Dua’nın kabulü için adak ??

Bu konu serderyas tarafından 12 sene önce açıldı, 821 kere okundu ve 4 Cevap verildi.
serderyas
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 4
Yanıt Sayısı: 68
12 sene önce

Dileğimizin duamızın kabulü için mesela; 7 tane yasın adadım ,işte çocuklara şeker dağıtacağım ya da bir yetim sevindireceğim gibi bir adakta bulunduğumuzu varsayalım.Özellikle yasin vs gibi şeyler adadık diyelim bunları hemen mi yerine getirmeliyiz yoksa duamız kabul gördükten duamız yerine geldikten sonra mı ?

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
12 sene önce
Bazı ulemaya göre hemen yapılması duanın kabulünde etkilidir derler, bazıları da muradına ulaştıktan sonra yapılmalı derler..... O nedenle de gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın.... ben kurban adağımı niyetim gerçekleştikten sonra yapıyorum, ama okuma adaklarımı hemen yapıyorum... Karar sizindir...
molla
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 8
Yanıt Sayısı: 352
10 sene önce
bende 11 yasin adadım.en az 5 tane yoksula ekmek yardımı yapacagım.elimden geldiğince manen yardım edecegim....inşallah gerceklerşir.İnşallah yüce Allah kabul eder.çok ihtiyacım var bu dileğime ..
tutrakan
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 148
Yanıt Sayısı: 589
10 sene önce
adarken nasıl niyet ettiğinize de bağılıdır.öğrneğin:dileğimin olması için....adıyorum,veya-dileğim olduğunda ....yapmayı adıyorum.öncesi veya sonrası için zamanı belirtilmezse,o vakit arzu edilen günde adak yerine getirilir,ister önce ister sonra
almora
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 57
8 sene önce
benim bir arkadaşımın 11 sene cocuğu olmadı, burda bir türbeye gittik dua edicez yanıma bir bayan geldi senin ne derdin var dedi " bende muzipce ben koca bulamıyorum arkadaşımında cocuğu olmuyor" dedim. kadın birden anlatmaya başladı benimde çocuğum olmuyordu biz bir koyun kestik seneyi devriyesine oldu dedi. arkadaşım kadının sözlerini ciddiye aldı haftasına benim arabayla (gizli yapacaz ya hayırı beni yanında nakliyeci olarak kullanıyor akıllı:D ) bir çiftliğe gittik neyse koyunumuzun kanını akıttık 7 kapıyada dağıttık. arkadaşımın gecen sene bir kızı oldu çok şükür. hala der koyun kesilirken bir kz silüeti geldi gözlerimin önüne diye. bende bu sene hayırlı bir evlilik için koyun kestirip dağıttım. kurban ibadeti için allaha yakınlaşmak derler. allah herkesin muradını versin.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)