Dünyada Hırsızlık ve Suç Salgını

Bu konu Lalla tarafından 2 ay önce açıldı, 94 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Lalla
Üyelik Zamanı: 3 ay önce
Konu Sayısı: 31
Yanıt Sayısı: 0
2 ay önce

Amerika
Amerika’da cinayetler ve soygunlar artıyor
Washington Polis Departmanı, Amerikan başkentindeki suç oranının geçen yıla göre arttığını, özellikle cinayet ve soygunların arttığını ortaya çıkardı.

Kendisi yayınladığı istatistiklere göre cinayetlerin yıl başından bu yana %28 artarak 2022’de 126’dan 2023’te 161’e çıktığını söyledi.

Ayrıca Washington Polis Departmanına göre cinsel saldırı vakaları %19, tehlikeli silahlarla saldırı ise %4 arttı.

Yönetime göre, genel olarak Washington’daki şiddet suçları 2022’de 2.350 vakadan bu yıl şu ana kadar %37 artarak 3.216 vakaya yükseldi.

Washington DC’deki mülkiyet anlaşmazlıklarıyla ilgili suçlar da geçen yılın bu zamanlarından bu yana %29 artarak 13.443 vakadan 17.331’e yükseldi.

Araba hırsızlığı vakalarının sayısı da iki katına çıktı ve mülkün kasıtlı olarak ateşe verilme oranı %300 artarak iki olaydan sekiz vakaya çıktı.

Metropolitan Polis Departmanı, Washington’daki kombine suçun %30 artarak 15.793 vakadan 20.547 vakaya yükseldiğini ekledi.

Washington Polis Departmanı raporunda, en son istatistiklerinin Amerikan başkentindeki ihlal yasası tanımlarına dayandığını açıkladı.

Daha önce “semafor” internet sitesi, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen toplu silahlı saldırı sayısının yaklaşık 202’ye ulaştığını, bunun da haftada 10,6 silahlı saldırı anlamına geldiğini bildirmişti.

Siteye göre, yalnızca bu yıl ABD’de 14.500’den fazla kişi silahlı şiddet nedeniyle öldürüldü ve 2023’te ABD’deki toplu silahlı saldırılar 276 kişinin hayatına mal oldu. 

1 Ocak 2023’ten bu yana silahlı saldırılar sonucu 792 kişi yaralandı.

İnsanlardan daha fazla silaha sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, tüm ülkeler arasında ateşli silahlardan kaynaklanan en yüksek ölüm oranını kaydetti: 2020’deki 45.000’e kıyasla 2021’de 49.000.

İngiltere
İngiltere’de hırsızlık oranı son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
Bakkallar Birliği’nin (ACS) nin yayınladığı yeni verilere göre, devam eden yüksek yaşam maliyeti krizi, Britanyalıları mağazalardan son on yılın en yüksek seviyelerinde hırsızlık yapmaya itti.

2022’de 1,1 milyondan fazla hırsızlık olayı kaydedildi; bu sayı bir önceki yıl 970.000 iken son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Birleşik Krallık’taki marketleri temsil eden derneğin genel müdürü James Lowman, günlük olarak meydana gelen hırsızlık seviyelerinin eşi benzeri görülmemiş olduğunu söyledi ve toplum ve polis tarafından tanınan tekrarlayan suçluların kınama korkusu olmadan hırsızlık yaptığını ekledi. .

Fiyatlar artmaya devam ederken birçok aile günlük temel ihtiyaçları satın almakta zorlanırken, bir nesildeki en kötü yaşam maliyeti krizine tepki olarak daha fazla insan suç işliyor.

Rapor, 21 Haziran Çarşamba günü açıklanan rakamların Mayıs ayında enflasyonun %8,7 seviyesinde sabit kaldığını göstermesinin ardından geldi; bu rakam beklenen %8,4’ten daha kötüydü ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 50 baz puan artırmasına neden oldu.

Raporda, uyuşturucu veya alkol kullanımını finanse etmek amacıyla çeteler ve bağımlılar tarafından artan hırsızlık faaliyetlerinin suç oranlarının artmasına yol açtığı ortaya çıktı. 

Gıda enflasyonu Nisan’daki %19’dan geçen ay %18,3’e gerilese de aynı gıda maddelerinin süpermarketlerdeki maliyeti yalnızca Mayıs ayında hala %0,9 arttı.

