Manevî İnsanların İşaretleri Nelerdir?

Bu konu Lalla tarafından 2 ay önce açıldı, 298 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Lalla
Üyelik Zamanı: 3 ay önce
Konu Sayısı: 31
Yanıt Sayısı: 0
2 ay önce

Maneviyat Nedir?

Maneviyat dinin ortak noktasıdır Din ibadet yoluyla Allah’a inanmak ve ahlâkî sistemdir maneviyat ise ruhsal yolculuk, farkındalık, keşif ve aklın duygulardan önce gelmesidir.

Bu da bizi Peygamber Efendimiz’in şu hikmetli sözlerine geri getiriyor: “Güçlü adam rakibini mağlup eden değil, öfkesini yenmeyi başarandır” (Buhari).

Mükemmelliğe giden yol, Allah’a, onu görüyormuş gibi ibadet etmektir” (Buhari).

Mükemmelliğe giden yol olan “İhsan” bir ruh halidir. Kulun çıktığı bu mükemmellik yolculuğu, kendi şahsını tanımasıyla başlar. Bu aşama, dünyanın sırlarını çözmeyi başarmanın olmazsa olmaz şartıdır:

(Öyleyse Allah’a koşun 51.sure 50.ayet )

İlahi, manevi bir kişinin işaretleri ve özellikleri

Çevremizde bilmediğimiz pek çok ilahi insan var ve kişinin kendisi manevi veya ilahi olduğunu bilmiyor olabilir, bu nedenle o kişinin kendisini tanıması ve başkalarının onu tanıması için o kişinin niteliklerini ve işaretlerini bilmeliyiz:

Bu insanlara Mahzen denir.

En önemli işaretlerden biri, bir şeyi gerçekleşmeden önce hissetmektir.

Birçok insan derinlerde ölüm, reddedilme, yalnızlık, başarısızlık, hastalık veya yanlış kararlar verme korkusuyla yaşar. Manevi insanlar, kontrolleri altında olmayan şeylere nasıl teslim olacaklarını bilirler. Bu anlamda çocuklar gibidirler; zihni görmezden gelmeyi ve korkmadan yaşamayı bilirler.

Başkaları hakkında kötü konuşmaz ve dedikodu yapmazlar.
Sevgi dolu ve nazik insanlardır karşı tarafa pozitif enerji verirler konuşması size sıkıcı gelmez

Çoğu zaman sessiz kalma eğilimindedir ve kendisine veya başkalarına faydası olmayan konularda konuşmaz.

Allah’ın gücüne ve büyüklüğüne inanan bir insan olurlar ve çevresindeki insanları da buna kriterlere göre seçerler yani gelişi güzel herkesle yakın arkadaş olmazlar çok seçici olurlar

Evcil hayvanlar onları sever ve onlara yakınlaşır.

Çocuklara karşı nazik ve iyi davrandığı için dost canlısı ve nazik bir insandır.

Olayları birçok kez tahmin edebilir. Özellikle kötü bir şey olacaksa bunu önceden hissederler.

Sık sık rüyaların ve vizyonların gerçekleştiğini ve gerçekleştiğini görür. Bu insanlar rüyaları da çok iyi yorumlar mesela cahil bir insan rüyasında evinin altında gömülü altın gördü gider evini kazmaya başlar manevi insan bu rüyadaki verilen mesajı anlar

Yüksek ses tonuyla bağırarak konuşmazlar ve asla kibirlenmezler

Bu insanlar kesinlikle zina yapmazlar eğer oldu da bir hata yaptı sonuçta maneviyat olsa peygamber değil beşer Bu insan gözden uçurumdan düşer gibi gözden düşer bu onun için felâket olur

Manevi insan, namazlarını vaktinde kılar ve insanlar için iyi olanı ister. Başkaları için de dua eder

Pozitif enerjisi çevresinde onu koruyan gizli bir aura yaratır ve tüm insanların onun yanında rahat hissetmesini, prestijini hissetmesini sağlar.

