bulunmalarının aracısı olur.
Zaten zikirlerde murad edilen en büyük gaye mikro kozmosdan makro kozmosa nurdan bir geçit olarak zikir ehlinin varlık bulmasıdır.
Zikirlerin sonucu olarak melaike, zikir ehlinin vücudunu nurdan bir geçit mahiyetinde İsrafil (a.s)’in sur’dan borusuna benzetirler.

Bu seviyeye gelmiş bir zikir ehli; imar edilmiş, Hakk nurunun tecelli ettiği Beytullah olarak Halk ve Hakk alemler arasında köprü mahiyetindedir.
Ayrıca zikir ehli bu seviyedeyken yeme, içme teneffüs etme gibi halk aleminden vücuduna aldığı her türlü rızkını da nura çeviren bir vücuda sahip olarak makro kozmosdan mikro kozmosa halk alemi unsurlarının nurani dönüşümünün geçidi olarak, tam bir Alem-i Berzah olur.


________________
alıntıdır…


alem-i berzah:*
kabir hayatı, dünya ile ahiret arası, iki alem arası…

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)