Otizmin Belirtileri

Bu konu zeinarda tarafından 12 sene önce açıldı, 464 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Bu günün anlamına binaen Otizmin Belirtilerine bir göz atalım….. :: İsmini söylediğinizde bakmıyorsa:: Söyleneni işitmiyor gibi davranıyorsa, :: Parmağıyla ile istediği şeyi göstermiyorsa, :: Oyuncaklarla oynamayı bilmiyorsa, :: Akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermiyorsa, :: Bazı sözleri tekrar tekrar ve ilişkisiz ortamlarda söylüyorsa, :: Konuşmada akranlarının gerisinde kalmışsa, :: Sallanmak, çırpınmak gibi garip hareketleri varsa, :: Aşırı hareketli, hep kendi bildiğince davranıyorsa, :: Gözleri bir şeye takılıp kalıyorsa, :: Bazı eşyaları döndürmek, sıraya dizmek gibi sıra dışı hareketler yapıyorsa, :: Günlük yaşamındaki düzen değişikliklerine aşırı tepki veriyorsa, Eğer ki çocuğunuzda bu belirtilerin en az 2 tanesini gösteriyorsa Otizm açısından uzman görüşü almak doğru olacaktır.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
YGB ( Yaygın Gelişimsel Bozukluk ) tanısı almış olan bireyler özellikleri açısından oldukça heterojen bir gruptur. İletişim becerileri, sosyal etkileşim ve ilgilerindeki sınırlılıklar hepsinin ortak özellikleri olmasına karşın, gözlenen özelliklerin derecesi ve bilişsel özellikleri bireyden bireye değişebilir. İletişim becerileri, hiç konuşmamaktan etkili iletişim kuramamaya kadar farklılık göstermektedir. Bazı çocuklarda konuşmada belirgin derecede gerilik görülebilir. YGB tanısı almış olan çocukların en az üçte biri hiç konuşmamakta (% 35-40) ve %30-50 si dili işlevsel olarak kullanamamaktadır. Diğer taraftan grubun yaklaşık % 50 si farklı düzeylerde sözel iletişim becerilerine sahip olmaktadırlar.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
İletişim becerilerine ilişkin diğer özellikler, konuşma becerileri olan çocuklarda şahıs zamirlerini kullanmadaki güçlük, alışılmadık ses tonu ile sözcüklerin mecaz anlamlarını, deyimleri, soyut sözcükleri ve dile dayalı şakaları anlamadaki güçlükler olarak sıralanabilir. Konuşma becerileri olan otizmli çocuklar birinci tekil şahıs ifadesi olan "ben" sözcüğü yerine üçüncü tekil şahıs ifadelerini kullanmakta, isteklerini "Ayşe su ister" şeklinde ifade etmektedirler. Dil kullanımında gözlenen belirgin farklılıklara / özelliklere karşın yapılan araştırmalarda problemin dilin yapısal boyutunda değil, iletişim boyutunda olduğu belirtilmektedir. Konuşma ve dil becerileri olan YGB li bireylerin, diğerleri ile karşılıklı konuşma başlatma ve konuşmayı sürdürme konusunda ciddi güçlükleri bulunmaktadır Otizmli çocukların farklı düzeylerde sözel olmayan iletişim becerileri olmasına karşın, bu becerilerin iletişimdeki sosyal işlevlerini anlamada güçlük çektikleri, bu nedenle sözel olmayan iletişim becerilerindeki yetersizlerin niteliksel olduğu kabul edilmektedir.
mavideniz
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 1
12 sene önce
teşekkürler güzel bir bilgi
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Çocuklarımızı iyi gözlemlememiz açısından yararlı olacağını sanıyorum.....:smile:
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)