Abdestin Tıbbi Faydaları

Bu konu aysima tarafından 11 sene önce açıldı, 516 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
aysima
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 677
11 sene önce

Bin bir türlü sırla dolu olan mucizevî hediyeler….
Hiç abartmasız iddia ediyorum ki, bir gün gelecek inanmayanlar da abdest alacaklar.
Zaten gusül, bir bakıma bütün dünyada yaygınlaşmıştır.
Bu yazının ilk bölümünde, sizlere abdest ve gusül sırasında ortaya çıkan 3 tıbbî mucizeyi açıklayacak, sonra da 5. surenin 6. ayetini inceleyeceğiz.
Abdest veya gusül vasıtasıyla:
1- Vücutta biriken elektronlar atılır ve bunun verdiği gerginlikler yok edilir.
2- Genel dolaşımdaki aksaklıklar giderilir ve “ihtiyarlama” hâdisesi yavaşlar.
3- Vücuda ait koruma sisteminin temeli olan lenf dolaşımı, en yüksek seviyede çalışır.
Şimdi bunları tek tek ele alacağız.

STATİK ELEKTRİK DENGESİ:
Sağlıklı bir vücudun temel yapısı, statik elektrik dengesiyle çok yakından alâkalıdır. Havanın elektriğinden plastik giyim eşyalarına ve mobilyalara kadar birçok faktör, vücuttaki statik elektrik dengesini bozarak ciddi meselelere yol açar. Otomobilden inince veya bir koltuktan kalkınca, âdeta canlı bir kondansatör gibi fazla elektronlarla dolarsınız. Bu durum sizde sinirlilikten tutun da, yüzünüzün kırışmasına kadar birçok rahatsızlığa ve bunların yanı sıra pek çok psikosomatik hastalıklara yol açar. Bu saydıklarımızın tek çaresi ise, abdest ve gusüldür. Bu yollarda fazla elektronlarını atan birçok kimsenin bir bebek yüzü gibi taze ve nurlu bir çehreye sahip olduğunu, bu gün hiç bir kimse inkâr edemiyor. Suyun bulunmadığı hallerde toprakla yapılan teyemmüm de abdest’in sağlık açısından sağlamış olduğu faydaları temin etmeye yeterlidir.
Bugün abdest’in mucizevî tesirlerinden habersiz olanlar, vücutlarındaki elektrostatik denge bozukluklarını gidermek için, akupunktur yoluyla kendilerini delik deşik ediyorlar.

GENEL DOLAŞIM:
Dolaşım kalp’ten dokulara, dokulardan da kalbe olmak üzere iki yönlü bir akış sistemidir. Bu akış, özellikle dokularda kıldan ince borular vasıtasıyla cereyan eder. İşte bu ince damar sistemi, iç çevresinde yakılamayan besin artıkları ve çeşitli sebeplerle daralır ve dokular beslenemez hâle gelir. Oysaki sağlıklı bir vücutta, bu damarların lastik gibi esnek ve daralmamış olması gerekir.
Peki, abdest bunu nasıl sağlayacaktır?
Abdest veya gusül sırasında derimize değen farklı ısıdaki su, kılcal damarların bir dalgalanmayla açılıp kapanmasını ve eğer varsa, tıkanmaya başlayan damarların açılmasını sağlar. Vücut dokularında biriken artık maddeler. Genel dolaşıma geçer ve böylece dokularda büyük bir zindelik vücuda gelir.
Artık madde birikmeleri, vücudun en çok el, ayak ve yüz dolaşımında meydana gelmektedir. Bilindiği gibi abdest’te, bu noktaları hedef almıştır.

LENF DOLAŞIMI:
İnsan vücudunun temel korunma sistemi, beyaz kan dolaşımıyla olur. Bu dolaşımda vazifeli olan kılcal damarlar, Lenfosit dediğimiz beyaz kan hücrelerini, dokuların en ücra köşelerine kadar götürürler. Vücudun herhangi bir yerinde mikrop, yabancı madde ve özellikle kanser hücresi varsa, bu minik savaşçılar taşıdıkları kuvvetli zehirlerle onları öldürürler. Kansere veya mikroplu hastalıklara yakalanmak, bu savunma sisteminin bir yerde teklediğine işarettir.
Çok yönlü ve karışık bir sistem olan lenf dolaşımında, kılcal damarların çok iyi çalışması ön şartlarındandır. Abdest ve gusül, bu hususta akıl almaz nimetler sağlar.
Abdest sırasında el ve ayakların yıkanması, vücut merkezine uzak olan bu noktalardaki kılcal damarların dolaşım hızlarını arttırır. Ayrıcı lenf sisteminin en önemli bölgeleri olan yüz, boğaz ve burun yıkanması, bu sisteme bir masaj ve güçlendirme tesiri yapar.

Bu gün insan biyolojisi konusunda söz sahibi olan bir uzmana, “lenf sistemimize nasıl canlılık kazandırırsınız?” diye sorsanız, ister Müslüman ister inkârcı olsun, size abdest almayı tarif edecektir.
5. Surenin abdest’i emreden 6. ayetinde:
“Ey iman edenler, namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzünüzü, dirseklerinize kadar ellerinizi, başınıza mesh edip topuklarınıza kadar ayaklarınızı yıkayın. Cünüp iseniz, boy abdest’i alın…” buyurmaktadır.
Ayet, bundan sonra teyemmümü anlatır ve son bölümünde de abdest’in niçin farz kılındığını şu şekilde açıklar:
“Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor. Fakat sizi temiz kılmak ve size olan nimetlerini tamamlamak istiyor. Umulur ki şükredersiniz.”
Bu ayette geçen “nimetlerin tamamlanması” şeklindeki ifadeyi, modern tıp yeni anlamaya başlamış bulunuyor. Evet, abdest almakla buraya kadar belirtmiş olduğumuz tıp harikaları gerçekleşmekte ve Cenab-ı Hakkın vermiş olduğu sağlık nimeti tamamlanmış olmaktadır.
[RIGHT]alıntı[/RIGHT]

ABDULLAH DEDE
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 50
Yanıt Sayısı: 367
11 sene önce
Allah.........................
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23577 Kayıtlı Üye
  • 16568 Konu
  • 143813 Cevap
  • Son Üye DennisLeath
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)