Esma-ül Hüsna Okumaya Başlamadan Öncesi ve Sırları

Bu konu kartalll tarafından 7 sene önce açıldı, 719 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
kartalll
Üyelik Zamanı: 7 sene önce
Konu Sayısı: 11
Yanıt Sayısı: 4
7 sene önce

Esma okumalarına başlamadan önce Abdestli olmak,kıbleye karşı dönerek oturup okumak daha uygun olur.


Esma okumadan önce 51 Besmele veya “Yasin-i şerif suresinin 9.Ayeti “Ve cealna min beyni eydihim sedden ve min halfihim sedden fe’eğşaynahüm fe füm la yübsirün” okuyup niyet edin ve okumaya başlayın.

Esma okurken yada dua ederken Allah’a sığının.

Esma-ül Hüsna ile duaya başlayacağınız zaman önce 99 ismi şerifi bir okuyunuz, sonra 100 istiğfar ve 100 salatü selam getiriniz.


Bir Fatiha, üç ihlas, bir Felak, bir Nas süresi okuyup sevabını önce Efendimiz Hz.Muhammed (aleyhisselam) sonra diğer peygamberlere sonra Ashab-ı kiram’a sonra altın sinsile meşayıhı kiram’a hediye etmek lazımdır. Zira Allah dostlarının hatırına duaları kabul eder.

Hangi ismi şerifi okuyacaksanız ismin başına “ya” kelimesi getiriniz. Mesela: Errahman ismi şerifini – ya Rahim şeklinde tesbih ediniz. Burada yazılan ismi şerif ve dualar Kenzul ulumi-l mehki kitabından alınmıştır. Hangi tesbihe başladıysanız o ismi şerifi 99 gün çekmeye gayret ediniz. Biiznillah istek ve hacetleriniz kısa zamanda gerçekleşir. Dualar Allah’a edilir, duaları Allah kabul eder. Bize düşen sebat ve gayrettir. Tevfik Allah’tandır.
” Allah’ın güzel isimleri vardır,
Onunla kendisine dua ediniz.

zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
7 sene önce
Kartalll,sitemizde konu açmadan önce benzer ya da aynı konuların olup olmadığını araştırıp daha sonra konu açmalısınız,aksi halde benzer olanları silmek zorundayım
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23563 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye sinemsen
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)