bu 5 şeyi yapmadan yatma

Bu konu ceren34 tarafından 12 sene önce açıldı, 550 kere okundu ve 7 Cevap verildi.
ceren34
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 375
12 sene önce

(arkadaşlar mutlaka okuyup ezberleyıp uygulayalım paylaşıp arkadaşlarınızında okumasına vesıle olalım sen okuyordun bana neden okutmadın demesın bu sevaplardan mahrum olmayalım))Peygamber efendimiz (sav), Hz. Ali’ye buyurdular ki;Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma!1) Kuran-ı kerimin hepsini okumadan,2) 4000 dirhem sadaka vermeden,3) Kabeyi ziyaret etmeden,4) Cennette yerini hazırlamadan,5) Küs oldugun biriyle barışmadan.Hazreti Ali: Ya Resulallah! Bu nasıl olur? Diye sorunca buyurdular ki:1) 3 ihlas okumak, kuran-ı kerimi hatmetmek gibidir.2) 4 fatiha okumak, 4000 dirhem sadaka vermeye eşittir.3) 10 defa; “ La ilahe illallah vahdehu la-şerike-leh lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyı ve yümit ve hüve ala külli şey’in kadir.” Demen de kabeyi ziyarete eşittir.4) 10 defa; La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.” Demen , cennette yerini hazırlamana vesiledir.5) 10 defa; “Estağfirullahel’ azim ellezı la ilahe illa hu el hayyel kayyum ve etubü ileyh.” Demen, dargın ve husumetli oldugun insanlarla barışmış derecesinde mükafata vesiledir.

Haydar
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 215
Yanıt Sayısı: 1140
12 sene önce
vay halimize desene ceren...............
ceren34
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 375
12 sene önce
güncel............................
Gülşen
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 84
Yanıt Sayısı: 937
12 sene önce
emeğine sağlık ceren....
mutlu
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 6
Yanıt Sayısı: 386
12 sene önce
yapılamıcak şeyler değiller Allah yapmamızı nasip etsin
bahor
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 190
Yanıt Sayısı: 920
11 sene önce
Peygamber efendimiz (S.a.v), Hz. Ali'ye buyurdular ki; Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma! 1) Kuran-ı Kerimin hepsini okumadan, 2) 4000 dirhem sadaka vermeden, 3) Kabeyi ziyaret etmeden, 4) Cennette yerini hazırlamadan, 5) Küs oldugun biriyle barışmadan. Hazreti Ali: Ya Resulallah! Bu nasıl olur? diye sorunca buyurdular ki: 1) 3 ihlas okumak, kuran-ı kerimi hatmetmek gibidir. 2) 4 fatiha okumak, 4000 dirhem sadaka vermeye eşittir. 3) 10 defa; “ La ilahe illallah vahdehu la-şerike-leh lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyı ve yümit ve hüve ala külli şey’in kadir.” demen de kabeyi ziyarete eşittir. 4) 10 defa; La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.” Demen , cennette yerini hazırlamana vesiledir. 5) 10 defa; “Estağfirullahel’ azim ellezı la ilahe illa hu el hayyel kayyum ve etubü ileyh.” demen, dargın ve husumetli olduğun insanlarla barışmış derecesinde mükafata vesiledir.
dombra
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 14
Yanıt Sayısı: 931
9 sene önce
Kaynağı nedir acaba bu uygulamanın. Hepside banlanmiş ama?
Umut_64
Üyelik Zamanı: 10 sene önce
Konu Sayısı: 28
Yanıt Sayısı: 899
9 sene önce
Gördünüz mü? İslam zorluk değil kolaylık dinidir... Peygamber efendimiz boşa mı demiş; Zorlaştırmayınız, Kolaylaştırınız diye... Günümüzün modern yobazları da; o günah bu günah, yanarsın kavrulursun diyerek korkutarak insanlara tabiri caizsse cennetten parsel satmaya çalışarak zorla dini empoze etmeye çalışıyorlar... Halbuki dinimiz dünyanın en hoş görülü en naif ne güzel dini.. Ne diyor tasavvufda? Ne olursan ol gel! Bin kere tövbeni bozmuş olsan da gel... Halis, temiz kalp, düzenli ibadet ve rızkımızdan minicikte olsa muhtaçlara vermek...bu kadar kolay aslında Rabb'ime yakın olmak... Kulak vermeyin hurafecilere...İçten 3 ihlas bir Fatiha okumak dünyalara bedeldir...Veya Efendimizi anmak, Allah demek... Onlar her yerdeler... Gürleyen gök aslında Allah, kıpırdayan bir yaprak veya kanat çırpan bir kuş... Başka yerlerde aramayın dini Allah'ı kalbinize içinize bakın, dünyaya bakın, gözlerinizi kapatın sesleri dinleyin...İçten bir tövbe bir şükür edin... Her şey aslında bu kadar basit...Unutmayın basitlik içinde en büyük değeri barındırır bazen... Samimidir çünkü...Kalpten gelen her şey değerlidir...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23594 Kayıtlı Üye
  • 16573 Konu
  • 143825 Cevap
  • Son Üye mirhan
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)