Olaylara karşı duyarlılığı ve empati yeteneği yüksektir.

Hata yapmak, insanları ve olayları yargılamak için acele etmeyen, dürüst ve sakin bir insandır.

Davranışlarında ve sözlerinde hikmetlidir, temizliğe ve paklığa düşkündür.

Yüksek içgörüsü sayesinde iyi insanla kötü insanı hiçbiriyle yatmadan ayırt edebilir.

Dolunay zamanında bu konuyla meşgul olmaya başlayınca ruh hali ve durumu değişir.

Manevi bir insanı çocukluğundan ayıran bazı özelliklere sahip olduğuna inanılır, çünkü o kişi doğuştan manevidir.Manevi kişi bu özellikleri fark etmeyebilir ve bunların maneviyata işaret ettiğinden habersiz olabilir. Bu nedenle ilahi bir maneviyatın işaretlerini açıklıyoruz. kişi şu şekilde:

1 – Ayın ruh hali üzerindeki etkisi

Ayın evreleri manevi bir kişi üzerinde, özellikle de ruh hali üzerinde etkiye sahiptir. Manevi yeteneklere sahip insanlar, ay boyunca aydaki değişikliklerin ruh hallerini etkilediğini fark ederler:

Ay dolunay olduğunda manevi kişi uykusuzluk hisseder, uyumakta güçlük çeker ve ruh hali olumsuz yönde değişir. Hilal ayının ortaya çıkmasının başlangıcı ve hicri ayın ilk 14 günü enerjisi yüksek ve daha iyi bir ruh haline sahip olur ama ay dolunay olduğunda enerjisi düşer

Bu insanların en önemli özelliği kalabalığı sevmezler ve kalabalık yerde yaşayamazlar ruhları sıkılır enerjileri düşer. Maneviyatı olmayan insan da tam tersi kalabalığı sever yalnız kalınca bunalıma girer.

2 – Büyülü saatler ve uykusuzluk
Büyü saatleri, şafak vakti ve sabahın üç ve dört saatleridir. Bunlar ruhsal açıdan yetenekli insanlar için tuhaf saatlerdir, çünkü manevi kişi bu saatlerde uyumayı zor bulur. Bu uykusuzluk durumu sizi etkilediğinde meditasyon yapabilir veya kendini rahat hissetmek için dua edebilir böyle insanlar kendisine büyü yapıldığını da hisseder huzursuz olur ve işaretleri anlar

3 – Manevi insanların hayvanlarla ilişkisi
Genellikle manevi bir kişi hayvanlarla tuhaf bir bağ hisseder , manevi kişinin tüm hayvanlarla iyi bir bağlantısı olduğundan hayvanlar da bu bağı hisseder ve manevi kişiyi çevreleyen durum, hayvanların kendisine olan çekiciliğini etkiler.

Manevi insanın hayvanlarla ilişki kurması, insanları sevdiği gibi onları sevmesi, hayvanların da onun huzurunda bulunması, ilahi manevi şahsın en belirgin işaretlerinden biridir. Özellikle kediler bu insanları çok sever

4 – Manevi bir kişinin etkileme yeteneği
Manevi bir kişinin, duygularını belirli bir yöne yönlendirebildiği, etrafındaki gerçekliği kendi duygularına ve içsel hissine göre değiştirmesine yardımcı olabileceği için, gerçekliği ve olayların gidişatını etkileme yeteneğine sahip olduğuna inanılmaktadır. Spiritüel kişi, hayvanlar auralardan etkilendiği için bahçesindeki bitkilerin büyümesini ve kendisine yaklaşan hayvanların sayısını etkileyebilir.

