ishal için bitkisel karışım

Bu konu te5ir tarafından 10 sene önce açıldı, 648 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
te5ir
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 13
Yanıt Sayısı: 78
10 sene önce

İshal; normal katılıktaki dışkının sulu veya yumuşak; sümüklü, kanlı veya yağlı bir şekil alıp, sık sık tuvalete çıkmak ihtiyacını doğurmasıdır. Bazen de ağrı yapar. İshal ve kabızlığın birbiri ardınca sık sık görülmesi kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur.

İshale halk arasında amel ve sürgün; tıp dilinde ise diare denir. İshalin nedenleri arasında; yiyeceklerin bozuk olması veya yiyecek çeşitlerinin değişikliği, üşütme, isteri, bağırsak hastalıkları, kolera, dizanteri, tifo, nefrit, kalp, karaciğer veya akciğer hastalıkları sayılabilir. Bu nedenle kısa sürede geçmeyen ishallerde mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Neden ne olursa olsun tedavinin ilk şartı sıkı bir perhizdir.

Hastaya açık çay, maden suyu içirilir, yoğurt yedirilir.

Sütlü ve yağlı yiyecekler verilmez, peynir yedirilmez.

Bol limonlu pirinç çorbası ve patates püresi yedirilir.

Her saat başı bir elmayı yemesi tavsiye edilir.

İshal durumunda ayva, muşmula, muz, nar ve karadut ve elma daha sık tüketilirse faydalı olur.

Adaçayı, nane, pataya, kekik, mersin yaprağı meyvesi ve altınbaş otu çayları içilebilir.

Bir tatlı kaşığı türk kahvesinin üzerine (kuru halde iken), 5-6 damla limon sıkılır ve yutulur, arkasından 1 bardak su içilir.

alıntıdır

CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
ellerine saglik,bir hekim soylemisti halk dilinde ishal olan hasta muz yerse iyilesir diye,ama sade muzu yeyince gecmiyormus ,once muzu yiyip uzerinede hafif sicak su icilicekmis,boylece bagirsaklara yapisan parazitleri muzla beraber sicak su temizliyormus,ayrica rafine edilmis tuzlar ,yani sofra tuzlari bobrekleri karacigeri vucudun butun organlarini yavas yavas curutuyormus,deniz tuzu yada kaya tuzu kullanilmasi lazimmis yemeklerde,en pahali lokantalar kesinlikle rafine edilmis sofra tuzu kullanmiyorlarmis,deniz tuzu sadece butun yemeklerde,rafine edilmis tuza iyotu cok katiyorlarmis buda bedenin gunden gune curumesine neden oluyormus,ayrica yemek piserken degil,yemek pistikten sonra uzerine deniz tuzu dokuyorlarmis,cunku deniz tuzunda bedeni 100%100 temizleyen maddeler ve 100 tane mineral varmis,herkesi saglikli bir yasam icin deniz tuzu kulanmaya davet ediyorum:biggrin[1]:,ayrica bu barnabas incilindede gecer,soyle gecer,insanlarin hastalikli bedenlerini sadece tuz temizler,bunu okuduktan sonra tuzu arastirdim ve bu sonuca ulastim
CiciPeri
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 30
Yanıt Sayısı: 4019
9 sene önce
deniz tuzunu 1 aydir kullanmaya basladim kesinlikle yemekler pismeden icine katmiyorum cunku minarelleri oluyormus,pistikten sonra tabaga koyunca uzerine dokuyorum,nemi farkettim tuzun gercek tadini kesfettim ,otekini kullaninca sanki kum cignemis gibi hissediyorum ,sanki yuzume guzellik geldi,karin sismesini indiriyor,kemiklerimin daha guclu oldugunu hissediyorum yani az kalsin elma gibi curuyup gitcekmisim:rofl[1]:
ezgilim
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
9 sene önce
Ben çocukluğumdan beri bilirim 1 şişe gazoz ve içine 1 aspirin. çok etkili.. Allah korusun kanlı ishal durumu yoksa tabiki...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23530 Kayıtlı Üye
  • 16557 Konu
  • 143811 Cevap
  • Son Üye fly78
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)