Mağazalar son aylarda hırsızlık riskini azaltmak için raflarındaki ürün sayısını azaltmanın yanı sıra biftek, peynir, tereyağı gibi gıda ürünlerine de güvenlik etiketi ekledi.

Yaklaşık 48.000 üyeye sahip olan ACS’nin anketine katılan perakendecilerin yaklaşık %80’i, hırsızlığın ardındaki motivasyonun yaşam maliyeti krizi olduğunu söyledi.
Kaynaklar BBC
Nournews haber ajansi

İŞTE SUÇ ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU 6 ÜLKE

Dünya çapında suç oranı 2023’te zayıflamadı ve 2024’te de bu durumun devam edeceği görülüyor. Numbeo veri tabanı, en yüksek suç endeksine sahip ülkeler hakkında genel bir bakış sağlamaya yardımcı oldu.

Afganistan, 20 yılı aşkın süredir devam eden ve daha sonra keskin bir şekilde yoğunlaşan çatışma nedeniyle 2023 yılında en çok öne çıkan ülke oldu. Numbeo veri tabanındaki rakamlara göre, bu yıl diğer bölgelerin de ilerleme kaydettiği görülüyor . On ana olanı seçtik. Hatırlatmak gerekirse suç oranı, bir ülkede işlenen suçların sayısını o ülkede yaşayanların sayısına göre karşılaştırır; Fransa’da bu endeks %55,30’dur. Güvenli sayılan Japonya’da bu oran %22,64’tür.

VENEZUELA
Dünyanın en tehlikeli ülkeleri sıralamasında ilk sırada suç endeksi %81,15 ile Venezuela yer alıyor. Bu yüzdeyi ne yazık ki yüksek cinayet oranına borçludur.

Bu durumun temel nedeni oradaki güvenlik koşullarının yavaş yavaş kötüleşmesi ve kamu sağlık kuruluşlarının ciddi şekilde arızalanmasıdır. Dışişleri Bakanlığı ayrıca oraya gitmek isteyen herkesin ailesiyle düzenli aralıklarla iletişim kurmasını ve olası sorunları büyükelçiliğe bildirmesini de tavsiye ediyor.

PAPUA YENİ GİNE

Papua Yeni Gine bu sıralamada %79,73 suç oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Yılın başından bu yana ülke her türlü suçta çok ciddi bir artışla karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Papua Yeni Gine, çok sayıda mağdurun yaşanmasına neden olan ve yerel yetkililerin ülkede olağanüstü hal ilan etmesine neden olan aşırı şiddetli ayaklanmalar nedeniyle parçalandı. Bunun yanı sıra cinsel saldırılar, adam kaçırmalar, hırsızlıklar ve daha birçok suç ülkede yaşanıyor.

AFGANİSTAN

Afganistan bu sıralamada iki sıra geriledi ancak %78,33’lük suç endeksiyle hâlâ dünyanın en az güvenli üçüncü ülkesi olmaya devam ediyor. Aslında bölgedeki durum 2023’ten bu yana daha da kötüleşti.

Bunun nedeni, özellikle kadınlara yönelik düşmanca bir politika izleyen Taliban’ın iktidarı ele geçirmesidir. Her ne kadar önceki iki ülkenin şiddetinden bunalmış olsa da orada suçlar artıyor.

HAİTİ

Haiti’de suç oranı %77,88’dir. Ülke, çete şiddetinin de yaşandığı son derece istikrarsız bir güvenlik durumuyla karşı karşıya .

Geçtiğimiz Ocak ayında en az 800 kişi öldürüldü, yaralandı ve hatta kaçırıldı. Bu ay, ülkenin iki yılı aşkın süredir gördüğü en şiddetli ay olarak değerlendirildi. Ciddi bir yoksulluktan da etkilenen Haiti, varlığı çok sınırlı olan polisle sık sık çatışmalara yol açan öngörülemeyen toplantı ve gösterilerle her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

GÜNEY AFRİKA

Beşinci sırada ise %75,38’lik suç oranıyla Güney Afrika yer alıyor. Ülke suçta rekor bir artışın pençesinde. Eyalet, 2023’te günlük ortalama 75 cinayet ve 400 ağır soygun kaydetti.