5 – Manevi insan çevresindekilerin duygularından etkilenir onların kalplerinde nefret ve kin duygusu yoktur

Spiritüel (Manevî) bir insan, etrafındaki enerjilerden etkilenir ve insanların auralarını ve enerjisini hisseder, bu da davranışlarında öfke dolu yüz ifadelerinde kendini gösterir.Ayrıca manevi insanlar pozitif enerjilerle karşılaştıklarında bu onları büyük ölçüde etkiler.

6- Havayı hissetmek

İlahi, manevi bir insanın alametlerinden biri de hava durumunu hiçbir belirti olmadan hissetmektir.Manevi kişi, gökyüzünde hiçbir belirti olmadan yağan yağmuru hisseder, yağmurlu bir günde havalar düzelmeden güneşin parladığını hisseder. doğayla olan güçlü bağı nedeniyle bu duyguları hissediyor.

Manevi bir kişinin anlamları

İlahi, ruhsal kişi, diğer insanların hissetmediği bazı şeyleri hisseder ve kendisinde diğer insanların hissetmediğine dair işaretler belirir, örneğin:

Manevi bir kişi sessiz bir kişidir, az konuşur, dua etmeye ve meditasyon yapmaya eğilimlidir. Karşısındaki insanın sözünü kesmez iyi bir dinleyicidir. Yüksek sesle konuşmaz kahkaha atmak yerine tebessüm etmeyi tercih eder.

Ayartmalar, sıradan insanları cezbettikleri gibi manevi bir insanı çekmez.

Manevi kişi çocuklara dost canlısı ve yakındır ve çocukların saf auraları manevi kişiyi olumlu yönde etkilediği için tüm çocuklar tarafından sevilir.

Manevi bir kişiyi çevreleyen aura, ona özel bir varlık kazandırır ve bu da insanları kendisine çeker.

Manevi bir kişinin vizyonlarının doğruluğu ve hayallerinin gerçekleşmesi, onun doğuştan manevi olduğunu gösterir.

Hayvanların ve kuşların manevi kişiye yakınlığı, onun aurasının gücünden ve hayvanların onun yanında kalma isteğinden kaynaklanmaktadır.

İnsanlar maneviyat sahibi kişiyi sakin, dürüst, bilge, insanları yargılama konusunda acele etmeyen ve uygun hükümler veren kişi olarak görürler.

Manevi insan, nerede olursa olsun her zaman temizliğe önem verir ve günahlardan uzak durur.

Manevi insanların için oruç ayı çok önemlidir çünkü bu ay onların maneviyatını ve enerjisini yükseltmek için fırsattır manevi insanlar oruç tutarken zorlanmazlar maneviyatı olmayan insan ise tam tersi oruç tutmak ona çok zor gelir ve oruç tutmamak için hep bahane arar.

Allah, manevi kişiye, iyi insanlarla kötü insanları ayırt edebilmesini sağlayacak bir tür anlayış verir. eğer bir insanın maneviyatı çok yüksek ise onu kolay kolay kimse kandıramaz ve karşısındaki insanın yalan söylediğini anlar.

Eğer manevi, ilahi kişi mutluysa, mutluluğun etrafındaki herkesin ruhuna nüfuz ettiğini, onun enerjisinin insanları fark etmeden etkilediğini ve onların enerjilerinin bundan etkilendiğini göreceksiniz.

Manevi insan, Allah’ın emirlerine itaat eden, iyiliği öğütleyen, kötülükten sakındıran kişidir.

Maneviyat nedir?

Maneviyat, akıl ile dini birbirine bağlayan ruhsal yolculuk ve insan, evreni yöneten güce ne kadar inanırsa, kalbi de tefekküre o kadar bağlanır, itaatkar, saf ve yüce olur. İnsanın yeteneklerini aşan manevi yeteneklere sahip olan herkese verilen bu güçler, doğuştan gelen güçlerdir ve Allah onu bunun için seçmiştir.
Maneviyatın sonradan kazanılması çok zor bu doğuştan gelen üstün bir yetenek çoğu insan bunun farkında olmuyor.

