Kunut Dualari

Bu konu Hun tarafından 11 sene önce açıldı, 540 kere okundu ve 8 Cevap verildi.
Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce

Kunut Duaları[INDENT]Kunut Duaları Okunuşu,AnlamıKunut Duaları – 1Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik. Ve nü’minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.Kunut Duaları – 2Allâhümme iyyâke na’büdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nes’a ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.[/INDENT]

elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
sizlere safi meshebinde akunan kunut duasını ekliyeyim. Allahummehdinî :Allah’ım bana hidayet et fîmen :kimseler içinde hedeyte :hidayet ettiğin ve âfinî :ve bana afiyet verfîmen :kimseler içinde âfeyte :afiyet verdiklerin ve tevellenî : ve bana sahip çık fîmen :kimseler içinde tevelleyte :sahip çıktıkların ve bârik lî :ve bereket verfîmâ a’teyte :bana verdiklerinde vekınî :beni koru şerre mâ kadayte :kaza ve kaderinin şerrinden fe inneke :şüphesiz sentakdî :hükmedersin ve lâ yukdâ :ve kimse hükmedemez aleyke : sana veinnehu :ve o kimse lâ yezillu :zelil olmaz men vâleyte :sahip çıktığın tebârekte :mübareksin Rabbenâ :Rabbimiz ve teâleyte :ve yücesin.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
konuda ilk verdiginiz ise hanefi meshebide okunan kunut duası. konu icin tesekkürler. dua ile.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Elçi,kelime kelime tercüme edilmesi anlaşılmasını zorlaştırıyor,biz burada arapça öğretmediğimiz için önce toplu halde arapçasını sonra da toplu halde türkçe mealini vermen daha iyi ve anlaşılır olacaktır.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
kunut duasını safi mesebine tabi olan kardeslerimiz sanah namazının farzının ikinci rekatında okurlar ve okuma ayakata yapılır. hanefi messebine göre ise bu dua sabah namazında okunmaz fakat sanah namazında hanefi messebine tabi olanlar Veccehtu Duasını okurlar .
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
hanefi messebine tabi olanlar kuut duasını vitir namazının ücüncü rekatında okuyabilirler ama okumaya baslamadan önce elleri kaldırmak sunnettir. aslı vacip olan vitir namazında kunutu veya tekbiri unutma durumunda sevih secdesi gerekeir bu önemlidir.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
9 sene önce
Hanefî fıkıh kitaplarında (mesela Bedâyiu's-sanâyi, C. II, s. 232 vd.) Hz. Peygamber'in vitir namazında dua okuduğu, fakat daima okunması gereken bir duanın bulunmadığı, başka duaların da okunabileceği yazıyor. O'nun okuduğu dualardan biri bizim okuduğumuz "innâ nesteînüke...", diğeri de "Allahümme'hdinî fîmen hedeyte..." şeklindeki duadır. Peygamberimizin bu duaları okuduğu sahih hadis kitaplarında da zikrediliyor.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
tesekkürler sayın yönetici. Güzel dostlar allahın selamı ve bereketi üzerinize olsun kunut nedemek onu acıklamaya calısıp birkac ilaveler eklemeye calısacagın insaallah. Kunut kelime anlamı ile allaha ihlasla dua etmek , sukut etmek allaha ibadet icin ayakta durmak namazı uzatmat duayı uzatmak gibi anlamalara gelmektedir.Bu nasıl yapılır derseniz namazı uzatmak duayı uzatmak demek namazdan bu rukudan öncede yapılabilinir rukudan sınrada ayakta dua etmektir. Hanefi messebine baglı olanlar ile safi messebine baylı olanlan her ne kadar farklı yapsalarda buradaki amac yaradan ihlasla yönelip hacette bulunmaktır. Hanefilere göre vacip safilere göre sünnet malikilere göre ise müstehabtır . dua ile.
elci
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 17
Yanıt Sayısı: 427
9 sene önce
bir acıklık eklemek geregi duydum farklı imamların arkasında kınınan namazın saglıgı acısından engel bulunmaz hanefi messebi safi mesebine baglı imamaın arkasında namazını eda edebilir ve bunun gibi.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23579 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye Charleshug
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)