Gece hakkinda ayetler

Bu konu caucasian tarafından 9 sene önce açıldı, 847 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
caucasian
Üyelik Zamanı: 9 sene önce
Konu Sayısı: 9
Yanıt Sayısı: 129
9 sene önce

Kuran-i Kerimde asagidada yazdigim gibi bircok ayetlerde gece yapilan/yapilacak ibadetlerin oneminden acik olarak bahsediliyor.

Kurani anlayarak okumak ve tesbih uzerine ozellikle bir vurgu yapiliyor. ve hatta bunun guzel makama ulastirmasindan umulabilecegini acikca belirtiyor.


“Kalk, birazı hariç olmak üzere geceyi; yarısını ibadetle geçir. Yahut bundan biraz eksilt. Yahut buna biraz ekle. Kur’an’ı ağır ağır, tane tane oku.”
Müzzemmil 2-4

Şu bir gerçek ki, yeni bir oluşa koyulmak üzere geceleyin kalkan, yer tutma bakımından daha güçlü, söz bakımından daha etkilidir. Kuşkusuz, gündüz boyu senin için uzun bir dolaşma/yoğun bir uğraş vardır.”
Müzzemmil 6-7

“Gecenin bir kısmında ve secdelerin ardından da onu tespih et.”
Kaf 40

“O halde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın”
Ta ha 130

“Ayrıca sana özgü olarak gecenin bir kısmında da Kur’ân oku(yup namaz kıl)mak üzere uyan! Rabbinin seni güzel bir makama ulaştırması umulur.”
Isra 79

“Gecenin bir kısmında da O’na secde et! Ve geceleyin O’nu uzunca tespih et/uzun bir gece boyu O’nu tespih et!”
Insan 26

“Gecenin bir kısmında ve yıldızların batışı sırasında O’nu tespih et.”
Tur 49

Ben ne yalan soyleyeyim kuran-i kerimin mealini okumaya baslamadan once gece ibadetlerinin bu kadar degerli ve onemli oldugunun farkinda degildim. Ve hic bir imaminda boyle bir durumdan bahsettigini hatirlamiyorum. Ben geceyi belalarin, kotuluklerin cogaldi zaman olarak bilirdim.

Simdi aklimi kurcalayan konu, neden gece ibadetleri bu kadar onemli? Gece`nin gunduzden ustunlugu nedir?

Uykudan vazgecmek olsa insan uykulu uykulu nasil yer tutma bakımından daha güçlü, söz bakımından daha etkili olur. Yani sadece uykudan vazgecmekte olamaz diye geliyor.

Veya ben yanlis dusunuyorum? Sizin bu konu hakkinda dusunceleriniz nedir?

Konuya Bir Cevap Yazın

Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)