Manevi insan, Yüce Allah’a yakınlaşarak, meditasyon yaparak, dua ederek, kendi kendisiyle baş başa kalarak yeteneklerini geliştirir.Maneviyat, müminin kalbini ve aklını aydınlatan nura benzetilir ve bununla ilgili hiçbir maddi delil veya açıklama yoktur. Duyusal olduğu kadar insanların enerjilerine ve ruhuna daha derinlemesine dalmasını sağlar.

Öyle ki, kâinatın Yaratıcısı olan Yüce Allah’ı tanıyabilsinler ve bu hedefe ulaşmanın yolu, her insanın yeteneğine ve anlayışına göre değişir.Maneviyat, en önemli üç unsuru yani akıl, ruh ve bedeni birbirine bağlar. , tek bir araçla, o da inançtır.

Eğer manevi insan büyük günahları işlerse bu onun için bir felaket olur çünkü bu insanların manevi hizmetçileri olur diyelim zina yaptı hayatı altüst olur normal insanlar gibi değil

Diyelim bir belde de doğal bir felaket olacak bunu önceden hisseder veya rüyasında görür

Bu insanlar diyelim karşısındaki insan kanser hastası veya kendisi hasta bunu hisseder ve karşısındaki kişiyi doktora gidip tedavi olması için uyarır

Maneviyat seviyeleri

Maneviyatçıların dereceleri, ulaştıkları ilmin merhalesine göre farklılık gösterebilir.İlahi maneviyatçının dereceleri, kalbinin ameli, düşünce tarzı ve aklı ile ilgilidir.Maneviyatçıların dereceleri ise şu şekilde ayrılır: :

Acemi: Halen araştırma yapan ve bilgi arayıcısı olarak adlandırılan kişi.

İkinci mertebe: İlim talebesinin ulaştığı yere, belli bir ilim mertebesine ulaşmış olduğundan mürid denir.

Üçüncü derece: Öğrencinin ulaştığı derece yani abdaldır ve bu derece bir önceki dereceye göre daha uzmanlaşmıştır.

Evtad: Bu mertebe, ilim talebesinin zaman ve ilimden sonra Abdal mertebesinden daha yüksek bir mertebeye ulaştığı merhaledir.

El-Aktab: Bu derece, öğrencinin amacına, bilgisine ve Yaradan’a olan bağlılığına ulaşmak için uzun zaman ve çabalar sonunda ulaştığı en yüksek bilgi seviyesi olarak kabul edilir.

Şunu da okuyun: Allah’la olan deneyimim bana yeter ve O, işleri en iyi şekilde düzenleyendir

Maneviyatın yanlış yorumlanması

Manevi insanların kehanetlerle falcılarla işi olmaz fal onların olacak işlerini engeller, yıldızını ve enerjisini düşürür Manevi insanların falcılara boş kehanetlere ihtiyacı yok

Maneviyatın yoga ve sporla da bir ilgisi yoktur

Bazı insanlar maneviyatın büyücülük olduğuna inanırlar ve bu doğru değildir çünkü ilahi manevi kişi, Allah’ın armağanının işaretlerini gösterir ve bu sahtekar veya büyücü değildir.Sahip olmadığı bir şeyi iddia eden dürüst bir manevi kişi bulamazsınız. Allah korusun, insanları tanır ve büyü yapmaz.

Bu şeytanın işlerinden biridir ve ilahi manevi kişi, Allah’tan korkan, ibadetlerin de ve insanlarla ilişkilerinde bunu gösteren, amel ve iyi niyetle Allah’a yakınlaşan kişidir. O halde böyle maneviyat iddiasında bulunan insanlara inanmayın. Onu sihir ve hileyle bağdaştırın ve Cenab-ı Hakk’ın şu sözlerine bakın:

” Ey iman edenler, şeytanın adımlarına uymayın. Kim de şeytanın adımlarına uyarsa, şüphesiz o, hayasızlığı ve iğrençliği emreder. Allah’ın lütfu olmasaydı, O’nun rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Siz tertemiz oldunuz, fakat Allah dilediğini arındırır ve Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.

