Rasulullah A.S dan 3 Öğüt ve Açıklama

Bu konu zeinarda tarafından 11 sene önce açıldı, 441 kere okundu ve 5 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce

Rasûlullah Aleyhi’s-Selâm’dan üç konuda açıklama ve öğüt Birincisi,“SABIR”konusunda…Muaz bin Cebel Radı’yallâhu Anh naklediyor bize bu açıklamaları:“Rasûlullâh Salla’llâhu Aleyhi ve Sellem bir adamın şöyle duâ ettiğini işitti:– Allah’ım senden SABIR isterim!.. – Sen Allah’tan BELÂ istedin!.. ÂFİYET iste!..”Bu çok önemli bir uyarı… Rasûl Aleyhi’s-Selâm’ın bize işaret ettiği gerçek şu:Bir insan Allah’tan SABIR istediği zaman, farkında olmadan demektir ki, “bana belâ ver de sabredeyim”…İşte bunun için sabır istemeyi men ediyor Rasûl-i Ekrem ve onun yerine[COLOR=red]“âfiyet iste” diyor!.. [/COLOR] ikinci uyarıya:“Gene bir adamın duâ ettiğini duydu, Resûlullâh Salla’llâhu Aleyhi ve Sellem, adam şöyle diyordu: Yâ Zel Celâli vel ikrâm…Buyurdu ki– Sana icâbet edildi…iste istediğini!..”Burada da, duâ sırasında, “Zül Celâli vel ikrâm” ismiyle duâya başlamanın faydasına işâret ediliyor ve bu kelimenin zikrinin getireceği faydalar konusunda uyarılıyoruz… Ve üçüncü açıklama…Rasûlullâh Salla’llâhu Aleyhi ve sellem bir adamın duâ ettiğini işitti ki, şöyle diyordu:-Allah’ım, senden nimetin tamamını isterim!..Sordular:-Nedir nimetin tamamı ki?..Adam cevap verdi:-Ben bir duâda bulundum… Ve bu duâ sebebiyle hayır beklerim…(nimet nasıl tamam olur bilemiyorum.)Açıkladı Rasûlullâh Salla’llâhu aleyhi ve sellem:Nimetin tamam olması, Cehennem’den kurtuluş ve Cennet’e giriştir!..”Dilerim bu üç hususu iyi anlar, gereğini de ona ğöre yaşarız.

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
emegine saglik zeinardacim
bahor
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 190
Yanıt Sayısı: 920
11 sene önce
.................güncel..............................
sukut
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 40
11 sene önce
yaradana yakarışlarımda çok fazla sabır isteyen bir aciz kul olarak sabır yerine afiyet dilemem gerektiğini öğrenmem çok iyi oldu. Allah sizden razı olsun.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
8 sene önce
Bu öğütlerin hiç unutulmaması gerekir.......
ezgilim
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 2206
8 sene önce
bizler kitaptan, büyüklerimiz topraktan öğrenmişlerdir.."ya sabır" dediğimizde, benim ninem kızardı "ne derdiniz var da, sabır istediniz Allah dert verir". derdi.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23593 Kayıtlı Üye
  • 16573 Konu
  • 143825 Cevap
  • Son Üye Hsnzrlu.48
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)