Musavvir zikri ve deneyimleriniz

Bu konu Monstar21cm tarafından 6 sene önce açıldı, 1474 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
Monstar21cm
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 10
6 sene önce

Bismillahirrahmanirrahim.Arkadaşlar, hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz konuma.Allah’ın en güzel isimlerinden biri olan Musavvir ismi, ne zamandır başlamak istediğim bir zikirdi bu, sonunda başladım ve 1.5 ay oldu, bazı günleri 3 bin, bazı günleri 5 bin okuyorum. Okuma sayım 150.000 oldu hedefim 1000.000 okumak inşAllah.Bunu iyi bir fiziğe sahip olmak, yüzümdeki giden nurun geri gelmesi için okuyorum. Ya Musavvir – şeklinde okuyorum, ilk önce 7..10 ayetuk kursu okuyorum.Sizden ricam, bu esma hakkındaki deneyimlerinizi paylaşır mısınız?Bunu çokça okuyan var mı? 500 bin 750 bin?Nasıl okusam daha faydalı olur?Özelikle yüzümün güzelleşmesi için, giden nurun geri gelmesi için bunu başka hangi esmalarle kombine etmem doğru olur?Bazen bakara surenin 138 ayeti ile kombine ederek ellerime yüzüme koyarak okuyorum.Deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
6 sene önce
Şekil veren, her şeye şekil ve özellik veren, her bir yaratığa titizlik ve maharetle sanatlı bir şekilde farklı suretler giydirerek sanatının güzellik ve mükemmellikleri gösteren. Allah Teâlâ herşeye bir suret, bir özellik vermiştir. Herşeyin kendisine göre şekli, dıştan görünüşü vardır ki, başkalarına benzemez. Mesela: İnsanlar arasında tamamiyle birbirinin aynı iki insan yoktur. Bundan daha garibi, parmak uçlarındaki çizgilerdir. Bu çizgiler, insanların sayısı kadar değişiktir ve hiçbiri ötekine uymaz. Şu halde insanın hiç taklit olunamayacak imzası, bastığı parmak izidir. İşte bunlar, Allah Teâlâ’nın Musavvir isminin tecellileridir. Ancak giden nurun geri gelmesi zikirle olmaz,kalp ve iman temizliği ile olur. Yaratılanı yaradandan ötürü sevebilmek,düşküne muhtaca allah rızası gözeterek yaklaşabilmek,yetime öksüze şefkat gösterebilmek,kul hakkına girmemek ve daha bir çok Allahın hoşnut olacağı fiil ve davranışları gösterebilmek insanın suratında ilahi nurun parlamasına vesiledir, O nur ki sadece zikirle olmaz..
Monstar21cm
Üyelik Zamanı: 6 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 10
6 sene önce
Sevgili @zeinarda Teşekkür ederim ilginiz için. Ya Musavvir zikri yerine, her gece ayetül kursi mi okusam daha faydalı olur sizce? Her 10..20 ayetul kursi okuma sonrası Yusuf surenin 31. ayeti okuyarak?
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)