Allaha yönelen kalp kazanır..

Bu konu zeytınn tarafından 10 sene önce açıldı, 502 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce

Allah’a yönelmiş bir kalbin sizi götürdüğü yoldan asla korkmayınız. O kalp, sizi her zaman doğruya ulaştıracaktır…

Yaşam devam ettiği sürece, yüreğimiz bize hep bir şeyler fısıldar. Ne zaman bir güzellikler demetinin içinde buluversek kendimizi, orada Allah vardır. Ne zaman içimizdeki ses, bizi karanlığa yönlendiriyorsa, o şeytanın sesidir. Allah’a yönelenler, yalnız güzellik içre olurlar. Şeytana tâbî olanlarsa sonsuza dek karanlığa mahkûmdurlar.
Allah’a dönük bir kalp size ne söylüyorsa, ne yapmanızı emrediyorsa, biliniz ki O, Yaratanın sesidir. Bir varlığı, yaratıcısından daha çok kim sevebilir? Kim onu yaratıcısından daha çok korumak, kollamak isteyebilir?
O yarattı, sevdiği için… Ve yalnızca mutlu olmanızı istediği için… Eğer yüreğinizin acıtılmasına izin veriyorsa, biliniz ki; bu O’na sığınmanızı sağlamak içindir. Yüreği acımayanlar, O’nun rahmetine sığınma ihtiyacı duymayanlardır. O kadar çok seviyor ki bizleri Rabbimiz… O’nunla olmamızı O kadar çok istiyor ki…
Hayat O’nsuz ne kadar anlamsız olurdu. Bizi kanatlarının altında saklamak, korumak, kollamak isteyen bir Yaratanımız varken, O’nun rahmetinden uzak olmak, ne büyük bir kayıp! Zaman zaman acı çekmemize izin veriyor, evet. Ama bu olaylardan bir tek muradı var Rabbimizin. Kalbimizden O’na ulaşacak sıcacık bir talep tek istediği… Bütün kapıları ardına kadar açmaya öylesine hazır ki… Bizler hayatın karşısında ne kadar güçlü olmaya çalışsak da, tek başımıza herşeyin üstesinden gelebileceğimize inanmış olsak da, gururumuz, kibirimiz bizi O’na sığınmaktan men ediyor olsa da, O; o kadar iyi biliyor ki gerçekte neye ihtiyacımız olduğunu. Yaşadığımız olaylarla, bize bir şeyler hatırlatmaya çalışıyor Yüce Rabbimiz. Kıyamıyor hiçbirimize, milyonların cehenneme gitmesine dayanamıyor.
Bir tek dilek… Yaşadığımız sıkıntıların mislerce fazlasına değecek kadar kıymetli. Sonsuza dek sürecek bir hayatta yok olmamıza, acı çekmemize razı olamıyor Yaratanımız… Ne yapsın daha, karanlıklarda yok olmamıza nasıl dayansın… Ama biz dilemedikçe rahmetini de veremiyor; kanunu bu.
Allah sevdiklerinin akülerini her “Allah” deyişlerinde yeniden doldurur, hem de eskisinden çok daha büyük bir enerjiyle… Önümüzde tükenmez bir hazine var… Dileyin dileyebildiğiniz kadar. Yaratan, kalbimizde o talebi görsün, kalbimizden emin olsun yeter….. alıntı.

Aaro'sdamned
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 62
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
Zeytincim, emeğine sağlık Alkah razı olsun bu önemli konu için
seviyorum
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 602
10 sene önce
Cok guzel emegine saglik cok guzel paylasim
Cemre83
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 12
Yanıt Sayısı: 290
10 sene önce
Guzel yuregine saglik....
zeytınn
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 27
Yanıt Sayısı: 645
10 sene önce
Allah sizlerdende razı olsun arkadaşlar
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)