Din adına konuşan, Allah’ın ve Resulü’nün sözlerini tebliğ eden, gaybı bildiğini ve vahyettiğini iddia eden biri bilin ki Allah’ın gelecekten gizlediklerini biliniz ki, o bir sahtekardır ve ilahi maneviyatla hiçbir bağlantısı yoktur. Görünmeyen ve değişen kaderleri bilmek, yaratıkların değil, Yaratıcı’nın özelliklerinden biridir. .

Cinlerle konuşup onlardan gelecek hakkında haber aldığını söyleyen kişinin de maneviyatla ilgisi yoktur çünkü cinlerle konuşup onları kontrol altına almak sadece Hz Süleyman Aleyhisselam’ın işidir.

Aynı şekilde Mehdi Peygamber veya Evliya olduğunu iddia eden kişinin de maneviyatla ilgisi yoktur.

Tılsımlı kolye yüzük maneviyat kazandırır mı senin yaşam tarzına ve ruhuna bağlı yani çok güzel bir evde oturuyorsun ama elektrik yok

Fakirlere yardım eden her insan manevî insan mıdır? Hayır Firavun bile zalim olduğu halde fakirlere yardım etmiş hatta bu yüzden Allah Hz Musa’nın bedduasıni geç kabul etti Allah’a inanmayan insanlar da yardım yapıyor. Bu şuna benzer çok yetenekli bir çalışanın veya öğrencin var ama her gün sana hakaret ediyor yani bir anlamı yok

Sadaka zekat vermek hayırseverlik bunlar kişinin dini görevidir

Aynı şekilde tesettüre girmek, umreye hacca gitmek vb. bunlar da dini ibadettir dindar insan, dini ibadetleri çok yapan insan demektir Din, madalyonun ön yüzü maneviyat da arka yüzüdür.

Akıllı bir müslüman kendisine her zaman şu soruyu sormalı karşımdaki insan bana manevi olarak ne kazandırıyor beni Allah’a yaklaştırıyor mu yoksa uzaklaştırıyor mu
Hayatını buna göre şekillendirir

Manevi insanlar özel hayatını göz önünde yaşamazlar gizliliği severler gösterişi sevmezler ve her zaman mağdur olan insanın yanında yer alırlar

Manevî insanlar Allah korkusu ile yaşayan insanlardır.

Maneviyat ilmi, insanın Allah’a olan imanının artmasına yardımcı olan, akıl, beden ve ruhunun özelliklerini güçlendiren, onu Yüce Yaratıcıyı tanımaya yaklaştıran yüce ilimlerden biridir.

Maneviyatı yüksek olan insanlar gökyüzündeki yıldızlar gibidir. Yüzlerine baktığınız zaman o nuru görürsünüz bir insan istediği kadar estetik olsun güzellik salonuna gitsin yüzünde Allah’ın verdiği nur yoksa o kimseye güzel gelmez

İnsanlar taşlara benzer sen hiç bir değeri olmayan sıradan bir taşı alıp, onu zorla değerli yapmaya çalışırsın ama ne yaparsan yap o asla bir yakut taşı olamaz ve herşey aslına geri döner

Allah, Hz Muhammed s.a.v e neden yakut değerini verdi. Ve o neden savaşlarda pembe yakut taşını hep yanında taşıdı.

“Maneviyatını kaybeden bir İslam ölmekte olan bir İslam’dır “

Bir insanı bitirmek için şiddet uygulamaya gerek yok onun maneviyatını aldığınızda o zaten kendi kendini yok edecektir

Bataklık olursan üstüne sinekler düşer Gül olursan üstüne kelebekler düşer

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)