Bugün Güney Afrika polisi suçla mücadeleyi kaybediyor gibi görünüyor. Özel güvenlik giderek daha fazla artmasına rağmen, çok az kişi bu hizmetleri karşılayabilmektedir. Bu nedenle ülkede milyonlarca kişinin güvenliğini sağlayacak personel eksikliği ciddi düzeyde yaşanıyor.

HONDURAS

Honduras’a zorunlu olmayan herhangi bir seyahat, oradaki suç oranlarının %73,41 olması nedeniyle kesinlikle önerilmez. Sınır bölgeleri genellikle çok sayıda suç faaliyetinin gerçekleştiği ve şiddetin zirvede olduğu yerlerdir.

Hırsızlık ve Avrupa Ülkeleri

Zorla alıkoyma, hırsızlık, silahlı soygun ve yağma, son zamanlarda Avrupa’da öne çıkan manşetler haline geldi. Fransa’dan Britanya’ya, Almanya’ya ve diğer yerlere, bu tür suçların yaşanmadığı zaman neredeyse geçmiyor.

Örneğin Fransa’da lüks mağazaların soygunları zaman zaman devam ediyor ve başkent Paris’in ve diğer Fransız şehirlerinin ayırt edici bir özelliği haline geldi; bunlardan en sonuncusu, güpegündüz ünlü mağazalardan birinin soygunuydu. Paris’in göbeğinde ve bu, Fransa’da tek başına değil, Avrupa’da ve diğer Batılı ülkelerde yıllardır süregelen bir gerçek.

Credit Suisse Bank’ın 2020 Küresel Varlık Raporu’na göre, hırsızlık ve hırsızlık suçları Avrupa’da, özellikle de dünyanın en zenginleri arasında sınıflandırılan ülkelerde eşi benzeri görülmemiş oranlarda arttı: Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya. Gerçekten de raporlar, Amerika Birleşik Devletleri’nde şok edici sayıda suç işlendiğini gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri, eşi benzeri görülmemiş yüksek araba hırsızlığı oranlarının yanı sıra Batı’nın lideridir. 2018’den bu yana Dünya Veri Atlası’na göre Amerika, Batı’nın lideridir. Brezilya’nın başını çektiği, Meksika, Şili ve Ekvador’un da dahil olduğu dünyadaki en yüksek hırsızlık ve soygun oranları, %85,97’sini oluşturuyor. 2018’de dünyadaki toplam hırsızlıkların yaklaşık 2,62 milyonu.

Şok edici veriler

Raporlar, Avrupa’da hırsızlık suçlarının son dönemdeki artışını Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu ekonomik şartlara bağlamaktadır, ancak gerçek şu ki hırsızlık suçları, Rusya-Ukrayna savaşından önce de Avrupa ülkelerinde yüksek ve değişken oranlarda zaten mevcuttu. .

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin verilerine göre, Avrupa ülkelerinin 2014 yılında suç oranının en yüksek olduğu ülkeler listesinin başında yer alması bazıları için şaşırtıcı olabilir.

2014 yılında dünyada hırsızlık ve gasp oranlarının en yüksek olduğu ülke olan Belçika dünya çapında ikinci, Fransa üçüncü, Fransa dördüncü, İsveç, Hollanda ve Lüksemburg dördüncü, Hollanda sekizinci, İsviçre ise İsviçre’dir. onuncu sırada yer aldı.

Veri tabanlarına göre Almanya, 2020’den itibaren hırsızlık açısından dünya birincisi oldu; hırsızlıklar yaklaşık 298.357 operasyona ulaştı ve bu da dünyadaki hırsızlıkların %13,06’sını temsil ediyor. Diğer ilk beş ülkenin ise Fransa, Rusya Federasyonu olduğu belirtiliyor. , Kanada ve İspanya, 2020’de 2,28 milyon olarak tahmin edilen dünyadaki toplam hırsızlık olaylarının %43,97’sini oluşturuyor.

Dünyada dijital suçun en fazla işlendiği ülkeler ise Meksika ve Brezilya

Brezilya 2023 yılının yalnızca ilk dokuz ayında 80 bin den fazla kişinin mali dolandırıcılık kurbanı olmasıyla
dijital suçlarda endişe verici bir artış ile karşı karşıya kaldı.

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)