ikinci isim ve buyu

Bu konu highland tarafından 10 sene önce açıldı, 1062 kere okundu ve 6 Cevap verildi.
highland
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 84
10 sene önce

Klavyemde Turkce karakterler olmadigi icin umarim yazim hatalarini mazur gorursunuz.

Dun bir arkadasla site hakkinda sohbet ederken dualarin ve buyulerin tutmama sebebinin, kisinin 2 isimli olabilecegin dolayi oldugunu soyledi. Nufusta yazan ya da sadece aile arasinda bilinen gobek adi (bircok aile cocuguna sirf buyu tutmasin diye, kimseye soylemedikleri 2. isim\ gobek adi vs. koyuyor dedi)…Eger biz kisinin 2. adini bilmezsek ne kadar dua okursak okuyalim tutmazmis. Misal kavusmak istedigimiz kisinin adi Ahmet Mehmet, fakat biz sadece Ahmet ismini biliyoruz ve Hava oglu Ahmet diyoruz. O zaman etki etmez, illaki Havva oglu Ahmet Mehmet dememiz lazimmis.

Sizce dogruluk payi olabilir mi? Sonucta kalbimizdeki kisiyi Allah biliyor… Arkadas o kadar emin konustu ki supheye dustum, siz ne dusunuyorsunuz?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
[QUOTE=highland;120154]Klavyemde Turkce karakterler olmadigi icin umarim yazim hatalarini mazur gorursunuz. Dun bir arkadasla site hakkinda sohbet ederken dualarin ve buyulerin tutmama sebebinin, kisinin 2 isimli olabilecegin dolayi oldugunu soyledi. Nufusta yazan ya da sadece aile arasinda bilinen gobek adi (bircok aile cocuguna sirf buyu tutmasin diye, kimseye soylemedikleri 2. isim\ gobek adi vs. koyuyor dedi)...Eger biz kisinin 2. adini bilmezsek ne kadar dua okursak okuyalim tutmazmis. Misal kavusmak istedigimiz kisinin adi Ahmet Mehmet, fakat biz sadece Ahmet ismini biliyoruz ve Hava oglu Ahmet diyoruz. O zaman etki etmez, illaki Havva oglu Ahmet Mehmet dememiz lazimmis. Sizce dogruluk payi olabilir mi? Sonucta kalbimizdeki kisiyi Allah biliyor... Arkadas o kadar emin konustu ki supheye dustum, siz ne dusunuyorsunuz?[/QUOTE] bütün uygulamalarda geçerli olan isişm doğduktan sonra kulağına ezanla okunan isimdir.. bebeğin adı ezanla koyulur,aile büyüğü ya da bir **** kulağına ezan okuyarak adını söyler,uygulamalarda da o adı kullanılır..
highland
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 84
10 sene önce
Iste benimde tam olarak sormak istedigim o. Kulagina ezanla 2 isim okunursa ve biz sadece 1 tanesini bildigimiz icin niyet ederken ya da dua icinde o ismi soyluyorsak uygulama gecersiz mi olur?
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
10 sene önce
ikisini de söylemelisin....
highland
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 84
10 sene önce
Anladim, tesekkur ederim. Demek ki bazi uygulamalarin basarisiz olmasi bu duruma baglanabilir.
ERBAUN
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 69
Yanıt Sayısı: 951
10 sene önce
benim acizhane görüşüm bazı uygulamaların başarısız olması buna bağlı değildir ALLAH azze ve celle istemediği içindir ve siz ikinci ismini de bilmeseniz de olabilir sadece yapış ve varış meslesi ile ilgilidir bu dediğiniz
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
10 sene önce
Büyüler zaten lütfen tutmasın... Dualara bir şey diyemem ama... O kadar üzülüyorum ki hala büyüden bahsedildiğinde, konuyu açan arkadaşa yönelik söylemiyorum elbette yanlış anlaşılmasın genel bir yorum bu... yeri geldikçede yazacağım bir kişi vazgeçse kardır...Büyü çok kötü bir şey ne olur yapmayın yaptırmayın...Ahiretinizi yakıp Rabb'inize şirk koşmayın onu yok saymayın müslüman kardeşlerim lütfen.... :(
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 2 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)